sneakerbox.hu csapat

Sneakerbox, azaz cipősdoboz. Mint olyan sok más angol szóra, a "sneaker"-re sincs olyan magyar megfelelő, ami teljesen visszaadná azt, amit angolul jelent, de szerencsére ma már jóval kevesebb embernek kell elmagyarázni mi is egy sneaker: Több, mint egyszerű sportcipő, a "sneaker kultúrában" pedig maguk a cipők mellett helye van a divatnak, a kosárlabdának, futásnak és a freestyle sportoknak, és a zenének, művészetnek is.

Büszkék vagyunk rá, hogy a sneakerbox.hu mára a legolvasottabb magyar nyelvű sneaker bloggá vált. 2009 óta folyamatosan, eddig már több mint 2200 megjelent cikkben adtuk-adjuk a friss infókat és képeket a külföldi és hazai utcai és deszkás cipő kultúráról és a világból, ami ehhez kapcsolódik: a cipőket ihlető-tervező freestyle sportolókról és sportokról, művészekről.

A sneakerbox.hu-n a quickstrike, limitált vagy custom csemegék mellett az olyan cipőket, stílusokat, embereket, divatot is bemutatjuk, ami tényleg szembejön-szembejöhet az utcán itt Magyarországon, utánajárunk, hogy itthon milyen üzletekben milyen cipőkhöz lehet hozzájutni, merre fejlődik a hazai sneaker kultúra, itthon milyen arcok mozognak benne.

Csatlakoznál hozzánk?

A sneakerbox.hu-t ketten kezdtük, de mára már tucatnyi lelkes sneakerbox bloggerrel hozzuk a napi frissítéseket a sneakerek világából. Ha szívesen csatlakoznál csapatunkhoz, akkor itt találsz további infókat.

Kövess minket!

az arcok a betűk mögött

gergő

Amikor 2009 nyarán az az ötletem támadt, hogy elindítok egy sneakerekkel, cipőkkel foglalkozó blogot, nem is gondoltam volna, hogy ennyi jó fej embert ismerek majd meg, ennyi élmény fog majd érni a sneakerbox.hu-nak köszönhetően. Nagyon örülök, és büszke vagyok rá, hogy ilyen jó csapat alakult ki a blog körül! Ami a cipőket illeti: ott sorakozik vagy 50 pár a cipősszekrényemben, de nem tartom magam gyűjtőnek: én mindig is hordani szerettem a cipőimet, nem őrizgetni :) A sneakerek közül a Roshe-k, az Air Max-ek és az AF1-ek és a Flyknit Chukkák a kedvenc sziluettjeim, de van hogy Converse tornacipőt, vagy Vans Sk8-Hi, Nike Janoski vagy Etnies deszkás cipőt támad kedvem felvenni :) Nagyon tetszenek a quickstrike csemegék és az olyan cipők, amik mögött igazi sztorik vannak, ezzel együtt szerintem nem kell ahhoz szuperlimitált cipő, hogy egy stílusos szettet tudj magadnak összeállítani. Érdekelnek a custom cipők, a sneaker art és nagyon szívesen csinálok interjúkat sportolókkal, sneakerheadekkel, mert mindig érdekes dolgokat tudok meg! Szeretek sportolni, ez télen a snowboard, nyáron a wakeboard és a biciklizés, de edzőterembe és ugróasztalos edzésekre is szívesen járok :)
Instagram: https://www.instagram.com/geraboy_bp/
gergő összes cikke

vegi

Eyyeyellow kedves sneakerbox olvasók! Évek óta, mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe. Emellett a divat és sneaker kultúra mindennapjaim szerves részét alkotják, így szívesen osztom meg élményeimet és véleményem ezekben a témákban veletek! Tisztelet és One Love!
Instagram: https://instagram.com/weggiemann
vegi összes cikke

ármin

Világéletemben szerettem ezt-azt írogatni, de amikor anno megláttam a srácok felhívását a blogon, kapva kaptam az alkalmon. Ugyan nem mondhatom magam igazi sneakerheadnek, azonban mindig is érdekeltek az egyedibb sneakerek, így hát gondoltam miért ne kötném egybe a kellemeset a hasznossal. A sztori szerencsére azóta is töretlen, már több mint száz lépőről írtam nektek. Többek között a Janoski és a Jordan mozgat meg igazán, de számos streetwear cikkel is találkozhattok a nevem mellett.
Instagram: https://www.instagram.com/armin_zolei
ármin összes cikke

davidnagyk

Alapvetően 3 dolog érdekel a legjobban: a zene, a cipők, és a művészet. Egyetemi tanulmányaim mellett DJ és producer vagyok, a BVDPVCK x DNK formáció tagja. A cipőkhöz való vonzódásom kb. 14 éves koromra vezethető vissza, amikor megvettem az első márkás lépőmet, egy Nike 6.0 Mogan Mid-et. Azóta elválaszthatatlan tőlem ez a világ, egyszerűen beleolvadtam ebbe a sneakerhead kultúrába. A csapatba való bekerülésemnek köze van a tervezőgrafikához is, hiszen a sneakerbox által meghirdetett Nike ID nyereményjáték nyertese voltam, azután pedig Gergő invitált ebbe a hihetetlen jó közösségbe. Erős sneakerheadnek, de gyűjtőnek nem mondanám magam, cipőimet hordom, de attól függetlenül vigyázok rájuk, mint a szemem fényére. Követem a témát, így ti is értesülni tudtok a legfrissebb forróságokról.
Instagram: https://www.instagram.com/davidnagyk/
davidnagyk összes cikke

alexpeeee

A szüleimnek köszönhetően kiskorom óta nagy sneaker fan vagyok, hamar megszerettették velem – hálistennek – a szebbnél szebb lépőket. Azt előre leszögezem, hogy nem vagyok cipőgyűjtő, de az utóbbi évek termése miatt lassan új szekrényre lesz szükségem a kedvencek tárolására. 2015 végén Gergőn keresztül kerültem be a Sneakerbox lelkes közösségébe, amiért nagyon hálás vagyok neki. Jó olyan dolgokról írni, amiket szeret az ember, és az is inspiráló, hogy másnak is felkelthetjük az érdeklődését a cikkekkel. Egyébként blogolással és újságírással is foglalkoztam ezelőtt, de nem ezt mondanám a fő profilomnak, inkább az online kommunikáció és a közösségi média világa érdekel – ilyen szakirányon tanulok a Debreceni Egyetemen, és valami hasonló területen képzelem el a jövőmet is a nagybetűs életben. Szabadidőmben általában sportolok: legtöbbször az edzőteremben, nyáron pedig a szabadtéri kondiparkokban vagyok megtalálható. Ezelőtt a nagyerdei dűnéken ugrálgattam dirt riderként (ez megmaradt hobbinak), még korábban pedig nyolc évig fociztam igazolt játékosként. Amit még talán érdemes kiemelni így a végére, hogy nálam a Nike a favorit, de nagyon szívesen írok más márkák figyelemre méltó modelljeiről is.
Instagram: https://www.instagram.com/alexpeeee
alexpeeee összes cikke

csehla

Nálam az érettségi idején pattant el valami, és kezdtem a cipőkre komolyabban odafigyelni. Azelőtt úgy volt, hogy kaptam egy cipőt, és azt addig hordtam, amíg szinte szét nem ment teljesen. Na ez változott meg, amikor megrendeltem az első Supra cipőmet, az Amigo-t, ami pont az érettségi eredmények kihirdetése napján jött meg. Konkrétan jobban vártam a cipőt mint a jegyeket :D Aztán ezen időszak alatt fedeztem fel magamnak a Sneakerbox-ot, ahol megakadt a szemem az eS Taido Manwolf kollabon, amibe azonnal beleszerettem, és az akkori anyagi költségeimhez viszonyítva elég sokba fájt a beszerzése, de meglett. A dolgot nagyban nehezítette, hogy 47-es lábbal taposom az aszfaltot, így a cipőkeresés nálam leredukálódott az internetes rendelésre. Csupán 15 pár cipőmmel még úgy érzem kishalnak számítok, de igyekszem ezt mindig bővíteni. Leginkább Nike és Jordan cipőim vannak, de a New Balance-tól és más futócipőktől se riadok el. Akaratomon kívül mindig az extrább cipőket keresem, amik jó eséllyel nem fognak velem szembejönni az utcán, de mivel vidéken élek ez a veszély engem kevésbe fenyeget. Én olyan szinten vagyok, hogy reggel eldöntöm melyik cipőt veszem fel, és utána választok hozzá outfitet :) Korábban a BMX és a gördeszkázás is foglalkoztatott, de kétméteres termetemből adódóan lemondtam az efféle tervekről, mert ha egyszer esek, akkor nagyot esek, ezért maradt a haverokkal való pattogtatás.
Instagram: https://www.instagram.com/csehla_
csehla összes cikke

aladeen

Én a legfiatalabb és legfrissebb bloggerek táborát erősítem. Mindig is érdekeltek a szép és különleges sneakerek, ám addig nem kezdtem el foglalkozni velük, ameddig gimi első évében el nem kezdtem kosarazni. Az első komolyabb cipőm, az akkori csúcsmodellnek számító Nike Hyperdunk 2013 volt. Ettől kezdve a kosárcipők lettek az egyik szenvedélyem a dj-zés és a kosárlabdázás mellett, így nagy részben ezekről írok nektek is. Már nem játszom aktívan egyesületben, de még mindig mondhatom magam viszonylag aktív játékosnak, így tudom mi az a sneaker, ami kell a játékosoknak. Imádom a különleges és teljesen egyedi cipőket, ezért is találtam meg a helyemet a sneakerbox csapatában. Tehát, ha épp cipőválasztás előtt álltok vagy csak ti is szeretitek a különlegesebb lépőket, akkor nézzetek bele a cikkeimbe és garantáltan megtaláljátok a nektek valót ;)
Instagram: https://instagram.com/edemlock
aladeen összes cikke

dablty

Sziasztok, Dablty vagyok, polgári nevemen Trunk Tamás. Szenvedélyem a sneaker téma, emellett korosztályos válogatott síelő vagyok. A sícipőmből persze rögtön a kedvenc sneakerembe szállok át. Az év elején kerültem a sneakerbox.hu csapatába. YouTube videókat készítek, de persze emellett ugyanúgy cikkeket is írok. Érdekel minden, ami a sneakerekkel kapcsolatos, a sneakerbiznisz egyéniségei, alkotói, zene dizájn, branding területről. A mi generációnk márkáit nagyon izgalmasnak tartom, ezt a videóimban és az írásaimban is észrevehetitek. 14 éves vagyok és a lábam még sokat fog nőni, így nem nevezném magam gyűjtőnek. Helyette inkább kiírom magamból mindazt a sok dolgot, amit a lépőkről tudok és olvasok. Nem csak a cipőket, hanem a mögöttük rejlő érdekes sztorikat is igyekszem bemutatni. Örülök, hogy részese lehetek a magyarországi sneaker community-nek.
Instagram: @dablty
dablty összes cikke

davo

Már kiskoromban az első tanítások között szerepelt, hogy egy ember jelleme megállapítható abból, hogy milyen cipőt és milyen órát hord. Ekkor ivódott belém nagyon a cipőmánia, folyamatosan néztem az emberek cipőit és ez a mai napig is tart. Ennek ellenére nem vagyok egy tipikus sneakerhead, csak szeretem a minél jobb összeállítású cipőket, amiből már van egy nagy szekrénynyi. Főleg Asics, Nike, Puma vonalon mozgok, de bármilyen márkát megpróbálok ha az elnyeri a tetszésem. Hatéves korom óta focizom, korábban versenyszerűen, később sérülés miatt csak kispályán. Az iszonyú mániám így is megmaradt a foci és a focicipők iránt, így ezt a "részleget" viszem a sneakerboxon. Egy sneaker üzletben munkálkodom, szóval van lehetőségem nagyjából az összes nagy márka lobogója alatt kijött típusokat letesztelni, így elég sok személyes tapasztalatot is meg tudok veletek osztani :) Amúgy Gergő által kerültem a sneakerboxra, amiért külön köszönet, de az egész crewnak, hatalmas arc mindenki :)
Instagram: https://www.instagram.com/thawid
davo összes cikke

noémi

Nálam azt hiszem a csapat nagy részével ellentétben az írás volt az első szerelem, amit csak jóval később követett a cipők iránti rajongásom. Hét éve írok különböző blogoknak, online magazinoknak és 2014 decembere óta próba-szerencse alapon beküldött jelentkezésem követően a sneakerbox.hu mindig lelkes, azonban néha kissé szétszórt csapattagja lettem. Mindig is érdekelt a divat, a stílus, a különböző szubkultúrák és ölre menő vitákba vagyok hajlandó belefolyni az ügyben, hogy az öltözködés az önkifejezés legjobb módja. Talán ezért is éreztem hogy ide szeretnék írni, hiszen vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja. Nem gyűjtöm a sneakereket és sanszos, hogy sosem fogom, hiszen miután két gardróbszekrényt pakoltam tele feleslegesebbnél-feleslegesebb ruhákkal, kiegészítőkkel és lábbelikkel ráeszméltem, hogy én klasszikus dolgokat kedvelem, ezért javarészt cikkeim is ilyen témákkal foglalkoznak.
Instagram: https://www.instagram.com/szabonojemi
noémi összes cikke

mollaka

Sneakerek... Elég sokat jelent szerény személyemnek. Azt mondják, az embernek először az arcát nézik meg, én inkább lent kezdem. Számomra mindennél többet elmond ki melyik stílust űzi. Először a deszkás irányból indultam (noha deszkázni mindig akartam, de azóta sem tudok), majd jött a kosaras vonal (nem, labdaérzékem sincs nagyon, de ezt legalább próbáltam). Az elmúlt években rámtört a lifestyle mánia, előtérben a modern, futurisztikus vonalú lépőkkel (nagy favorit az Adidas Tubular sorozat). Mostanában pedig inkább vissza, de leginkább előre tekintek, élvezve a design, az anyagok és a technika fejlődését a legújabb kosárcipőkkel (ami persze nálam általában LeBron James és a Nike tervezőasztaláról kerül a lábamra). Igyekszem nem túlzásba vinni a mániámat, de sajnos egyre inkább új szekrényre is kell költsek :-)
Instagram: https://www.instagram.com/mollaka
mollaka összes cikke

ádám

A sneakerbox csapatának büszke és egyik legfiatalabb tagja vagyok. Már kisebb korom óta rajongok a cipők iránt, talán 14 éves koromban vettem meg az első komolyabb sneakeremet, ami egy Adidas TopTen volt. Ez “nyitotta meg a szívcsakrámat” és azóta “gyűjtöm” a jobbnál jobb, leginkább Nike sneakereket. Szeretek firkálni is róluk és mostanra az érzékszerveimet kiéleztem a cipőkre: figyelem a legújabb, legmenőbb kollekciókat, akciókat és újdonságokat, hogy mielőbb tudathassam veletek itt a blogon. Amúgy a vendéglátásban, szakácsként dolgozom, szóval lehet még recepteket is olvashattok majd tőlem ;) Open up your own sneakerbox!
Instagram: https://instagram.com/marx_adam
ádám összes cikke

littletkforyou

“Miért kell neked még egy pár cipő? Nem csak két lábad van?” hangzott el sokszor a kérdés, de a polcon még mindig van hely. 2017 januárja óta erősítem a sneakerbox team-et, próbállak megörvendeztetni titeket a legfrissebb és legforróbb cipőhírekkel. A cipőkkel való kapcsolatom nekem is, mint sok más embernek a gyerekkoromra vezethető vissza, viszont komolyabban körülbelül 13 éves koromban ástam bele magam a sneaker témába. Először csak a deszkás cipők jöttek, aztán azóta már mindenféle sportcipő számításba jön és jött. A sneakerek mellett a másik nagy szerelmem a biciklizés, amikor tehetem akkor kimegyek egy körre a városba tekeregni. Ha bármi kérdésetek van, akkor csak keressetek!
Instagram: https://www.instagram.com/littletkforyou/
littletkforyou összes cikke

jaki

Engem a BMX hozott a csapatba. A Nike deszkás vonala vonz a legjobban, mindig is ezeket gyilkoltam bicózás közben. Nem vagyok olyan nagy cipő fan, mint a többiek, de szeretem ha jó cipő van a lábamon. Olvashattál tőlem néhány cikket BMX és deszkás cipő témában és a csapat videóinak nagy részéért is én felelek.
Instagram: https://www.instagram.com/matijakibmx
jaki összes cikke

atti

Mindig is nagyon szerettem volna írni, de amikor rájöttem hogy ez nekem nem megy lecseréltem a tollat, ceruzára s festékre, majd egy kicsit később digitális rajztáblára. A sneakerek világához egy AF1 vitt közelebb, amit a végítélet előtt átalakítottam, rajzolgattam rá egy-két mintát. Először ez vezetett az első találkozáshoz a sneakerbox.hu csapatával egy sneaker street stlye fotó erejéig. Öcsém kbalint fedőnéven bloggerként már nyomkodta a klaviatúrát az oldalnak, amikor is eljött a születésnapja, s készült neki egy póló, amin a saját cipői szerepeltek. Ez volt az áttörés, azóta design vonalon én is részt veszek a csapat munkájában. Azóta nekem is gyarapodott a gyűjteményem - bár a többiekéhez képest még gyerekcipőben jár.
Instagram: https://www.instagram.com/graffkodesign
atti összes cikke

aron

Szevasztok srácok! A nevem Áron és Svájcban élek. Ahogy jópáran közületek, én is egy sneakerhead vagyok. Már kiskorom óta szeretek különleges cipőket viselni, mára már kb. 80 pár cipő van a szekrényemben - meg az előszobában, a fiókokban, meg a hálószobában ;) De mindegyiket hordom is! Leginkább Yeezyket szoktam hordani, de nagyon szeretem az új Ultra Boostokat meg a régi Air Max egyeseket. Persze mindenből van egy pár otthon :) Különben sokat sportolok (tenisz, foci, squash, badminton, pingpong) a szabadidőmben, lehet ezért is öltözöm egy kicsit sportosabban. Szeretek még fotózni és a zene sem áll tőlem távol: énekelni is szoktam.
Instagram: https://www.instagram.com/selesneaker
aron összes cikke

Gera Z

Több évig magas szinten kosárlabdáztam, ekkor szeretem bele a sneaker világba.
Instagram: https://www.instagram.com/gergozanto/
Gera Z összes cikke

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.
Instagram: https://instagram.com/_betiii_h
hegedsboti összes cikke

Kristof

Számomra a hip-hop nem csak zene, a sneakerek pedig nem csupán cipők. Ezek számomra mind önkifejezés és egy életen át tartó szenvedély.
Kristof összes cikke

padawan

Ezeket a cikkeinket blogger padawanjaink írják - ők cikkről-cikkre közelebb jutnak ahhoz, hogy sneakerbox bloggerek legyenek :) Te is csatlakoznál? Akkor katt ide: https://www.sneakerbox.hu/sneaker-vlogger-blogger-jelentkezes/
padawan összes cikke

kapcsolat

Ha bármilyen ötleted vagy olyan híred, infód van, ami idevaló, vagy szívesen csatlakoznál csapatunkhoz akkor írj nekünk: sneakerbox.hu@gmail.com

moderálási elvek

A vélemény szabad, de vannak határok. Amit egy normális, szemtől-szemben beszélgetésben nem engednél meg magadnak, annak itt se adj hangot. A sértegetést, a rossz hírbe hozást és a reklámozási szándékkal írt hozzászólásokat töröljük.

tartalom és szerzői jogok

Az oldalon megjelent tartalom külön engedély nélkül, forrásmegjelöléssel és linkeléssel idézhető és részeiben (egészében nem) átvehető. Üzleti vagy kereskedelmi célú felhasználáshoz előzetesen lépj velünk kapcsolatba. A más oldalakról átvett tartalmakat mi is forrásmegjelöléssel és linkeléssel látjuk el.

adatkezelési irányelvek

A sneakerbox.hu oldalon megadott adataidat (pl. név, e-mail cím, postacím) a sneakerbox.hu tulajdonosa kezeli. Az adatszolgálatatás minden esetben önkéntes. Amennyiben adataidat tároljuk és később fel kívánjuk használni (pl. hírlevél vagy egyéb tájékoztatás küldése a megadott elérhetőségekre e-mailben, levélben vagy SMS-ben), akkor ezt mindig előre jelezzük és csakis hozzájárulásod birtokában tesszük. Bármikor kérheted adataid törlését, ehhez küldj egy e-mailt a sneakerbox.hu@gmail.com címre! Adataidat nem adjuk át illetékteleneknek, és nem küldünk spameket. Bizonyos nyereményjátékokban és promóciókban a jelentkezők adatait az adott akció együttműködő partnerének is átadjuk, aki azokat marketing célra felhasználhatja, ezt mindig előre jelezzük.

COOKIE-k HASZNÁLATA

A sneakerbox.hu Google-cookie-k (sütik) segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. További információt itt találsz.
A sneakerbox.hu sütiket (cookie) használ. Az oldal böngészésével beleegyezel alkalmazásukba, részletek itt. Értem