4+1 Element deszkás cipő a tavaszra

Ma négy Element deszkás cipő kerül terítékre a 2010-es tavaszi/nyári magyarországi választékból. A tavaly ősziekhez képest szerintem színesebbre és érdekesebbre sikerült a kollekció, nézzétek meg őket a tovább után.

Ízelítő az Element 2010 tavaszi-nyári itthoni választékából

Ízelítő az Element 2010 tavaszi-nyári itthoni választékából

 

Az első kiválasztott, az Element Darell 2 magas szárú változata. Az öt 2010 tavaszi színváltozatból ebben a stílusos feketében (black/powder) kapható itthon. Az elmúlt években minden deszkás márka kihozta a deszkás és kosaras cipő keresztezését, és mivel az Element teamből Darell világához áll legközelebb a kosárlabda, az ő signature modellje alakult át magas szárú „kosaras deszkás cipővé”. Mint a legtöbb Element cipő, ez is a „cold connect” technológiával készült – ez azt jelenti, hogy a talp és felsőrész rögzítésénél hőkezelés helyett speciális ragasztót használnak, az eredmény egy megfelelően vékony deszkázható talp, de alkalmazhatók azok az ütődéselnyelő szivacsanyagok is, amiket a vulkanizálás magas hőmérséklete kicsinálna. A cipőn van külön megerősített ollie panel és rejtett fűzési lehetőség is. Ha megtetszett, itthon is megveheted: 26.000 Ft mélyre kell nyúlnod a zsebedben.

Element Darell 2 fekete színben

Element Darell 2 fekete színben

 

A következő játékos is magas szárú: az Omahigh cipőt első cikkeink egyikében már tavaly ősszel is dicsérhettük, ez a modell, a CMYK Omahigh is szépen sikerült. A leírás szerint deszkázásra alkalmas tulajdonságokkal rendelkezik, de nekem inkább „szépcipőnek” tűnik, főleg a lakkbőr felhasználása és a csepphatású lakkozás (és a 28.000 Ft környéki ára) miatt.

Element Omahigh fekete/CMYK színben

Element Omahigh fekete/CMYK színben

 

Miért CMYK?

A CMYK a cipő színeire utal: C – Cyan (kék), M – Magenta (rózsaszín), Y – Yellow (sárga) és K – Key (fekete). Bármilyen hitetetlen, de minden nyomtatott anyagon a színes képeket kizárólag ebből a négy alapszínből keverik össze. Az utóbbi néhány évben ez a négy alapszín nagyon divatos lett, rengeteg cuccon, grafikán köszöntek vissza.

CMYK

A másik színbontás, az RGB (Red/Green/Blue), amit a monitorok, TV-k és projektorok is használnak, erre meg a Lacoste készített egy hasított bőr magas szárú sorozatot, melyről ide kattintva olvashatsz többet!

 

Amikor a bevezetőben a színeket dicsértem, elsősorban ezekre a GLT II cipőkre gondoltam, a nálunk kapható három színből nekem a szilva/kék (plum/cyan) a kedvencem, de a másik kettő is jól néz ki, és tudásban is rendben vannak: ezek a deszkás félcipők megerősített olliezó panellel, ütődéscsillapító EVA középtalppal és tapadós talpoldallal és könnyített béléssel lettek ellátva. Ezeket a cipőket kicsivel 20.000 Ft alatt beszerezheted.

Element GLT II a három itthon kapható színben

Element GLT II a három itthon kapható színben

 

Ha tetszik az adidas Busenitz cipő, valószínűleg az Element Sheffield is be fog jönni. A teremfoci stílusú, vékony gumitalpú cipőbe pakoltak egy EVA középtalpat is, hogy a vékony talpból ne csak sarok és talpfájás legyen meg. Ami igazán érdekes a cipőben, a befecsekendezett E.R.L (injected E.R.L) technológia alkalmazása: a hasított bőrből készült felsőrész stabilitását ezekkel színes a műanyag elemekkel növelték meg: ez a megoldás sokkal könnyebb, mint a dupla réteg bőr alkalmazása. A technológia a futócipőktől érkezett, ahol folyamatosan zajlik a küzdelem, hogy a cipők súlyát 0 gramm alá vigyék 🙂 Az Element Sheffield itthon két színben kapható, valamivel 20.000 Ft alatt.

Element Sheffield

Element Sheffield

 

A +1 cipő az Element Griggs II, melyről már beszámoltunk, amikor az Element nyereményjátékban ilyen shúzt lehetett nyerni. Bár a játéknak már megvan a boldog nyertese, a cipő tulajdonságairól írt cikkünket itt változatlanul elolvashatod!

Nyerd meg ezt az Element Griggs 2 deszkás cipőt!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×