Bőrdzseki Cons Chuck Taylor cipő

Nemrég írtunk a csajos „Lovikka kötött Converse” cipőről, most itt van egy hasonlóan figyelemre méltó, de jóval fiúsabb darab, a Schott NYC „bőrkabátos” magas szárú Cons Chuck Taylor modell. A sötétszürke hasított bőr felsőrészt a bőrkabátokhoz hasonló varrásokkal látták el, a fűzőkkel párhuzamosan és a sarokrészre cipzárakat tettek, a megszokott gumitalp oldalára is finom, fehér bőrborítás került. A Schott készítette Amerikában az első, igazi legendássá vált motoros bőrdzsekit, a Perfectot, ami legalább akkora ikon és a lázadás jelképe lett, mint anno a Cons tornacipők voltak. Még több kép a cipőről és pár érdekesség a Schott bőrkabátokról a tovább után!

Converse x Schott NYC - a lázadó bőrdzsekis Cons

Converse x Schott NYC – a lázadó bőrdzsekis Cons

Converse x Schott NYC előlről és hátulról

Converse x Schott NYC előlről és hátulról * Katt a nagyobb képhez!

A legendának bizony ára van: ebből a speckó Converse cipő csak limitált darabszám készült és most, december közepén kezdtél el árusítani az USA-ban. 200 dollár mélyen kell zsebbe nyúlni értük, ami nem kevés 😛
 

Schott bőrdzsekik

A Schott márkát a Conversehez hasonlóan a XX. század elején alapították. 1928-ban jöttek ki legendássá vált Perfecto modelljükkel, a világ első motoros bőrdzsekijével. A klasszikus amerikai filmekben is látható módon, az ötvenes években a Perfecto kabátok a Converse cipőkkel együtt a lázadó fiatalok ikonikus ruhadarabjává váltak, ezeket később „megörökölte” a new yorki punk rock szubkultúra is.

Az ötvenes évek bőrkabátos lázadói

...és némi 80-as évek

Forrás: Brandon Richard / Sole Collector

 

Még több Converse cipőre vagy kíváncsi? Katt ide.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×