Converse Chuck Taylor All Star – őszi válogatás

Ha nem lőném le a címmel és képpel máris, hogy melyik cipőről írok, akkor egy feladvánnyal kezdeném, kábé így: Melyik az a cipő, amiből több, mint 750 millió párat adtak el 1917 óta, amit ugyanolyan nagy eséllyel láthatsz a szombat esti Stúdiós partiarcokon és a Nyugati pályaudvarnál az emo kölykökön, Füreden a BMW-jétől a vitorlásához igyekvő vállalkozón és a Gödör feletti gyepen piknikezőkön? Azt hiszem nem lenne nehéz kitalálni 🙂 Szemezgetés a Magyarországon is kapható új őszi modellek közül a tovább után.

Converse Chuck Taylor All Star: It's not a shoe, it's a mania

Converse Chuck Taylor All Star: It's not a shoe, it's a mania

Természetesen a szokásos fehér gumitalpú, fekete, fehér, kék magas szárú vászon felsőrésszel készített modelleket idén ősszel is megkapod az üzletekben, valószínűleg nincs olyan az országban, aki ne tudná, hogy néznek ki, ezért a képektől talán eltekinthetünk. Egy kis árinfó: a Converse weboldal szerint ezeket a Core modelleket 13.990 Ft-ért kapod meg az üzletekben.

Ha az ősszel és a télen is színekre vágysz, de nem akarsz túl mélyen a zsebbe nyúlni, akkor nézd meg ezt a három cipőt. A szürke skót kockamintás 15.990 Ft, a lila és a sárga pedig 13.990 Ft.

Converse All Star - színes 09 őszi alapmodellek

Converse All Star – színes 09 őszi alapmodellek

 

A Cons cipők általában uniszexek, de ezeket itt úgy érzem, hogy inkább csajok fogják hordani. Az aranyszínű X-High modell lehajtva vagy teljesen „felfűzve” is hordható, és még a gumi elsőrész is „arannyal” borított. Ennek textilbélése van, de ezüstborítású „testvére” finom szőrös béléssel rendelkezik, ami téliesíti ezt az amúgy nem a hideg időre kitalált cipőt. A következő modellen a dupla bokatépőzár érdekesen mutat az egyébként klasszikus alapon, mindenki döntse el, hogy tetszik-e a kísérlet 🙂 Ha a fekete cipőn nem veszel észre elsőre semmit, akkor hajolj közelebb a monitorhoz. Erre a modellre számtalan csillogó fekete flittert varrtak a szorgos kezű távol-keleti lányok-asszonyok. Az X-high és dupla tépőzáras modelleket 20.000 Ft környékén kaphatod meg az üzletekben, a flitteresért azonban közel 27.000-et kell leszurkolni.

Converse All Star 09 ősz - néhány modell csajoknak

Converse All Star 09 ősz – néhány modell csajoknak

 

Itt az extrább cipőkből válogattam. Az első kettő a dupla béléses dupla nyelvvel, az egyik klasszikus vászon klasszikus színekben, a másik pedig egy bőr-skótkockás variáció. Ha a fényes fekete, dupla fűzőlyukas „double eyelet” modell mellett döntesz, akkor szerintem plusz három percet számolj hozzá a reggeli cipőbefűzésre, mert bár igen jól néz ki, kicsit ijesztő az a sok lyuk 🙂
A képregény nagy divat lett, idén a pólógrafikák is csupa X-men, Tapsi Hapsi és még egy csomó más, amiről még nem is hallottunk itthon… ez itt egy klasszikus robotos.  A következő két cipőnek az anyaga különleges, a barna bőr eleve kicsit „leöregítve” kerül a dobozba, a szürke kord kellemes viseletnek tűnik.
Az itt világosbarna színben megmutatott Winter Boot modell a Timberland bakancsok stílusára hajaz. Bár ebben nem indulnék el fát vágni Kanadába, de valószínűleg valamivel jobban ellenáll az őszi-téli idő viszontagságainak, mint egy hagyományos vászonmodell. A jobb sarokban az egyik AC/DC collab cipő látható: Black in Black. Rockerek előnyben 🙂

Converse All Star - 09 őszi különlegesebb cipők

Converse All Star – 09 őszi különlegesebb cipők

 

Az itt megmutatott cipőket (és persze még egy csomó másikat), ajánlott fogyasztói árukat és az üzletek országos listáját megnézheted a Converse magyar weboldalán.

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×