Golyóálló és terepmintás Vans Syndicate TNT II Cup Mid

kicksonfire.com hozta a hírt, hogy a Vans Syndicate tuningműhelyéből ezúttal a Vans TNT II Mid Cup, Tony Trujillo signature modelljének komolyított verziója került ki. A tervezés közben a DEVGRU, az USA tengerészgyalogságának különleges egysége lebegett a csapat szeme előtt: golyóálló és valódi terepmintás TNT II cipők a tovább után!

Vans TNT II Cup - Syndicate DEVGRU páros

Vans TNT II Cup – Syndicate DEVGRU páros (kép: vanssyndicate.com)

A Syndicate ezúttal semmit sem bízott a véletlenre, ha valamikor is háborús térségben tervezel deszkázni (a folyamatos harc a biztonsági őrökkel nem tartozik ide 🙂 akkor szerezd be valamelyik DEVGRU Vanst. A fekete színű Ballistic Cordura modell Cordura anyagból készült, mint a tengerészgyalogosok bakancsa is, ezt kombinálták TecTuff golyóálló bőrrel. A bélés Outlast anyaga párás, meleg időben hűvösen, hideg és esős időben pedig szárazon tartja a lábad. 

Vans Syndicate TNT II Cup Cordura

Vans Syndicate TNT II Cup Cordura (Kép: vanssyndicate.com)

A cipőnek a deszkás tudása is figyelemre méltó: a nevében lévő „Cup” a több rétegből összeállított talpat jelenti, amiről a legtöbb deszkás – elismerve, hogy a vulkanizált talpnál tartósabb konstrukció – azt mondja, hogy nem érezni benne úgy a deszkát. Ezen szándékozik segíteni a BoardFeel XD konstrukció – a talpbetét segíti, hogy minél mélyebbre csússzon a lábad, így kerülve közelebb a deszkához, a tapadós goffritalp pedig ugyanaz, mint a Vans vulc cipőknél. A sarokfájást az ImpactSorb PU (poliureatán) talpbetét és a sarok alatti EVA párna hivatott megelőzni.

Vans Syndicate TNT II Cup Cordura

Vans Syndicate TNT II Cup Cordura (Kép: vanssyndicate.com)

 

A tesó, a Crye Multicam színű modell ugyanazokat a deszkás tulajdonságokat vonultatja fel, az ő különlegessége a Multicam mintázat, mely egy olyan univerzális terepminta, amit arra fejlesztettek ki, hogy viselője  a lehető legtöbbféle környezetbe beleolvadjon, bármilyen fényviszony (beleértve az éjjellátó készülékek használta infra-közeli fénytartomány) mellett. A felsőrész anyaga teljes nevén Crye MultiCam® 1000 Denier Nylon Cordura, mely a legerősebb anyag ebből a családból, ráadásul még vízlepergető is. Az orr- és az olliezó részek anyaga pedig Duracap™, ez a Vans technológia egy tartósságot növelő vékony plusz gumiréteget jelent ezeken a kritikus részeken.

Vans Syndicate TNT II Cup Multicam

Vans Syndicate TNT II Cup Multicam (Kép: vanssyndicate.com)

Vans Syndicate TNT II Cup Multicam

Vans Syndicate TNT II Cup Multicam (Kép: vanssyndicate.com)

 

Most már bizonyára jojózik a szemetek a sok szakkifejezéstől (nekem már igen 🙂 most pedig el is fog kerekedni, a cipők ára átszámítva euróról a 40.000 Ft-ot verdesi. Itthon persze esélytelen őket megkapni, de vigasztalásul hamarosan olvashattok majd egy cikket a sneakerbox.hu-n az idén tavasszal nálunk is megvehető négyféle Vans TNT II Mid cipőről, egy kis Tony Trujillo bioval/interjúval körítve. Ha még több képre vagy kíváncsi a golyóálló TNT-kről, akkor katt ide vagy ide.

 

A Vans Syndicate kollekciók

A Vans Syndicate a Vans limitált gördeszkás kollekciója, olyanok mint egy tuning-stúdió, a jobb deszkázhatóság érdekében mindig klasszikus modelleket gondolnak újra, különleges anyagból, talpbetéttel vagy mintákkal. Évente két Syndicate kollekció készül, eddig már olyan arcokkal dolgoztak együtt, mint Mr. Cartoon, W-Taps, Supreme, Neckface, a cipők csak kiválasztott üzletekben kaphatók meg.

Az aktuális kollekció másik párosa az Andy Kessler nevével fémjelzett SK8-Hi és Old Skool, ezek sem csúnyák 😛

Vans Syndicate SK8-Hi és Old Skool Andy Kessler

A Vans Syndicate weboldalán további csemegéket találhatsz.

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×