Forum bakancs szemle, avagy a Honeypot surranói

Folyamatosan esik a hó, így itt az ideje a snowboard bakancsokat is szemügyre venni, mivel szépen lassan mindenkinél előkerülnek a szettekkel együtt. Először a Forum palettájáról válogatunk, az itthon is kapható modelleket vesszük górcső alá. Mióta a Forum is a Burton Snowboards esernyője alá tartozik, megkapják azokat a technológiákat, melyeket eddig csak az óriás használhatott a védjegyekből kifolyólag. Ezek közül a gyorsfűzős rendszer az, ami új lökést adott igen sok modellnél. A folytatásban megismerhetitek a 2010/11-es line-t.

as
Utcai bevetések, all mountain, park, whatever…

Amiről már a bevezetőben is beszéltem, az a Speed Zone györsfűzős rendszer, és mostmár a Forum bakancsoknál is elérhető. Mivel én évek óta, ilyen fűződésű bakancsot használok, így mindenkinek ajánlom, mivel nagyon meg tudja könnyíteni a csúszás, én például, amikor már be vagyok kötve menet közben is szoktam ráhúzni, ha lazul és kevésbé tartja  a lábam. A Forum belépő Speed Zone-os bakija az Aurora, aminek a súlyát sikerült igencsak lecsökkenteni. Három színben kapható itthon: feketében, khaki-kék-zöld, illetve piros-fehér-fekete kombóban. A bakancs kivehető béléses, így ride után könnyen tudod majd szárítani a belső részt.

aThe Antenna 3 színben lesz kapható itthon

A Tramp park bakancs fekete színben elérhető nálunk, piros betéttel feldobva. Rugalmassága miatt kényelmesen lehet benne gyakorolni  a flat, buttering, press trükköket és a bokánknak nem kell a bakancs merevségével küzdenie oldalirányból, hála a Tweeker technológiának. A bakancs oldal részén az anyag úgy van tagolva, hogy könnyebben hajoljon, mintha homogén felület lenne. A lenti képen jobb oldalon láthatjátok a jellegzetes Tweeker mintázatot!  A Good Vibes talpnak köszönhetően pedig az érkezéseknél keletkező ütések nagyrészt elnyelődnek és nem terhelik a testet.

a Tramp nevével ellentétben igen szépen kidolgozott bakancs
a Tramp nevével ellentétben igen szépen kidolgozott bakancs

Az alábbi kis videóban a Tweaker technológia előnyeit mutatják be Nic Sauvre és Pat Moore csillagharcosok egy lézer battle keretein belül:

A Fastplant a Forum belépő bakancsa, nálunk 29.900 magyar valutáért kapható. A mai beugró bakancsokba már annyi mindent bele tudnak pakolni, hogy felsorolni is nehéz. Az 5-6 évvel ezelőtti azonos árú bakancsokkal szemben, nagyobb tudásúak és több terhelést vesznek le a lábunkról. A Fastplant hagyományos fűzővel van, így a befűzés több időt vehet igénybe, mint a Speed Zone esetében. A z Origin kikönnyített talpbetét, nemcsak az összsúlyt csökkenti, hanem a puha ágynak köszönhetően a mászások, lépcsőzések se terhelik le a talpat.

A Fastplant nagyszerű belépő bakancs, streetre is
A Fastplant nagyszerű belépő bakancs, streetre is

Hogy a lányok se maradjanak baki nélkül nekik itt a Mist, ami már Speed Zone-al van szerelve gyorsítva az öltözködést. Az Origin talprész extra könnyű anyagból készült, ahogy azt az Antenna és Fastplant modelleknél is bemutattuk, ennél a szerkezetnél a talp mintázata camouflage-ra hajaz. A Mistben a Level 1-es EVA talpbetét biztosítja a kényelmet az egész napos csúszáshoz, a lányos színek pedig jól passzolnak a szolídabb színű szettekhez.

Mist feketén fehéren
Mist feketén fehéren

Végére hagytam a kategória tetején trónoló Kickert, amiben minden eddig említett jóság megtalálható, a Good Vibes talpbetét mellett itt már Level 3-as kivehető bélés van, ami párnázottságának köszönhetően biztosan tartja a sarkat és biztosítja a hidegben a meleget a lábnak. A sarkak alatt található FGel az érkezéseknél lesz a legnagyobb hasznunkra, puhábbá téve azokat.

a Forever Fit konstrukció az egész napos ride-ot teszi lehetővé minden Forum bakancsban
A Kicker-ben is elérhető Forever Fit konstrukció az egész napos ride-ot teszi lehetővé minden Forum bakancsban

A fenti bakancsokat itthon a Procrossban tudjátok megvásárolni, információink szerint érkezett minden darabból bőven, így a méretekkel se lehet gond. Végére még egy kis extra kedvcsináló, az egyik klasszikus Forum mozi tarilere következik:

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.
×