Braydon Szafranski bio és Emerica Braydon cipőteszt

Braydon Szafranskival nemrég olvashattátok az Emerica Stay Gold a bécsi premierjén készült interjút itt a sneakerbox.hu-n. A premier után jelentkezhettetek játékunkba, ahol 10 Stay Gold DVD-t sorsoltunk ki. Bálint, akinek Szafranski az egyik kedvenc deszkása, egyike volt a szerencsés nyerteseknek, és ez annyira fellelkesítette, hogy írt egy cikket Szafranski életetéről, élethez való hozzáállásáról és az Emerica Braydon-ról, amiben ő is deszkázik. Én át is adnám a szót Bálintnak: fullos Braydon Szafranski bio és tapasztalatok az Emerica Braydon deszkás cipőről a tovább után!

Braydon Szafranski bio és Emerica Braydon cipőteszt

Braydon Szafranski bio és Emerica Braydon cipőteszt

Braydon Szafranski bio

A gördeszkázás Jimi Hendrixe, Andrew Reynolds nyilatkozta azt Braydonról, hogy a „leginkább die hard Baker csapattag”. Figyelembe véve azt, hogy milyen személyiségek alkotják a Baker csapatot, akkor lehet elképzelésünk arról, hogy milyen is B Sza (ez az egyik beceneve) hozzáállása a gördeszkáshoz.

Braydon 1983. október 3-án született, s tizenegy évesen már gördeszkázott köszönhetően az idősebb testvére befolyásának köszönhetően. Édesanyja a felnőtt-szórakoztatóiparban dolgozott, mint színésznő, s édesapjával azonos ’Legalize’ tetoválásuk van a felkarjukon cannabis szimbólummal együtt.  Neve lengyel eredetű, azonban nem tudja, hogy volt-e valaha lengyel felmenője. (Az első pro deszkáján nevét csak Szfranskinak írták, mert Andrew Reynolds rosszul betűzte el a design készítésekor). Trükkjeit kezdetben negyedíveken és minifélcsövekben tanulta, később azonban már Sammy Bacaval, Matt Allennel és Rag Dollal deszkázott Las Vegas utcáin, melyet a szülővárosának tekint. A Las Vegasban töltött évei alatt megalapították a Dirty Businesst, melynek nevét minden csapattag feltetováltatta magára. A társaság nevéből adódóan elmerült a Sin City-beli glamourban és alvilági ügyletekben.

B Sza

B Sza

Miután úgy érezte, hogy fel kell hagynia eddigi életformájával, elköltözött a Nyugati partra, ahol a Baker társaság rookie-ja lett. A Baker crew másik neve a Piss-Drunx (PD), ahol igazi családra lelt, s olyan embereket ismerhetett meg, akikre egész életében felnézett: Andrew Reynolds, Erik Ellington, Bryan Herman, Spanky. Az Emerica team managere szerint Braydont négy dolog teszi boldoggá: „Skating, Budweiser, girls and weed.” B Sza szerint egyszerre négy playmate-tel lenni nem olyan jó érzés, mint amikor egy régóta próbált trükk összejön.

Braydon ideális napját így jellemzi: „skate all day, party all night”. Deszkázási stílusára jellemző a nyers erő, ugyanakkor könnyedséggel adja be a technikás trükkjeit. Manual trükkjei, kickflip late frontside shovitjai, bluntslide flip outjai, frontside és nollie flippek és még sok más flip, slide, grind s ezek kombinációja (figyelemreméltó helyeken) Braydon „névjegy” trükkjei. Olyan filmekben kapott saját részt, mint Emerica: This is skateboarding, Baker 3, Baker-Deathwish videók és természetesen a Stay Gold.  A gördeszkázás mellett kiemelt figyelmet kapnak életében a csajok, s van egy különleges furgonja, a Shaggin’ Wagoon, melyet a lakásának is tekint.

 

Emerica Braydon

Braydon első pro cipője az Emerica-nál jelent meg. Ez egy alapvető, masszív gördeszkás cipő, amit a 80-as évek glam rock stílusa által inspirált. „Loud and proud” hozzáállás jellemzi a kinézetét, kellően erős ahhoz, hogy lehessen benne szintezni, mégis lehet benne érezni a deszkát. Az orra kerekded alakjánál fogva a deszka tökéletes „flick”-eléséhez van kialakítva. Talpa cupsole (rétegzett-varrott), nagy kopásállóságú gumival. A védelemről az STI laboratórium g2-es rendszere és talpbetéte gondoskodik. Felszíne szintetikus bőr vagy velúrbőr.

Emerica Braydon félcipő és magas szárú - két szín idén őszről

Emerica Braydon félcipő és magas szárú – két szín idén őszről

Olyan apró részletek találhatóak meg a cipőn, mint PD vagy Las Vegas logó vagy a rulettasztal talpbetét (ugyanis Braydon igencsak kedveli a szerencsejátékot). A cipő oldalán található V betű szintén Las Vegasra utal. A cipő mutat némi hasonlóságot az Air Jordan VI-el, főként a magas szárú verzió (ugyanis ez is készült belőle). B Sza gondolatai a cipőről egy videóban:

Én az első szériás, ezüst-fehér, félcipő (low) változatot használtam gördeszkázáshoz. A cipő designja igen kirívó, fehér-ezüst színe ellenére mégsem lett túldíszített.  Saját tapasztalataim alapján a cipő boardfeel-je jó, s elég védelmet is nyújt. A cipőfűzők jól ellenálltak, ugyanis a cipő felső egyharmadába kerültek, s így nem történt közvetlen érintkezés a smirgli és fűzők között. A lábat remekül tartja, érdekesség, hogy a fűzőhöz mellékeltek egy szorítót is (mint amilyen a kapucnis pulóverek madzagján van). A triplán varrott és sokrétegű orr remekül ellenállt az új griptape megpróbáltatásainak.  Összeségében nagyon elégedett vagyok a cipővel, s már várom a 2011-es vulkanizált talpú folytatást.

Az Emerica Braydon újonnan és használat után

Bálint Emerica Braydon cipője újonnan és használat után

Források: Emerica Shoes, Hubba Wheels, Epicly Later’d és Active Rider Shop.

Egy kis bemutatkozó Bálinttól

Dér Bálintnak hívnak, gördeszkás vagyok és sneaker rajongó. Bár az Emerica cipőket nem sorolnám a sneaker kategóriába, azonban minden cipő megvásárlásával az ember kap egyfajta hangulatot is cserébe, s szerintem függ a viselés hangulata attól, hogy milyen Pro adta a nevét a modellhez. Szerintem más viselni egy Supra Society-t, s más egy Tony Trujillo-féle Vans modellt. A kedvenc gördeszkásaim már a kezdésem óta körülbelül ugyanazok: Erik Ellington, Braydon Szafranski, Tony Trujillo vagy éppen Chad Muska (és még sokan mások). Őket nem tekinteném „competitor” deszkásoknak, tehát ilyen értelemben a „legjobbaknak”, bár a trükkök és stílus egy rendkívül egyedi ötvözetet mutatnak a személyiségükön. Végezetül szeretném megköszöni a sneakerbox.hu-nak, hogy megírhattam ezt a cikket.

Hát mi köszönjük! Azt hiszem a legjobb helyre kerül az a még Bécsben dedikált Stay Gold plakát, amit végül is sikerült Bálintnak feltúrnom 😀 Ha bármelyikőtök úgy érzi, hogy szívesen írna kedvenc pro rideréről (legyen az deszka vagy BMX), signature cipőjéről és ilyen pro módon csinálja, mint Bálint (vagy éppen Bence, akivel közösen a Harry Main bicó és cipőcsekket hoztuk össze), akkor állunk elébe, dobjatok egy mailt a sneakerbox.hu@gmail.com címre, vagy szóljatok ránk Facebookon!

×