Lakai cipők az őszre – egy kis válogatás

Átböngésztem a Lakai weboldalán a 2009-es őszi/téli cipőket és kiválasztottam négyet, amik remélem, hogy nektek is tetszeni fog. Nagyobb képek és részletek a tovább után.

Lakai 2009 őszi válogatás

Lakai 2009 őszi válogatás

1993-ban Mike Caroll és Rick Howard megalapították a Girl/Chocolate gördeszkás márkákat. A céljuk az volt, hogy olyan termékeket gyártsanak, amire a csapat büszke lehet és olyan cég legyen, aminek a légköre támogató és motiváló. 1999-ben ugyanezt tették egy cipőmárkával, ekkor jött létre a Lakai, aminek a jelmondata egyszerűen „A cipők, amikben deszkázunk / The Shoes We Skate”. A válogatásba két mid, egy magas szárú és egy félcipő került.

Mike Carrol tervezte és tesztelte ezt a Carrol Select modellt, mely 5 színváltozatban jött ki, nekem a zöld tetszett meg a legjobban, de a „napbarnított (tan)” szín is üt a lila belsejével. A deszkázást a rugalmas vulkanizált és körbe a tapadós gumi bevonatú talppal, illetve a teljes hosszban végighúzódó ütéscsillapító réteggel és a jó bokatartással kívánták segíteni, a kritikus pontokra tartósabb bőr került.

Lakai Carrol Select Green Suede

Lakai Carrol Select Green Suede

 

A Rick Howard által tervezett és betesztelt Howard Mid pro modell technikai „felszereltségéről” ugyanezek a szépek elmondhatók, de ez egy teljesen más stílusú cipő. Két színben került az üzletekbe, az itt látható feketén kívül még olajzöldben.

Lakai Howard Select Black Suede

Lakai Howard Select Black Suede

 

A Telford a Lakai magas szárú modellje, az aktuális divatnak megfelelően tízféle vad színben jött ki, ez a fekete pont a letisztultsága miatt tetszett meg. A profi deszkás talpszerkezet mellett a modell tuljdonságai között van még az opcionális fűzőrejtési lehetőség (az, hogy a griptape-től védve van a fűző, dicséretes – bár nem tudom hogy lehet ez opcionális…) és a jól szellőző lyukacsos szerkezetű nyelv.

Lakai Telford Black Leather

Lakai Telford Black Leather

 

Végül, de nem utolsó sorban itt egy félcipő, a Commerce LK „narancs és csoki” színben. A LAKAITNING™ talptechnológiával (mondjuk azt sehol sem sikerült kideríteni, hogy ez micsoda…) és a szellőző nyelvvel készült cipő inkább az utcai vonalat erősíti, de azt eléggé 🙂

Lakai Commerce LK orange chocolate

Lakai Commerce LK orange chocolate

 

A cipők színváltozatait és a további  17 modellt megnézhetitek a Lakai weboldalán. Sajnos a magyar kibertérben eddig csak „maradék” Lakai cipőket sikerült találni, megpróbálunk utánanézni, hogy várható-e (és ha igen, mikor) friss Lakai-szállítmány idén kis hazánkba. Addig is itt egy videó Mike Mo Capaldival, Mo ugyanis (majdnem) mindent tud, még a Rubik kockát kirakni is.

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×