Ipath 2010 őszi-téli cipőszemle

Ha az Ipath logót látod egy cipőn, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem „átlagos” deszkás cipővel van dolgod. Az alternatív anyagok használata (pl. a kender) a tervezésnél az ősi kultúrákból merített ihlet, vagy éppen az elmaradhatlan rejtett zsebecske (stash pocket) a nyelvben mind-mind ilyen különlegesség. A 2010-es őszi-téli cipőszemle sorozatunk az Ipath cipőkkel folytatódik, tovább!

Ipath 2010 őszi-téli magyarországi választék

Ipath 2010 őszi-téli magyarországi választék (képek: 2010 Fall Ipath katalógus)

 

Fred Gall signature modelljében visszaköszön a keleti parti deszkás kemény és mindig eredeti stílusa. Az Ipath Gall Mid-et előző cipőmodelljéhez hasonlóan Fred tervezte és tesztelte. A trendeknek megfelelően fogyókúrára fogták a bélést, de azért még mindig akad belőle a boka körül és a nyelvben. A nyelven egy speckó Fredd Gall szövött címkét találhatsz. A felsőrész hasított bőr és kenderszövet kombinációja, sokszor át van varrva – az orr-részen a Sk8-hi cipőkhöz hasonló díszvarrás is van. A mid cipőkön szinte kötelező tépőzár itt is befigyel, rögzít, véd – és persze hozzáad a stílushoz, csakúgy mint a fém Ipath logo a cipő oldalán 🙂 A vulkanizált talp nyersségét bélelt talpbetéttel tompították, a gumi járótalpon a halszálka minta felel a jó tapadásért. 19.990 Ft-ért zsákolhatod be magyarországi deszkás boltokban.

Ipath Gall Mid feketében

Ipath Gall Mid feketében

 

Az Ipath Langston bőr változata (black/leather) is fekete, de a színnél véget is ért a hasonlóság. Ez egy vulkanizált talpra ültetett utcai cipő, egészen érdekes a megjelenése: teljesen letisztult vonalaival sokkal inkább egy elegáns magas szárú cipőre emlékeztet és nem egy sportos deszkásra. Mindössze két-két fűzőlyuk van rajta, így cipőfűzési tippjeinknek nem sok hasznát veszed majd 😀 A finom, teljesen fekete bőr felsőrészen szintén fekete Ipath logo hímzéssel, a hátulján pedig  a márkára jellemző, fehér színű keresztvarrással látták el a cipőt. Ha bejön a stílusa, 19.990 Ft-ért szerezheted be Magyarországon.

Ipath Langston

Ipath Langston

 

Az Ipath Mantis kávészínű változata (coffee) hasított és szintetikus bőr kombinációjából készült, a tartósság érdekében. A Mantis felsőrészének vonalait a (közép)magas szárú Grasshopper modelltől örökölte, még a tépőzár is megmaradt rajta (ez egyébként levehető, ha nem szereted). A nyelve és a boka körül megfelelően párnázott, nincs annyira kivékonyítva a bélés mint a mostani új oldszkúl stílusú cipőkben. A nyelvben itt sem marad el a rejtett zseb. A talpa a Grasshopper cupsole talpához képest vulkanizált gumi lett, amivel a jobb deszkázhatóságot akarták biztosítani. A Mantisnak nem csak a szárát vágták vissza, hanem az ára is meg lett nyesve, már 17.990 Ft-ért megveheted itthon.

Ipath Mantis (kávé)

Ipath Mantis (kávé)

Menyus a Criminal budapesti krújából be is tesztelte a Mantist, amiről egy kis videót is összevágtak a srácok, íme:

 

És most lássuk az előbb emlegetett Ipath Grasshoppert. A modell egy igazi klasszikus és minden szezonban egy csomó színben hozzák ki (idén ősszel hétben). Itthon a bőr és kender felsőrésszel készülő fehér (white) és a bőr/hasított bőr anyagú gesztenyebarna (maroon/white) színekben kaphatod meg (az egyetlen feketét Turányi Romeo, a Criminal csapat BMX-es szponzoráltja szerezte meg be és ő bicózott benne 🙂 A cipő cupsole, azaz varrott-ragasztott talpszerkezetű, azaz volt lehetőség ütődés csillapítására alkalmas EVA középtalp alkalmazására. Az interneten olvasott tapasztalatok szerint ezzel nincs is hiba, sőt a nyelv és a boka környékén sem spóroltak a párnázással, ennek köszönhetően elég masszív lett a megjelenése, de hát nem lehet minden cipő slim 🙂 A Grasshopper elmaradhatatlan tartozéka a (a nyelv rejtett zsebe mellett 🙂 a tépőzár, aminek egyszerre van védő és bokát tartó funkciója is. A cipőt az előzőleg bemutatottaknál valamivel magasabb áron 22.990 Ft-ért veheted Magyarországon.

Ipath Grasshopper fehér és gesztenye színekben

Ipath Grasshopper fehér és gesztenye színekben

 

Igazából még vagy három-négy cipőt szívesen beválogattam volna az idei őszi-téli itthoni választékból, de nem akartam kiakasztani a gördítősávot 😀 Ha megtetszett valamelyik Ipath cipő vagy kiváncsi vagy, hogy mik maradtak ki, akkor érdemes a hozzád legközelebb eső Criminal Skateshopba elmenni és megtapogatni, megnézni őket, de már a Criminal webshop is elkezdett üzemelni, ott is tudsz válogatni, sőt a webshopon még azt is megnézheted, hogy milyen méretben és darabszámban van a kiválasztott cipőből az üzletekben!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×