3.0 Nike 6.0 cipő, amikben Garrett Reynolds bicózik

Garrett Reynolds néhány dologtól eltekintve egy tipikus 19 éves new yersey kertvárosi srác: középsuliba jár (most fog érettségizni), szeret BMX-ezni és együtt lógni a haverjaival. A „néhány dolog” pedig:  7 X-Games aranyérem BMX streetben, a legjobb street BMX-esnek választották meg a pro riderek az idei NORA Cup-on, első helyen áll a Dew BMX Park Tour rangsorban, és egy reality show szereplője az MTV2-n. További részletek, egy teljes interjú magyarra fordítva, és három, Garrett ízlésének megfelelő Nike 6.0 cipő a tovább után.

Garrett Reynolds - a Nike 6.0 csapat top pro BMX-ese

Garrett Reynolds – a Nike 6.0 csapat top pro BMX-ese

Garrett Reynolds igazi terepe a street, mert – ahogy ő mondja – sokkal jobban megmozgatja az agyát, hogy éppen min és mit tud beadni.  Ennek ellenére már a parkosokat is szorongatja a saját terepükön. Emellett egy igazi anti-celeb. Nincsenek sztár-allűrjei, ő „egyszerűen csak” egyre jobban és stílusosabban bicózik. Nincs Nike 6.0 singature cipője, ahogy a videókon és képeken láttam, tök egyszerű fekete félcipőket szeret viselni.

Garrett Reynolds - Kattints még több képért!

Garrett Reynolds – Kattints még több képért!

 

A legtöbbet ezt a fekete Nike 6.0 Insurgent cipőt láttam rajta (sötét fűzővel). Ezt a deszkás modellt a nagyfokú tartósságra hegyezték ki:  Bőr, hasított bőr és nubuk felsőrész kombináció, a kritikus helyeken, pl. az orr-részen, TPU (Thermoplastic PolyUrethan – nagy kopásállóságú műanyag) borítással.  A rejtett fűzők nagyobb biztonságban vannak az elrongyolódástól. A cipő teljes hosszában Pylon talpbetétet kapott, egy nagy Air-Sole egységgel a sarok alatt, az ütődések elnyeléséhez. Tapadós gumi talpa van, a +/- formájú kis tapadópárnákkal a talp alsó részén.

Garrett Reynolds egyik kedvenc cipője: Nike 6.0 Insurgent

Garrett Reynolds egyik kedvenc cipője: Nike 6.0 Insurgent

Garrett Reynolds @ Simpel Session 09 Tallin (fotó: UCG images, Tworld Ride BMX)

Garrett Reynolds @ Simpel Session 09 Tallin (fotó: UCG images, Tworld Ride BMX)

 

Egy másik cipő, amit Garretten láttam a Nike 6.0 Zoom Oncore 2 modell. Ez egy gördeszkás cipő, a Zoom Oncore továbbfejlesztett változata, nagyobb légtalp-betéttel (ami kis ablakot is kapott). A tartósságért a bőr és szintetikus felsőrész kombináció, a jó tapadásért a sűrűn mintázatú gumitalp felel.

Nike 6.0 Zoom Oncore 2

Nike 6.0 Zoom Oncore 2

 

A harmadik cipő Garrett csapattársa, Nigel Sylvester által is kedvelt Nike 6.0 Mavrk félcipő változata. Ez a „klasszikus” stílusú, csak feketében megjelent deszkás cipő és dicsekedhet némi technikai háttérrel: Bőr és hasított bőr kombináció felsőrészt kapott, egy vicces részlet, hogy a sarkának a tetején meg tudsz fogni egy kis fület, így könnyebben bele tudsz bújni. A nyelvet gumiszalagok tartják a helyén. A rugalmas vulkanizált gumi talp és oldalsó talprész korrektül tapad. És ami a bicósoknak nagyon fontos: a méhsejt-szerkezetű talpnak köszönhetően ez egy nagyon könnyű cipő 🙂

Garreth és Sylvester közös kedvence: Nike 6.0 Mavrk Low

Garreth és Nigel közös kedvence: Nike 6.0 Mavrk Low

Nigel Sylvester és a Nike 6.0 Mavrk Mid

Nigel Sylvester és a Nike 6.0 Mavrk Mid

Amint azt az Offline BMX-es rovatában korábban is olvashattátok, Garrett és és Dennis Enarson és belépett a reality show-ban szereplő freestyle sportolók „elit klubjába”. A két srác érettségire való felkészülését követték nyomon az MTV2-n. A műsor rövidített epizódjait (webizódok 🙂 4 részben folyamatosan pakolják fel a 6.0 YouTube csatornájára. Az első rész itt van, már a második rész is megnézhető és október folyamán felpakolják a többit is.

 
Az év elején az ESPN „Action Sports Report” blogjába Chris Palmer készített egy interjút Garrett-tel, ezt lefordítottam magyarra. Itt nem is annyira a bicózásról és a trükkökről kérdezik (ezekről amúgy is többet tudtok olvasni a pro BMX-es oldalakon) hanem inkább a mindennapi életéről kérdezik.

MAG.com: Na és milyen érzés Toms River (NJ) leghíresebb BMX-esének lenni?

Garrett: Eléggé normális. Egy tipikus napon felkelek, letusolok, elmegyek a suliba, hazamegyek és bicózok vagy egyszerűen csak a barátaimmal vagyok. A suliban is egy átlagos gyerek vagyok, a legtöbb sulitársam nem is tud az X-Games-ről.

Nem fura, hogy többet keresel, mint a tanáraid?
De az, és nagyon tetszik!

Vettél már valami nagy dolgot?
Akartam egy beteg kocsit, ezért vettem magamnak egy Audi A4-est, amivel suliba járhatok.

 

Garrett Reynolds és kicsi kocsija

Mész a végzősök báljára?
Persze, de még nem tudom, kit fogok elhívni, majd kitalálom. Meglesz minden, ahogy kell a limobérléssel meg minden. Hell yeah.

Hogy változtatta meg az életedet, hogy megnyerted az X Games-t?
Igazából semmi sem változott igazán. Azokat a dolgokat fogom csinálni, amit eddig. Ott bicózok, ahol eddig és azokkal az emberekkel, akikkel eddig. Persze, menő dolog megnyerni az X-Games-t, de nem olyan nagy dolog. Anya persze nagyon izgatott volt.

Úgy tudjuk, hogy szeretsz viccet csinálsz anyukád hangjából.
Igen, ez a legviccesebb. Ez olyan, mintha valakivel mobilon beszélnél, és a másik alig hall valamit, mert le van halkítva, de azt hiszi, hogy a te telefonod van lehalkítva és ezért ordítana. Ez az ő normál beszédhangereje 🙂 Ő ébresztett fel ma reggel, mert nem ébredtem fel az ébresztőórára, bezzeg az ő hangja kiugrasztott az ágyból. Azt hittem szétmegy a fejem tőle.

Csináltat veled anyukád házimunkát?
Hát olyan sokat nem, én porszívózom és tartom rendben a szobámat. Néha pedig le kell nyírnom a füvet.

Garrett Reynolds 

Milyen az edzésprogramod?
Semmilyen. Én nem szoktam edzeni. A bicózás önmagában az edzés számomra. Igazából a tél a szívás, mert túl hideg van, hogy kinn biciklizzek, és mivel itt élek ebben a kisvárosban, nem igazán van hová menni. De amikor meleg van, akkor sokszor bevezetünk Philly (Philadelphia) belvárosába, ami csak egy óra innen. Nem vagyok egy ilyen „Haver, nekem minden nap csapatni kell”-típus. Akkor bicózom, amikor kedvem van. De azért persze BMX-függő vagyok.

Jól ismernek az egyedi stílusod miatt, van egy kis 80-as évekbeli rocker beütés. Mi az inspiráció?
Igazából nincs inspiráció. Sokszor hordok fejkendőt, hogy a hajam ne menjen a szemembe biciklizés közben. Próbáltam már sapikat is, de azok meg álladóan leesnek, szóval maradt a szorosan megkötött kendő. Az én hajam is hosszú, de nem Shaun White stílus.

Toms Rover jobban ismert a baseball-ról, mint a BMX-ről. Te próbálkoztál valaha a baseball-lal?
Baseballoztam és fociztam is, de amikor elkezdtem BMX-ezni, ezeket abbahagytam. Nem szeretem az edzőket, akik megmondják, mit csináljak, és amit a legjobban szeretek a BMX-ben, hogy mindent te határozhatsz meg. Akkor szerettem bele ebbe a sportba, amikor az X-Games félcső versenyét néztem anno a TV-ben Jay Mironnal és Matt Hoffmannal és bejött, amit láttam.

Az eredeti, angol nyelvű interjút itt találjátok. A képek a Nike 6.0 oldalról vannak.

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×