Siki betesztelte a DC Tactic BMX-es cipőt

Talán emlékeztek még tavaszi nyereményjátékunkra, ahol egy szerencsés bicósnak lehetősége nyílt betesztelni a Garage Store által felajánlott DC Tactic cipőt. A véletlenszám-generátor a Lentibe való Sikit dobta fel nyertesként, aki annak rendje és módja szerint megkapta a cipőt a Garage Webshopból és azóta szorgalmasan biciklizett benne. A tapasztalatait és néhány képet megnézheted a tovább után.

DC Tactic teszt BMX-es cipő teszt

DC Tactic teszt BMX-es cipő teszt

Megkértük Sikit, hogy egy kicsit meséljen magáról, a kedvenc BMX-es trükkjeiről és hogy mennyire „cipőgyilkos” alkat 🙂

Mesélj egy kicsit magadról!
Siklósi Márton vagyok 15 éves. Lentiben lakom és a Gönczi Ferenc gimnázium humán tagozatára járok, 2007 húsvétja óta BMX-ezem.

Mik a kedvenc trükkjeid és mit gyakorolsz most?
A footjam nosepicket és annak kombinációit szeretem legjobban. Aerial vp-t szeretnék és úgy érzem hamarosan be is adom. 🙂

Milyen cipőket nyűttél már szét és ezt általában hogy sikerül?
Egy Vans Rowley XL3-at és egy DC Journalt. Ezeken kívül sajnos a Lotekem is már kezdi megadni magát. Brakeless vagyok, ez a talpát strapálja inkább. A másik meg, hogy sok footjames trükköt csinálok, az pedig az orr-részt nyúzza és az elöl levő varrásokat. A Vansem pont a footjamektől ment szét. Levált elöl a talpa meg a varrás is szétment. A végén azt vettem észre hogy kilóg az elejéből a cipőfűző 😀 A harmadik ok pedig a sarok rész, mivel vázpörgetést tanulgatok és beleütközik a bicóm a cipőmbe.

Megérkezett a DC Tactic - itt még friss és sértetetlen :)

Megérkezett a DC Tactic – itt még friss és sértetetlen 🙂

 

Siki a Tactic black/gum színváltozatát választotta, ami  a Forte Bro’s patkóját viseli magán. A közel másfél hónapos biciklizés során ezeket tapasztalta a cipőről:

Egy borzasztó strapabíró cipőről beszélünk. Első látásra semmit se szúrsz ki rajta, olyan mint az összes többi DC deszkás csuka csak más a színe. Pedig a látszat csal! Vérbeli BMX-es cipő a lehető legtöbb újítással, amivel kielégíti minden bicós igényeit. Nekem személy szerint elsősorban a kinézete tetszik, azzal a kis patkóval a sarkán főleg. 🙂 Amikor először felvettem az egy élmény. Vasembernek éreztem magam benne, mert még kemény volt a talpa. Kopogott a talaj amerre csak jártam. Mondjuk most is… 

Zajlik a tesztelés - Smith * Katt a többi képhez! *

Zajlik a tesztelés – Smith * Katt a többi képhez! *

Zajlik a tesztelés - Frontjam

Zajlik a tesztelés – Frontjam

Zajlik a tesztelés - vp

Zajlik a tesztelés – vp

A talpa nagyon jó: bármilyen pedálon megtapad és ha esetleg sáros az sem akadály, azonnal megtapad. Kis felhajló kapszula alakú valamik vannak a talpban. Nemtudom miből meg hogyan van de kurvajó és egyszer sem csúsztam le a pedálról.

Egy kis pihi a nagy tesztelésben a lenti krúval

Egy kis pihi a nagy tesztelésben a lenti krúval

Kényelem szempontjából is figyeltek a tervezők mert a sarkában és az orr-rész belsejében puha, vékony szivacsokat rejtettek el. Így kényelmes is, és védi is a lábat ha esetleg becsúszott a footjam vagy bevered vp-nál. Protektor benne csak a sarokban van, mivel az egész cipő kemény bőrből készült és avval védi a lábadat.  Csajozni azért ne menj el vele, ők nem szeretik mert szerintük ronda színe van. Legalábbis itt nálunk ezt mondták 😀 Mint minden cipő, ez sem elnyűhetetlen, de az biztos hogy jó ideig nyűhető! 😀

Siki tesztelés után

A DC Tactic a tesztelés után * Katt a nagyításhoz! *

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×