20 éves a Reebok Pump

20 éve dobta piacra a Reebok az első Pump technológiás cipőt, amelynek nagy újítása volt, hogy a nyelv tetején lévő PUMP gombbal levegőt pumpálhattál a cipő belsejében végigfutó légzsákokba így javítva a tartást. A Reebok Pump cipők a márka legikonikusabb modelljeivé váltak és a huszadik szülinapot megünnepelendő idén egy csomó collabet ismerhetünk meg. Pumpálj tovább!

20 éves a Reebok Pump

20 éves a Reebok Pump

A 80-as és 90-es években dúlt a sportcipő-háború, a gyártók mindent elkövettek, hogy minél profibb (vagy legalább annak tűnő) technológai újításokkal győzzék meg a vásárlókat, hogy az ő sportcipőikben lehet a  legnagyobb kényelmet és a legjobb teljesítményt elérni. Ennek a háborúnak a nagyágyújává vált a Pump technológia, amely a vérnyomásmérő pumpálózsák, a bicikliszelep és az infúziós zacskó keresztezéséből született 🙂 Alapvetően kosaras cipők készültek, de aerobik és teniszcipő is került az évek folyamán, ez itt három klasszikus kosaras modell: az eredeti „The Pump” 1989-ből, a „Twilight Zone” 1990-ból és a „The Omni Zone II” 1991-ből.

Reebok Pump kosaras modellek 1989 és 91 között

Reebok Pump kosaras modellek 1989 és 91 között

 

A Pump nagyon sok formában jelent meg, az alábbi Reebok cipők néhányotoknak biztosan ismerősek lesznek a 90-es évekből. Mivel a retrofless most tart a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján, kb. 2013-ban ehhez nagyon hasonló cipők 3D-s képét tölthetitek majd le a sneakerbox_v3.com blogról az 9G-s mobiltopholotvtekre 🙂 Katt a nagyításhoz és még több képhez (bocs, csak 2D 🙂

Reebok Pump cipők - Kattints a nagyításhoz és a galériához!

Reebok Pump cipők (képek: SneakerFreaker) – Kattints a nagyításhoz és a galériához!

Reebok Pump cipők (Képek: SneakerFreaker)

Reebok Pump cipők (Képek: SneakerFreaker)

 

A marketingháború egyébként egészen durva volt: a pump20.com oldalon megnézhető pár régi TV és magazinhirdetés is, majdnem mindegyikben kidobnak vagy meggyaláznak egy Nike Air cipőt 🙂 Itt van egy ízelítőnek 🙂

 

A huszadik szülinapot a Reebok 20 partnerének bevonásával 20 collab modell megalkotásával ünnepli. Az első darabokról már meg is jöttek a képek és a leírások, például a HighSnobiety vagy Mashkulture blogokban tudod követni az eseményeket. Ez itt egy a 20-ból, a cikk megírásának idején a legfrissebb collab Berlinből, a Reebok x Solebox.

Reebok Pump x Solebox (kép: solebox.de)

Reebok Pump x Solebox (kép: solebox.de)

 

Ha igazán mélyen elmerülnél a témában, akkor ajánlom a SnekaerFreaker cikkét, akik aztán igen kimerítő összeállítást csináltak a Reebok Pump 20 évéről. A cikket elolvashatod itt!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)
×