adidas Originals: új régi cipők

Retro is back 🙂 Az elmúlt években a retro eléggé divatba jött, és a tervezők minden szezonban kicsit más korszakhoz nyúltak vissza. Augusztus végén a Szigeten legalább egy tucat 70-es, 80-as évekbeli melegítős osztrák fitnesz edzőnek (vagy edzőnőnek) öltözött arcot láttam, de most nem a melegítő divat felé kanyarodnék, inkább az originals adidas cipőkből válogatok a tovább után.

adidas Originals

adidas Originals

Ez a cikkünk még 2009 őszén készült, és azóta már sok új adidas hírről írtunk. Kattints ide és nézd meg őket!

A retro vonalnak elmaradhatatlan része a magas szárú modellek, és az adidasnak tényleg volt mihez visszanyúlnia. A Forum Mid teljes bőr felsőrésze, élénk színei és a divatos tépőzár miatt jó kis utcai viseletnek ígérkezik. Az igazán klasszikus fazonú Nizza Hi eredetijét a 80-as évek elején hozták forgalomba és szintén kosaras gyökerekkel büszkélkedhet. A bőr és textil kombinációjából készült felsőrészt „favagó-kockás” mintával vadították meg, a minta utal arra is, hogy a megvastagított béléssel a cipőt a hidegebb időben is viselheted.

adidas originals magas szárú cipők srácoknak: Forum mid és Nizza hi

adidas originals magas szárú cipők srácoknak: Forum mid és Nizza hi

Az adidas Stan Smith 1965-ben debütált és a most nagyon visszatért teniszcipő vonalat erősíti. A Stan Smith volt a maga idejéban az első teljesen bőr teniszcipő, ezt a tulajdonságát most is megtartotta.
A 80-as években biomechanikai kísérletek alapján, hosszú távokra tervezett túra- és futócipőként dobták piacra a ZX500-at, melynek gumi külsőtalpa kemény és puha felületeken egyaránt jó tapadást biztosított. Az újra kiadott, feltűnően színes, „60 éves” logóval ellátott modellt valószínűleg rövidebb távokra (pl. a VI. kerületi romkocsma körtúrán) fogják használni viselőik, de azért jó tudni, hogy sportolásra is lehetne haszálni 🙂

adidas Originals félcipők srácoknak: Stan Smith és a ZX500

adidas Originals félcipők srácoknak: Stan Smith és a ZX500

A csajoknak a magas szárú cipőkből a két Stan Smith modellre hívnám fel a figyelmét: A jobb oldali fekete cipő a klasszikus Stan Smith modell magasítása: kellőképpen egyedi, de nem feltűnösködő Stan Smith Mid W. A bal oldalon a „lightos verziója”, a Stan Smith Mid Trefoil W , ez a puha, könnyű és laza félmagas cipő bevállalósabb színekben (arany, lila) és feketében is megjelent.

adidas Originals magas szárú cipők csajoknak: Stan Smith Mid W és Trefoil W

adidas Originals magas szárú cipők csajoknak: Stan Smith Mid W és Trefoil W

A csajoknak szánt félcipőkből lássuk először a Top Ten Low Sleek Leathert. A Sleek kollekció mind felfrissített eredeti modelleket tartalmaz, divatos színekkel és minőségi anyagokkal, így van ezzel a fehér bőr-arany kombinációval is. Az itt fekete-lilában bemutatott Decase Low W a klasszikus Forum cipő, amiről lecsapták magas szárát és egyedi színekkel, mintákkal tették sportcipőből street stílusúvá.

adidas Originals félcipők csajoknak: Top Ten és Decase Low

adidas Originals félcipők csajoknak: Top Ten és Decase Low

Ezeket a cipőket az adidas Originals magyar weboldaláról válogattam össze, így esélyes, hogy itthon is megkaphatók. Lassan egy éves lesz az Andrássy úton az adidas Originals üzlet, érdemes benézni, ha téged is megfertőzött a retro láz. Az borítékolható, hogy nem a biatorbágyi outlet árakon fogsz cuccokat találni, de az is, hogy nem fog minden sarkon szembejönni az a cipő, amit itt beszerezhetsz.

Végezetül pedig itt van az adidas „házibuli” reklámja, tömény adidas „‘újretro” életérzéssel 🙂

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×