Northwave snowboard cipők srácoknak és csajoknak

Bár már két évtizede a szakmában vannak, itthon eddig nem igazán voltak ismertek az olasz Northwave snowboardos cuccok. Drake márkanévvel deszkát és kötést is terveznek és gyártanak, mi most a Magyarországon is megvehető modellekből válogatunk: Northwave snowboard bakik srácoknak és csajoknak a tovább után!

Northwave snowboard bakik srácoknak és csajoknak - válogatás az itthoni kínálatból

Northwave snowboard bakik srácoknak és csajoknak – válogatás az itthoni kínálatból

Fiúknak

A Freedom az egyik itthon is elérhető belépő szintű férfi snowboard bakancs. Azért ezt választottam, mert ez már gyorsfűzővel készül és mivel a boardozásnál egy csomó idő, míg csúszásra készre rakod össze magad, a cipők befűzésével (és a napközbeni újrakötésekkel) jobb minél kevesebb időt tölteni 🙂 A T1 belső cipőnek természetesen van külön fűzése (normális méretű zsebbel, hogy a rögzítőt legyen hová elsúvasztani), az orr-részen nincsenek varrások, hogy ne legyen ami a lábadat nyomja, a cipő talpa EVA habosított műanyagból készült. Erről tudjuk, hogy könnyű és ütődéscsillapító tulajdonsággal rendelkezik, de itt bejátszik az is, hogy nem egy rossz hőszigetelő.

A cipő külső részének kétzónás a fűzése. A 360 fokos rögzítőrendszerben a fűzők és a sarokrész külön szalagokkal vannak összekötve, így ha meghúzod, akkor rendesen tartja a bokád és nem emelkedik meg a sarkad, ami nem csak a trükköknél, hanem a szimpla élváltásoknál is nagyon fontos.

A modell egyik sajátossága az ultrakönnyű talp, ami durván harmadával könnyebb egy „átlagos” hasonló kategóriájú cipőhöz képest. Sokat kísérleteztek azon, hogy a könnyűséggel együtt a bakancs ne veszítsen a hőszigetelő képességeiből, az ütődéscsillapításból pedig valamit lehetett áldozni, mert a kezdőknek általában úgysincs szüksége erre, mert ha rátévednek a big air-re, akkor úgysem talpra érkeznek 😀 Itthon a fehér (White/Black) és fekete (Black) színekben elérhető a cipő, és egy paraszthajszállal 40.000 Ft alatt megvásárolható.

Northwave Freedom snowboard bakancsok fiúknak - fehér és fekete belépő szinten

Northwave Freedom snowboard bakancsok fiúknak – fehér és fekete belépő szinten

A következő játékos, a Northwave Legend SL a csapat kedvence és a márka legjobban fogyó all-mountain snowboard cipője, azaz nemcsak a pályán és azon kívül, de a snowparkban is megállja a helyét. A Legend modellt a Septimus elnevezésű talpra építették rá: ez hét különálló zónát, jól tapadó természetes gumi járófelületet, EVA ütődéscsillapító középtalpat és légbetét felhasználását jelenti. A 3 rétegből álló külső cipő és a megerősített hátsó rész mind az elszállásoknál, mind pedig a biztos nagy sebességű ívhúzásnál jól jön majd. A külső cipő fűzőrendszere ugyanaz a Super Lace, mint a Freedomnál. A bokád helyén tartása ebben a modellben viszont már az 540-es kialakítás feladata. A TF2-es belső cipő hálós anyaga jobb hőmegtartó képességekkel rendelkezik, a fűzőt pedig fém fűzőlyukakon vezették át, hogy tartósabb legyen.

Színek tekintetében itthon ebből is a két alapszín kapható, a fehér (White) és a fekete (Black), és 47.000 Ft mélyen kell a zsebedbe nyúlni érte, ha meg szeretnéd venni.

Northwave Legend - a márka legnépszerűbb all-mountain cipője

Northwave Legend – a márka legnépszerűbb all-mountain cipője

A  Decade SL a Northwave egyik legfejlettebb modelle és itt már nem csak az alapszínekből lehet választani 🙂 A fehér-piros (White/Red) mellett ugyanis itt van Risto Mattila, a csapat pro finn snowboardosának fekete-lila-kékeszöld (Black/Violet/Green) színváltozata is – nekem ez jön be a legjobban 🙂 A Decade a legfullosabb Hypershock nevű talpra épült, itt próbálták megtalálni az ideális egyensúlyt a könnyűség és az ütődéscsillapítás között a crossbow technológiával: az ívek és az extra párnázás nyelik el a durvább érkezések energiáját. A sarkad helyben maradásáért ugyanúgy az 540-es rögzítés felel, de itt még a T3 belső cipő felső részén található rögzítőszalaggal is növelheted a tartást. A tartás viszont nem egyenlő a merevséggel: a flex window technológiával külön el tudnak mozdulni, hogy egyenletesen adják le a terhelést: ez különösen jól jön, ha trükköknél előre vagy hátra döntesz. A Decade SL 58.990 Ft-ért kapható itthon.

Northwave Decade SL snowboard cipők (Red/White és Black/Violet/Green)

Northwave Decade SL snowboard cipők (White/Red és Black/Violet/Green)

Csajoknak

A csajoknak készült bakancsok közül a Nortwave Dahlia SL leginkább a Freedom női párjának tekinthető: könnyített talppal rendelkezik és – bár belépő szintűnek cipőnek számít – ugyanúgy ott van benne a Super Lace gyorsfűzős rendszer és 360-as „sarokhelyéntartó” megoldás 🙂 A T1 belső cipő női változatában a talpat a csajok lábformájának megfelelően alakították ki. A kötelező fehér (White) és fekete (Black) színeken kívül a csajosabb kék-lila-fehér (Blue/Violet/White) színben is kapható itthon, 39.990 Ft-ért.

NorthwaveDahlia-SL

Northwave Dahlia SL – belépő szintű snowboard bakancs csajoknak

A haladó hölgyeknek ajánlható az Opal modell, ebbe már több került a jóféle technológiákból: A légbetéttel ellátott Septimus talpra épített, női kialakítású T2 belső cipővel és az 540-es sarokrögzítő technikával ellátott cipő egy közepre belőtt tartás/rugalmasság aránnyal jó társ lesz az all-mountain boardozástól, legyen szó pályán hasításról vagy bekukkantáshoz a parkba. Mind a két itthon kapható szín, a fehér (White) és a fekete (Black) színváltozatban adtak hozzá egy kis színt is, hogy „csajosabb” legyen 🙂 Magyarországon 46.990 Ft-ért vásárolhatod meg őket.

Northwave Opal snowboard cipők a haladó hölgyridereknek :)

Northwave Opal snowboard cipők a haladó hölgyridereknek 🙂

A Northwave snowboard cipőket és a hozzájuk illő Drake kötéseket és snowboardokat is megtalálod a budapesti New Motion üzletben és webshopban.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • András szerint:

    Sziasztok! Remek a cikk, és a cipők is úgy néz ki. Annyit tennék hozzá,h a Northwave cég már több évtizede készít kitűnö kerékpáros cipőket. Ök voltak az elsök akik behozták a divatot,amikor a bal és jobb cipő egymás negatív szinkombojában pompázott. Mind országúti,mind MTB vonalon csúcs embereket támogattak,mint Mario Chippolini, Missy Giove (remélem jól írtam a neveket!).

×