Puma SL Tech szuperkönnyű cipő Forma-1-es pilótáknak

Idén április végén mutatták be az új Puma SL Tech autóversenyző cipőket. Az idei szezonban a Scuderia Ferrari, azaz Alonso és Massa, illetve a Red Bull Racing F1 Team, azaz Webb és Vettel versenyeznek Puma cipőkben. Most, hogy a száguldó cirkusz ismét Magyarországon van, gondoltam lefordítom az interjút, melyet Alonsóval és Massával készítettek, hogy tetszik nekik az új Puma SL Tech. Tovább!

Puma SL Tech, a Red Bull Racing F1 Team és a Ferrari csapat cipője

Puma SL Tech, a Red Bull Racing F1 Team és a Ferrari csapat cipője

 

Most az új Puma SL Tech cipőben versenyeztek. A legszembetűnőbb különbség a normál autóversenyző cipővel szemben a design. Hogy tetszik?
Vettel: Szerintem nagyon jól néz ki. Tetszik, hogy különbözik a megszokott versenyzői cipőktől, de a designon kívül a kényelmet és a funkcionalitást szeretem benne a legjobban.
Alonso: Ez a cipő friss és innovatív. A Puma egy népszerű márka és biztos nagy a kihívás, hogy folyamatosan megújuljon a külső, de a kulcselemek (a a csíkok és a puma) jól felismerhetőek legyenek – szerintem ezt sikerült most is jól megoldaniuk.

Ferdinando Alonso és Sebastian Vettel Puma SL Tech cipőben

Ferdinando Alonso és Sebastian Vettel Puma SL Tech cipőben

Már a tervezés legelejétől bevontak benneteket a munkába. Milyen egy tökéletes Forma-1-es versenyzői cipő?
Vettel: Mint minden cipőnek, egy Forma-1-es cipőnek is elsősorban kényelmesnek kell lennie. Emellett még jól kell, hogy tartson, kell lennie benne egyfajta merevségnek és mindezek mellett nagyon könnyűnek kell lennie.
Alonso: Számomra a stabilitás a legfontosabb, illetve hogy milyen a cipő talpa. A talpnak vissza kell adnia az érzést és a visszajelzéseket a kocsitól. Úgy érzem, hogy az SL Tech ezt meg is teszi.

Természetesen minden versenyzőnek más elképzelései vannak a tökéletes versenyzői cipőről. A saját cipőváltozatotokhoz milyen fejlesztéseket kértétek?
Vettel:
Őszintén szólva nem kértem sok módosítást, mert a cipő eleveszinte tökéletes volt számomra, de a talpat egy kicsit merevebbre kértem.
Alonso: Először is a fűzők helyett inkább a rugalmas szalagokkal oldattam meg a rögzítést. Ez igazi kihívás volt, mert ezeknek a szalagok se túl merevek, se túl lazák nem lehettek. Ezeket egy másik Puma modellből örökölte a cipő és pont jó megoldás született.

Puma SL Tech - Ferdinando Alonso saját cipője (fotó: pumamotorsport.com)

Puma SL Tech – Ferdinando Alonso saját cipője (fotó: pumamotorsport.com)

A cipő nevében az SL a Super Light-ot, azaz szuperkönnyűt jelent. Mennyire fontos a cipő súlya az autóversenyzésben és általában véve?
Vettel: A csapatok rengeteg pénzt költenek arra, hogy az autók minél könnyebbek legyenek. Amikor a versenyzők felszereléséről van szó, akkor ott a kényelem áll az első helyen, de a súlycsökkentést mindig észben tartják, tehát a mi felszerelésünk is a lehető legkönnyebb.
Alonso: Amikor együtt dolgoztam a Pumával, hogy megtaláljuk az ideális talpvastagságot, fantasztikus volt látni, hogy milyen eredményeket tudtunk elérni, anélkül, hogy a funkcionalitás csökkent volna. A Forma-1-es cipőnél ugyanis a stabilitás fontosabb, mint hogy könnyebb legyen. Ennél könnyebb cipőkben is vezettem már, de azok már túl könnyűek voltak és nem tartottak eléggé.

Az Puma SL Tech cipők replika modelljei kaphatók a „nagyközönség számára is”, ebből is létezik alap és spirább modell is. A Scuderia Ferrari SL Tech Mid aranyszínű változata tudtommal csak a Ferrari márka shopjából rendelhető, a fehér változat (White-Rosso Corsa-Silver) könnyebben elérhető.

Puma SL Tech Ferrari replica (Gold)

Puma SL Tech Ferrari replica (Gold)

Puma SL Tech Ferrari replica (fehér)

Puma SL Tech Ferrari replica (fehér)

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×