OSG 10 a helyszínen

Eljött a várva várt esemény és újra OSG-re virradt a pesti nap a West End tetején. A borús időjárás nem tudta legyőzni a seregnyi látogatót és még a szemerkélő esőt hozó pár órában is tömve volt a tetőterasz. A profi meghívásos versenyek között a hazai underground szórakoztatott, színpadon a Hősök, Nem Közölt Sáv, a Kezdet Phiai mozgatta a tömeget. Beszámoló a tovább után.

Idén 10. alaklommal került megrendezésre a legnagyobb hazai extrémsport megmozdulás

Idén 10. alkalommal került megrendezésre a legnagyobb hazai extrémsport megmozdulás

A profik között nem születtek meglepetés eredmények, BMX street kategóriában Brutál Balázsnak sikerült kivívnia az elsőséget Ajkai Ádámot megelőzve. Harmadik helyre pedig Turányi Rómeó futott be, aki nemsokára belép a patent előreszaltót adók klubjába. A BMX-es történésekről bővebben olvashatsz az Offline nemrég megújult oldalán. A deszkásoknál Karkossiák Zsolt diadalmaskodott, Bachmann Márk hozta el az ezüstöt, a dobogó harmadik fokán pedig Turcsik Viktornak és Katz Dávidnak kellett osztoznia pontegyenlőség miatt.

Nagy a tumultus a deszkások selejtezőjében

Nagy a tumultus a deszkások selejtezőjében

Inline koriban Szilágyi Krisztián győzelmét hozta a nap, míg flatlandben hazánk talán legnagyobb tehetsége Kun Ádám vihette haza az  elsőnek járó díjat. A  street pálya mellett kialakított freestyle parkban az amatőröknek is biztosítva volt a hely a gyakorlásra, itt is kisebb rámpákon és korlátokon pörögtek a trükkök.

Volt még itt lélegzetelállító freestyle yo yo párbaly, pár éve láttam utoljára ilyen jellegű videót, de ez a sport is olyan iramban fejlődik, hogy a srácok, akik tolják tuti elvezetnék az Ezeréves Sólymot, vagy lenyomnának vele bármilyen gigászi űrcsatát ezekkel a reflekszekkel és kreativitással. A fingerboard verseny inkább a fiatalabb generációnak szólt, a nagyobbakat itt kevésbé láthattunk. A break párbajok idén is hozták a sztájlt, Kelet és Nyugat ütközött meg.

Az idei We The People bringák hadrendben

Az idei We The People bringák hadrendben

A hazai képvisletek kivétel nélkül kinn voltak a helyszínen, a Vans standja tetszett talán a legjobban, ahol kiállították gyakorlatilag az egész hazai kollekciót. Emellett volt Velvárt stand, kinn volt a Fundango a téli szezonról jól ismert giga sátorral, az Element, az Oakley és az Extreme Channel.

A Vans paletta

A Vans paletta

Búcsúzóul megnézhetitek az idei OSG himnuszt Eckü és Mentha repreprezentjében, ahogy hallottuk a rendezvény lassan kinövi a West End tetőteraszt és valószínüleg nagyobb helyszínre költözik jövőre, addig is hatalmas big up az Offline csapatának, hogy évről évre odateszik magukat, a résztvevőknek és a többi szporzornak!

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×