Pehelykönnyű deszkás cipő: Nike SB Zoom FP

2010 novemberében debütált a Nike SB vadonatúj deszkás cipője a Nike SB Zoom FP. Eric Koston az új modellt „technikai deszkás cipőnek” nevezte, mert a kialakításánál sok innovációt vettek át a pehelykönnyű és rugalmas Nike futócipőkből, persze a deszkázás igényeinek figyelembe vételével. Ha kíváncsi vagy, mire jutottak, olvass tovább!

Itt az Nike SB Zoom FP "technikai deszkás cipő"

Itt az Nike SB Zoom FP "technikai deszkás cipő"

Tetőtől talpig végignézve a Zoom FP-t már rögtön a talpnál kezdődnek a meglepetések. Azt megszokott, hogy a cupsole (varrott-ragasztott) talpnál a vulkanizált gumitalp a könnyebb és rugalmasabb, de a Zoom FP odaveri a vulc cipőket is. Ez a valaha készült legkönnyebb Nike deszkás cipő, az oldaltalpakból minden „nehezéket” eltávolítottak, a külső részen csak ott maradt gumi, ahol a tapadáshoz szükséges. Az alacsony és gyors reakcióidővel rendelkező Zoom légbetétet ultrakönnyű Phlyon középtalpba ágyazták, a járófelület a már bizonyított halszálka mintájú. A talpon végigfutó ív, ami a Nike Free Flex névre hallgat és a keresztbe csíkok felelnek a minden irányba való rugalmasságért.

Nike SB Zoom FP - halszálkaminta, Zoom légbetét, Flex Free - van kérdés? :)

Nike SB Zoom FP – halszálkaminta, Zoom légbetét, Flex Free – van kérdés? 🙂

A szintetikus anyagok kombinációjából készült felsőrészen is minden könnyűségről és rugalmasságról szól: a cipő belső része varrások nélkül lett kialakítva, így szüntetve meg azokat a nyomáspontokat, amik a kidörzsölhetik a lábadat. A belső részt polietilén réteggel bélelték, ez hozzátapad a zoknidhoz, így nem mozdul el a cipő – Koston azt mondta a cipőről, hogy olyan érzése van, mintha egy zoknit viselne… Az orr-részen sincs varrás, tehát nincs is minek elszakadnia. 2010 telén három színváltozatban jött ki a cipő (tudomásunk szerint egyelőre csak az USA-ban): Black/Black, Dark Loden/Black, Newsprint/Newsprint.

Nike SB Zoom FP - 2010 téli színváltozatok

Nike SB Zoom FP – 2010 téli színváltozatok

A finn tesóknál egy hónapja be is tesztelték a cipőt, nézd meg a róla készült videót! A Zoom FP reklámot, a kis webeditet, amiben Koston úr próbálja be a cipőt pedig megnézheted a Nike SB oldalán!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • András(Nike SB) szerint:

    Kedves OnyX! Az ok,h miért jó,ha1cipő könnyű,nem más,mint,h keveseb súly mozgatásával a lábadon energiát spórolsz,emiatt tovább tudsz deszkázni,kevésbé fáradsz! Pl maratoni futóknál pár gramm a cipőn iszonyat sok felesleges energia pazarlást okoz. Másik előnye a jobb deszka kezelés,mivel,mint Koston is mondta,mintha zoknit viselne,annyira könnyű a cipő. Itthon Januártól várható a modell a Coreshopban.

  • OnyX szerint:

    tök jó az egész csak azt nem értem, miért jó hogy ilyen könnyű…

×