Vans Vault Slip-On LX Donny Miller kezei közül

Újabb cipő került elő a Vans Vault-ból, ezúttal Donny Millert, a kaliforniai művészt kérték fel a tervezésre. Bár a cipő messziről inkább egy Vans Era-ra hasonlít, közelebbről megnézve kiderül, hogy egy Classic Slip-on LX modellről van szó, azaz a jól ismert Vans slip-on cipőről – álfűzőkkel 🙂 A cipők bemutatására Donny egy kis street art videót is összevágott, de nemcsak ezt, hanem a művész úr más műveit is érdemes megnézni (pl. azt amiben Micheal Jackson orrait oltja szét). Mindez a tovább után!

 

Magukról a cipőkről egyébként nem lehet oldalakat megtölteni, de a slip-ont pont az egyszerűségük miatt kedvelik (nem írhatom, hogy kedveljük, nekem sosem volt és szerintem nem is lesz 🙂 Két színben kerül az üzletek polcaira, kékben és bordóban kis „koszcsíkokkal”, a felsőrész anyaga denim, a talp pedig a jól ismert vulkanizált gumi.

Vans Classic Slip-on LX (Donny Miller)

Vans Classic Slip-on LX (Donny Miller)

 

Donny Miller

A kaliforniai grafikus, street art művész sok freestyle sporthoz kötődő márkának dolgozott már, néhány ismert név a listáról: éS, Emerica, Etnies, adidas vagy éppen a Nike, de nem csak kereskedelmi grafikákat csinál, egyedi rajzos stílusában sokszor a fogyasztói társadalom és a nagyobb cégek kőkemény kiosztása is helyet kap. Például videókon is megörökítette, hogy benzinkutakon az olajtársaságok reklámjaihoz hasonló posztereket ragaszt ki, ilyen szövegekkel „Milyen válság? Mi tök jól megvagyunk…” vagy „Környezetbarátok vagyunk! Csak vicceltünk, hisz’ mi egy olajtársaság vagyunk”.

 Donny Miller vs. olajtársaságok
A felirat: „Gondolj legalább egyszer az életben az Exxon érzéseire is.”

Donny árult már sütit is egy összecsukható pultról a los angelesi autókiállításon a válság miatt óriási állami támogatásokat kapott nagy autótársaságok „megsegítésére”, és úgy tűnik, hogy „megihlette” a Michael Jackson halála körüli felhajtás is, mert nemcsak a Skate Mentalnak tervezett deszkagrafikán köszön vissza Jacko, de külön plasztika-sorozatot csinált a popsztár orrának formaváltozásának emlékére is…

Donny Miller Skate Mental 2010-es deszkagrafika

Donny Miller: Egy orr története

Ha érdekel, még több grafikákat és videókat találsz Donny Miller weboldalán.

 

Az én értékelésem a cipőnek szól, a művész úrnak járna az öt csillag 🙂

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×