Téli gördeszkázás sorozat – Nike SB

Téli gördeszkázás minisorozatunk befejező részéhez értünk: a Nike SB szponzorált deszkásait is megkérdeztük, hogy mi jut eszükbe a téli gördeszkázásról. Emellett bekukkantottunk a Nike SB cipők egyik leggazdagabb hazai lelőhelyére, a Coreshopba, és bemutatunk nektek két idén télen érkezett cipőt: egy Nike SB Dunk Mid Pro és egy 2011-es P-Rod 2.5-ös modellt. Tovább!

Együtt a Nike SB deszkás krú (Nike év végi team meeting)

Együtt a Nike SB deszkás krú (Nike év végi team meeting)

Mini interjú a téli gördeszkázásról a Nike SB deszkás riderekkel

Mi jut arról eszedbe, hogy „télen gördeszkászni”?
Macsu Feri:
Sajnos a visszafejlödés vagy legalábbis szinten maradás, na meg persze aluljárók és bevásárlóközpontok mélygarázsai, mert gördeszkázni csak száraz talajon (lehet) jó. És ezekről a helyekröl általában el is küldenek… Azóta van jó dolgunk, mióta a Lab és a Monster megnyitotta közös pályát, úgy érzem fejlődünk!
Kaposi Dávid: Nekem személy szerint a téli gördeszkázásról egyértelműen a Bronzöntő pool jut az eszembe. Fedett, fűtött (!!!) európai szinvonalú pálya. Minden lehetősség megvan a fejlődésre, de ha épp csak ki akar menni az ember lájtizni, 5-6 sör társaságában, arra is minden lehetőség adott. Bár a Monsteres pálya sem rossz, de véleményem szerint kicsik az elemek, ez még önmagában nem lenne vészes… de a fűtést mindenféleképpen hiányolom – főleg, ha már téli gördeszkázásról van szó.
Thorpe Samu: Most már szerencsére a Bronzöntő és a Lab Skatepark, és hogy ezeknek köszönhetően elfelejthetem a húgyszagú aluljárókat.

Dévkeposzi: fs smith @ Bronzöntő & RHM Pipe Nite

Dévkeposzi: fs smith @ Bronzöntő & RHM Pipe Nite

Hol szoktál télen deszkázni? Utcán szoktad-e nyomni?
Feri: Utcán ugyebár a víz, a hó és hideg meg más mellékhatások miatt nem lehet!  Tesco mélygarázs…
Dávid: Amíg nem volt fedett skatepark itthon, sajnos rákényszerültünk az aluljárózásra, de az nem megoldás h 3 pulcsiban szanaszét fagyva szenvedsz a mocsokban…
Samu: A Lab-ben és a Bronzöntőben. A pediga nincs túl hideg és szárazak az utak, akkor meg simán elmegyek streetelni is. A gördeszkázásnak ezt az ágát szeretem a legjobban mert itt lehet a legkreatívabbnak lenni spotok és trükkök terén is.

Valamilyen trükk és tipp, hogy ne fázz, ne ázz?
Feri: Télen sokkal nagyobb az esélye a lesérülésnek, épp ezért a bemelegítésre is jobban oda kéne figyelni!!
Kaposi Dávid: Bronzöntő pool / Monster pálya (bár az utóbbi nem megoldás a hideg ellen)
Thorpe Samu: Öltözz fel!!

Macsu Feri Bécsben: Wild in the parks

Macsu Feri Bécsben: Wild in the parks

Cipők terén valami trükk? Magasabb szár, melegebb, vízállóbb, téli tisztítás vagy tartósabbá tevés, vagy valami? 🙂
Feri: Szerintem a legjobb módszer, hogy ne kelljen állandóan a tisztán tartással foglalkozni: váltócipöt kell hordani deszkázáshoz, a szakadás ellen meg a ragasztót tudom ajánlani.
Dávid: Normális, fedett-fűtött pályán való deszkázás esetén, nincs szükség ilyen trükkökre… amúgy is utálom a magasszárú cipőket!
Samu: Természetesen a magasszárú cipők melegebbek és télen ilyet érdemes venni. Én mondjuk a minél vékonyabb cipőket szeretem, mert sokkal jobban érzem benne a deszkát. Ha meg hosszabb ideig akarod használni érdemes shoogooval bekenni a húzófelületeket.

Milyen SB cipőben deszkázol most?
Feri: Stefan Janoski, ez a legjobb cipő amibe eddig deszkáztam.
Dávid: Stefan Janoski pro.
Samu: Stefan Janoski pro.

Két Nike SB cipő a télre

A srácok, mintha csak összebeszéltek volna, a Janoski cipőt favorizálják és ezen felbuzdulva még a tavasszal szeretnénk egy részletesebb bemutatót írni erről a cipőről. De azért akad SB súz a Janoskin kívül is, itt van mindjárt kettő, amik nemrég érkeztek meg Magyarországra.

Az első egy igazi klasszikus modell, egy SB Dunk Mid Pro, fekete/egyetemi piros (Black/Varsity Red) színben. A közepes szármagasságú deszkás cipő felsőrésze hasított bőr és kordbársony anyag kombinációja, a pipa bőrből készült. A talpba a Zoom Air légbetét került, ami laposabb kivitelével és gyorsabb reagálási idejével ideálisabb a freestyle sportokra szánt cipőkbe, mint a régebbi Air légbetét. A Coreshopban 24 990 Ft-ért veheted meg ezt a cipőt.

SB Dunk Mid Pro (fekete/egyetemi piros)

SB Dunk Mid Pro (fekete/egyetemi piros)

A másik cipő egy friss érkezés, 2011-es modell, egy Paul Rodriguez 2.5-ös félcipő, közepes barna/fekete (Medium Brown/Black) kivitelben. A félcipő felsőrésze hasított bőrből készült és csak a sarokrész díszítése és a pipa anyaga festett bőr. A talp középső részén végighúzódó EVA középtalp réteg és a Zoom Air légbetét az ütődések elnyeléséért, a cupsole szerkezetű talp oldalát és járófelületének halszálkamintás gumi anyaga pedig a megfelelő tapadásért felel. Ezt a modellt itthon 21 990 Ft-ért szerezheted be!

Nike SB Paul Rodriguez 2.5 - ezt a friss modellt itthon is megveheted

Nike SB Paul Rodriguez 2.5 – ezt a friss modellt itthon is megveheted

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×