Téli szezon a The Lab skateparkban és egy szívós éS cipő

Folytatjuk téli deszkázás, deszkás cipők minisorozatunkat. A MOFO csapatból Andit és Tökyt kérdeztük meg, hogy mit ajánlanának most télre.  A hidegben, hóban, fagyban deszkázásra (és persze bicózásra) egyértelműen az új The Lab skatepark az ajánlat és fel is ajánlottak 3 napi karszalagot, amiket ki is sorsoltunk közöttetek 🙂  De nemcsak erről lesz szó: ránézünk az időjárásálló éS Cessner cipőre is, ami még a MOFO lavórtesztjét is kiállta. Mindez a tovább után!

Téli ajánlat: The Lab skatepark és éS Cessner (az ellen is véd :)

Téli ajánlat: The Lab skatepark és éS Cessner (az ellen is véd 🙂

Töky sem úszta meg körkérdéseinket, hogy mi jut eszébe a téli gördeszkázásról 🙂

Mi jut arról eszedbe a téli deszkázásról?
Jó a kérdés… Mivel szezonálisnak is mondható itthon a deszkázás, mindenféleképpen nagyon-nagy segítség fejlődés tekintetében, ha van egy fedett park. A The Lab SK8 Park most ezt biztosítani tudja mindenki számára.

Hol szoktál télen deszkázni? Utcán szoktad-e nyomni?
A deszkázás, mint tudjuk utcai sport. Mindenki szívesebben gurulgat kint a szabadban, spotokat keresgélve. De ha rossz az idő, vagy kimondottan elemeken szeretne nyomatni, akkor irány a SK8 park.

Valamilyen trükk és tipp, hogy ne fázz, ne ázz így télen?
Haza beszélek…, The Lab SK8 Park. Amúgy tényleg, ha a lehetőség adott, akkor fedett park!

Töky - Built to resist :)

Töky – Built to resist 🙂

Cipők terén van valami tipped?
Annak idején, mikor sok választásunk nem volt, ugyanúgy nyomtuk lyukas talpú cipőben is. Tehát, ha valaki deszkázni akar, akkor nem kell a luxus…! Ha fázik benne a láb, akkor egy vastagabb zokni, még egy talpbetét és ennyi. A legjobban deszkabarátabb cipőknek a Vans-eket mondanám! Mindig tisztítani és ápolni kell a cipőt, így sokkal tovább tart! Egy férfi a cipőjéről ismerszik meg!

Milyen cipőben deszkázol idén télen?
Vans Half Cab, bármelyik velúr modell!

The Lab skatepark

Kíváncsiak voltunk, hogy megnyitás óta mik a tapasztalatok a parkkal, és Töky elmondta, hogy egyértelműen a péntek és a szombat a húzónap a deszkások tekintetében. A látogatottság meghaladta az előzetes várakozásokat, nemcsak a budapesti, de a vidékről érkező deszkások is belakták a csarnokot. Ami a téli deszkázás esetén egyértelműen felvetődik, az a fűtés kérdése. Az tény, hogy egy ekkora csarnokot befűteni nem kicsit drága mulatság lenne és a fűtéssel együtt a belépők árát is feljebb lehetne csavarni. A pihenésnél oda lehet telepedni a gombák mellé és melegedni 🙂

The Lab Skatepark - a deszkások része

The Lab Skatepark – a deszkások része

Fontos, hogy „a történelemben először” a bicósok és a deszkások nincsenek egy pályára összezárva, a hangulat is oldottabb, nincsenek konfliktusok. Több rendezvény is tervbe van véve és a szomszédos fedett hellyel, a Bronzöntő Pool-lal is gondolkodnak együttműködésekben , decemberben már volt egy közös „bemelegítő” rendezvény is. Bár sokan közületek biztosan már csukott szemmel is eltalálnak a parkba, az a pár ember, aki még nem, katt ide 🙂 Vagy ide, a skatepark Facebook oldalára.

Nyerd meg a The Lab skatepark napi karszalagok egyikét!

A Mofo csapat felajánlásából három napi karszalagot sorsolunk ki a a The Lab skateparkba, itt a sneakerbox.hu-n! Nincs más dolgod mint jelentkezni (ahogy szoktuk, egy személy csak egyszer 🙂 és szerencsésnek lenni.

A jelentkezési időszak: 2010. január 26. és február 4. között.
A nyerteseket 2010. február 11-ig sorsoljuk ki és értesítjük.

A jelentkezési időszak véget ért, a nyerteseket kisorsoltuk:

Csulák László, Budapest
Slezák Lajos, Budapest
Wieland Balázs, Budapest 

Egyéb tudnivalók:

A nyertesek mellé három tartaléknyertest is kisorsolunk, akik (kihúzási sorrendben) akkor válhatnak jogosulttá a nyereményre, ha a sorban előttük lévő(k) valamilyen oknál fogva nem felel(nek) meg az előzetesen közölt feltételeknek vagy nem sikerül elérni őket. Megadott adataidat bizalmasan kezeljük és nem spammelünk! Adatkezelési irányelveinket itt megnézheted.

Ha bármilyen kérdésed lenne, kérdezz nyugodtan: sneakerbox.hu@gmail.com.

éS Cessner Mid

Az éS Cessner Mid black/tan színvariánsa egy strapabíró és már-már elegáns hatást keltő mid, azaz középmagas szárú deszkás cipő. A vulc cipőkre emlékeztető fehér alapon fekete csíkos (de szerkezetileg varrott-ragasztott, azaz cupsole)  talphoz nagyon jól passzol a fekete bőr és szintetikus bőr kombinációjából készült felsőrész, amit aranyszínű varrások egészítenek ki. Külön említést érdemel a talp járófelülete, ami szép „őszi avar” színekben pompázik.

éS Cessner Mid (black/tan)

éS Cessner Mid (black/tan)

A cipő külsejét már agyondicsértem, de a „belső értékekre” sem lehet panasz: a külső tartósságért a háromszorosan átvarrott ollie-zó rész és a 400 NBS kopásállóságú gumiból készült oldaltalp felel. És akkor a vízállóságról még nem is beszéltünk: A vízenjárást persze továbbra is hagyjuk meg a pro prófétáknak, de valószínűleg sem a hóban gázolás, sem a latyak nem hozhat majd zavarba, miután a cipő kiállta a MOFO lavórban ázós tesztjét 🙂

Az ütődéscsillapító tudás is hozza az éS cipőktől elvárható szintet: a talp teljes hosszában végigérő EVA középtalpba a sarok alá beültették a System G2™ zselépárnácskát, mindezken az extra sarokalátámasztással ellátott STI Foam Lite™ level 2 talpbetét van.

Az éS Cessner Mid modellt még elcsípheted a téli leárazásokban: ha tetszik a cipő, akkor nézz el a hozzád legközelebbi Speed üzletbe és valszeg még akad a méretedben! Jelen állás szerint 15.990 Ft-ért zsákolható be, az eredeti 21.990 Ft-os ár helyett.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • gerGő szerint:

  Megvolt a sorsolás, most csak budapestit dobott a gép, de legalább így nem lesz gond a parkba kimenetel 🙂

  Mivel nem volt megszabva, hogy csak deszkás lehet, egy görkoris arc is a nyertesek közé sorsolódott, mindhármunknak gratulálunk!

  Csulák László, Budapest
  Slezák Lajos, Budapest
  Wieland Balázs, Budapest

  Őket a regelésnél megadott mailcímen is értesítjük a továbbiakról!

 • Alex23 szerint:

  Ez az olliezó rész tetszik 😀 mmivel a mostani vans skink mid ugy kiszakadt az első használatnál hogy az hiheetlen xD

×