DJ AM, the ultimate sneakerhead

Adam Michael Goldstein a Crazy Town banda tagjaként, olyan előadók albumain közreműködve, mint a Papa Roach, Madonna, vagy Will Smith vált a zenetörténelem részévé. A Los Angeles-i születésű DJ AM 2009 augusztusában halt meg drogtúladagolásban. Több barátja úgy nyilatkozott az esetről, hogy 2008-as repülőgép baleset, amit DJ AM túlélt, de több halálos áldozattal is járt, olyan maradandó traumát okozott a zenésznek, amit nem tudott feldolgozni. Goldstein amellett, hogy kíváló lemezlovas volt, sneaker fanatikusként több száz cipős gyűjteménnyel is rendelkezett, sőt még saját signature csukája is köjött a Nike-tól. A folytatásban betekintést kaptok gyűjteményébe és zenei munkásságába.

R.I.P. DJ AM

R.I.P. DJ AM

A következő videóban Dj AM megmutatja több, mint 600 párból álló sneaker gyűjteményét, amit több szobát és gardróbot is megtöltött a házán belül. Sok cipő dobozban van és láthatjátok, hogy Polaroiddal be vannak fotózva és a képük rá van ragasztva a cipő dobozára, nem rossz! A gyűjteményben rengeteg Nike darab van, AirMaxek és Dunkok tucatjával. A kedvencekből kapásból kettőt vásárolt, egyet viselésre, a másodikat pedig jegelésre ( ‘keep on ice’), ahogy ő fogalmaz. Mint a képregény gyűjtők világában, a jegelt darab megmarad eredeti állapotában és nem kerül soha befűzésre!

Nem csak az MTV-ben, hanem a filmvásznon is megjelent AM, méghozzá a nálunk is futó Törtetők című sorozatban. A vele készült epizódban az egyik főszereplő, Teknőc egy limitált szériás Nike-ra vadászik, de DJ AM hoppolja el előle az utolsó darabot. Az epizód ide vonatkozó jeleneteiből megtudhatjátok, mekkora menetek is mennek a tengerentúlon egy-egy igazán egyedi modellért és milyen praktikákat kell bevetni a megszerzésükhöz:

DJ AM zenei mukásságának és cipőkért való rajongásának köszönhetően a Nike személyesen kereste meg, hogy kedvenc modelljéből a Dunkból készítsenek egy limitált változatot az ő nevével. A modellhez AM old school Air Jordan színeket választott a pirosat, a feketét és a szürkét. A nyelv felső részén találjuk meg a DJ AM cimkét, melyet az AC/DC legendás logója inspirált:

DJ AM Dunk Galéria

DJ AM Dunk Galéria

régi sulis forma és színek

régi sulis forma és színek

DJ AM jelzések a nyelven

DJ AM jelzések a nyelven

Zárás képpen nézzetek meg egy videóklippet, amiben a dj legjobb spanjával Travis Barkerrel a Blink 182 ex-dobosával csapatja:

A következő Dj+Sneaker írásunkban Dj Premierrel és az ő Air Force 1-esével ismerkedhettek majd meg!

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×