PF Flyers tavasz/nyár cipőszemle

Posture Foundation néven 1933-ban startolt a márka, így igazán rutinosnak mondhatóak sportcipők terén. Alapkoncepciója  az utcára, szabadidőre és sportra triumvirátus kiszolgálása cipőik által. A PF Flyers nevéhez köthető az első együttműködés sneaker gyártó és sportoló között is. Az 50-es évek közepétől a kosárlabda ikon Bob Cousy dobálta Flyerzben tripláit. A brand kedveltségét jól mutatja, hogy a 60-as években még az ARMY-ban is az alapfelszerelés része volt cipőjük! A márkatörténet után szemezgessünk a hazai kínálatból a tovább után.

pf flyers

Nálunk is kapható Flyers cipők a folytatásban

A nálunk is kapható modellek közül a CenterHi és a GrounderHi is a klasszikus magas szárú vászon kosaras cipő iskolapéldája. Míg az első modell fekete és kék/ fehér csíkozással, addig a Grounder feltűnőbb orr részével tengerészkék színben elérhető, diákbarát 14 900,- forintos áron.

Center és Grounder magasszárú

Center és Grounder magasszárú

Bob Cousy-ról már a bevezetőben is írtam, a neki tervezett cipő olyannyira jól sikerült, hogy mind a mai napig jönnek ki belőle az újabbnál újabb színek és változatok, hasonlóan, mint a Converse Chuck Taylor-okból. Nálunk 16 990,- forintos árával a közép mezőnybe tartozik. A Boston Celtics legendás játékosának legalább annyira szüksége volt egy kényelmes és a lábat legkevésbé terhelő cipőre, ahogy nekünk is, a kosárpályákon kívüli mindennapjainkban. A Cousy talpbetétjének köszönhetően  a terhelést a cipő külseje viseli, nem pedig közvetlenül a lábunk. A vászon felső garantálja hozzá a tartósságot, a gumi külső talp pedig a mozgás szabadságát és a tapadást, ha mégis a palánk közelébe merészkednénk.

 Bob Cousy Lo itthon is zsákmányolható darabok

Bob Cousy Lo, itthon is zsákmányolható darabok

Bár nem az ötödik a sorban, de következzen a Number 5 névre keresztelt modell befejezésül. A finom bőr felsőrész és az oxford-style orr teszik trendy utcai cipővé, megtartva a klasszikus hatást. A bőr orr rész növeli a cipő tartósságát, de emellett praktikus szempontokat is figyelembe vettek a tervezésnél, melynek köszönhető a kivehető talpbetét. A rugalmas gumi külső talp és a finoman párnázott belső teszik igazán kényelmessé a mindennapi krúzolásokra. Az ötös számú 19 900,- forintért koptatható.

Ötös

Ötös, azaz Number 5

A csukákat itthon a Legends üzletekben találjátok, de online shopjukban is megvásárolhatóak.

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×