Sport- és deszkás cipők stílusosan

Megakadt a szemem Suzy Kassem cikkén az about.com oldalon, ahol arról írt hogy viseljük stílusosan a sportcipőket. Suzy (aka. Blue Panther) egy egyiptomi-amerikai író, rendező, szenvedélyes sportcipőgyűjtő, Los Angeles és New York között ingázó stílusmegmondó. Arról ír, hogy általában hogyan lehet cool-an öltözködni, mert, hogy mi a cool, az úgyis félévente változik… A teljes írást lefordítottam magyarra, fiúknak és lányoknak is érdemes továbbolvasni 🙂

A kiegyensúlyozottságról

A cipőid nagyon nagy szerepet játszanak a kiegyensúlyozott megjelenésben. Ha túl keskeny vagy túl széles, túl vékony vagy farmerhez túl feltűnő cipőt viselsz akkor az biztosan ront a kinézeteden. Általános megjelenésed függ attól, hogy milyen pengén választod ki az egymáshoz illő pólót, nadrágot és cipőt. Az öltözködésed már azelőtt beszél rólad, mielőtt egy szót is szólnál. Ha megtaláltad az egyensúlyt, az már magában önbizalmat sugároz.
De mi is ez az egész egyensúly-dolog? Hadd magyarázzam meg a legegyszerűbb módon:

A bohóctól azt várják az emberek, hogy megnevettesse őket. Ezért próbál olyan viccesnek látszani, amennyire csak lehetséges. Hatalmas, feltűnő cipőket visel, és hatalmas nadrággal és kis inggel párosítja, vagy éppen szűk nadrággal és egy hatalmas felsővel. Ezzel az eltúlzott aránytalansággal már eleve sikerül megmosolyogtatnia egyeseket. Ha nem bohóc, hanem menő akarsz lenni, akkor kiegyensúlyozottnak kell lenned.

Kész stílusok a polcról

Manapság már nálunk is nagyon egyszerű bemenni egy boltba és ott percek alatt tetőtől talpig felöltözni. Egyre több üzlet „szakosodik” egy stílusra vagy szubkultúrára (például: deszkás, hip-hop, punk/gót, csillogó, elit-divat) ami leegyszerűsíti a vásárlók dolgát, csak odamész és leemeled a polcokról a cuccokat, mert az összeválogatást már előre megcsinálták. Tehát itt megkapod a „hozzávalókat”, de ha nem tudod egyensúlyba hozni az egyes ruhadarabokat és megfelelő hozzáállással összeválogatni őket, akkor kidobtál egy csomó pénzt az ablakon.

A vékonyat vagy a testeset szereted?

Itt most nem fiúkról vagy lányokról beszélek, hanem az alapvető megjelenésedről. A variációk száma végtelen, de az általános megjelenés vagy a vékony vagy a bővebb, lazább.

Aki a vékony megjelenést szereti szűk, skinny farmert, szűk vagy testhezálló pólót visel, az válasszon olyan cipőt, ami ugyanilyen hatást kelt. Valami könnyűt, ami nem túl nagy vagy bumfordi. Ezek az srácok és lányok általában Converse, Supra, Nike Blazer, magasszárú Vans, klasszikus fekete Vans Core vagy más tornacipőt (pl. Creative Recreation, PF Flyers) vagy vászoncipőt hordanak. Ezek mostanában a legelterjedtebb modellek az utcákon.

Cipők a vékony/slim stílushoz

Cipők a vékony/slim stílushoz

Aki a bővebb cuccokban érzi jól magát, bővebb, egyenes szárú farmert, vagy bő baggy nadrágot hord, M-es vagy L-es vagy még nagyobb pólóval és mindehhez nagyobb méretű, robosztus cipőket visel. Az ilyen arcokat leginkább Nike SB Dunkban, a deszkások által újra felfedezett kosaras cipőben, Air Jordanben,  a „kagylóorrú” adidas Superstarban, Adidas Gazelle, Campus, Forum modellekben, deszkás cipőkben, Puma Clydes Bathing Ape modellekben látni az utcán. Bármiben ami nagy és masszív, ami stabil az aszfalton 🙂

Cipők a bő/fat stílushoz

Cipők a bő/fat stílushoz

 

És te melyik vagy?

Ha tisztába kerülsz magaddal, akkor azt is tudni fogod, hogy mit vegyél fel. Tudni fogod, hogy mi képvisel téged, a személyiséged és az érdeklődésed, és aszerint alakítsd ki a stílusod, hogy mi tükrözi ezeket a legjobban. Ez a stílus a magadról mutatott kép nagyon fontos része és mond valamit az embereknek rólad.

Most, hogy már tudod a mik a menő külső hozzávalói, meg kell értened a következő három fontos dolgot: Először is, „menőnek lenni” egy tudatállapot, egy hozzáállás az élethez. Másodszor, minél kevesebb a címke és márkafelirat van rajtad annál jobb. És harmadszor az egyensúly eléréséhez a legjobb út az egyszerűség és letisztultság. Egyszerűen legyél letisztult. Elég, ha ezeket észben tartod.

Az eredeti angol nyelvű cikket itt találod meg.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×