A Reebok ütős kollekcióval kezdi az évet

Színkavalkád vagy letisztultság? A BAPE x Reebok legújabbb kollaborációjában mindenki megtalálhatja a stílusához passzoló darabot. Ha kíváncsi vagy milyen sneakerekkel bővítheted majd a kollekciódat, kattints a továbbra!

Ezt a cikket Kitti blogger padawanunk írta. Ezzel a cikkel is gyűjti a kilométereket, hogy sneakerbox.hu blogger legyen belőle.

REEBOK X BAPE

Még el sem kezdődött az év, de már teaselték is legújabb kollekciójukat, melyben a Reebok és a BAPE ismét új darabokat dobnak piacra. És igen, jól olvastad, darabokat, hiszen az eddigiektől eltérően az idei collab során két cipőt is újragondoltak a tervezők. A két márkának hosszas, évekre visszamenő története van együtt és az elmúlt három évben mindig sikerült valami olyasmit piacra dobni, amely átütő sikert aratott a célközönség köreiben.

Club C 85: ami sosem megy ki a divatból

Az kollaboráció első darabja az örök klasszikus Club C 85 modell, melyet immáron harmadszorra dolgoznak együtt – ezek közül említésre méltó a 2020-as collab, melyben csupán 200 sneakert zsebelhettek be az igazán szerencsések. A cipőt a letisztultság jegyében a tervezők ezúttal egy apró kis csavarral dobták fel: az alkotóelemeket piros és kék színű cérnával varrták össze. Ennek köszönhetően a sziluetthez hű minimalista megjelenést megőrizve, de a BAPE színességét inkorporálva ismét egy nagyon extra sneakert sikerült elkészíteniük. A cipő az oldalpaneleken és a  nyelven található BAPE STA logótól lesz igazán teljes, amely a márkák kollaborációjának és a BAPE sneakerek elmaradhatatlan részét képezi. 

Club C 85 x BAPE

Kis háttérsztori

A BAPE STA vagy Bapesta a japán BAPE, avagy The Bathing Ape márka ikonikus sneakere. Legelőször a 2000-es években jelent meg, majdnem 20 évvel a Nike Air Force 1-eseit követően. De hogy ez miért is fontos? A BAPE STA szinte egy az egyben hasonlít az Air Force 1-esekre, annyi különbséggel, hogy a Swoosh-t felváltotta egy hullócsillag, valamint a sole-on található “AIR” feliratot a “BAPE” vagy “APE” feliratok helyettesítik. A legnagyobb eltérés azonban a cipők anyagában rejlett, hiszen a BAPE STA modellek lakkbőrből készültek, amelyek egy különösen figyelemfelkeltő megjelenést kölcsönöztek ezeknek a cipőknek. Ezt akár plágiumnak is minősíthetnénk, azonban a korai streetwear kultúra jelentős részét képezték ezek az átalakított, önreflektív megoldások. A collab-ban pedig pont ezeket az alkotóelemeket ötvözték a már említett Club C 85-össel.

 

Instapump Fury: egy nem éppen szokványos darab

A kollaboráció második, egyben merészebb darabjához az Instapump Fury modelljét vették alapul. Az Instapump sziluettje már magában sem egy szokványos, egyszerű megjelenésű cipő, azonban a tervezők még ezt is képesek voltak a következő szintre emelni. A cipőn a jellegzetes színes camo mintázat jelenik meg – természetesen a majom motívumokkal kiegészítve – , amely már mondhatni egybeforrt magával a BAPE márkával. A BAPE STA logó itt sem maradhatott el, a cipő sarok részén találkozhatunk ezzel, valamint a BAPE és Reebok logó is feltűnik a fűzők helyén.

Népszerűsítő kampánnyal indították az évet

A collab népszerűsítésének érdekében a cipőket olyan előadók modellezték mint Bryson Tiller, Ryan Trey vagy Nia Sultana. A kampány átütő sikert aratott, hiszen már a megjelenés előtt is nagy volt az érdeklődés a cipők iránt, azonban sokak szerint a Club C mostani megjelenése kísértetiesen hasonlít a tavaly megjelent BAPE STA-ra, amely a márkák instagram posztjai alatt nem kis felháborodást keltett, és sokan “Bootleg BAPESTA-nak” is csúfolták a cipőt. Ez a tény azonban nem sokakat zavarhatott, hiszen a január 15-ei megjelenést követően mindkét cipőt elkapkodták a virtuális polcokról.

Kampányfotó a kollaboráció népszerűsítésére

Hogyan juthattok hozzájuk?

A retail árak az alap modellek árának hozzávetőlegesen kétszeresei, így a Club C 85-ös 150 dollárba, míg az Instapump Fury 200 dollárba kerültek a Reebok oldalán, jelenleg pedig StockX-en és GOAT-on is kétszeres áron mozognak.

Hírforrásunk a HYPEBAE és a SoleCollector, képforrásunk pedig a HIGHSNOBIETY volt.

padawan

Ezeket a cikkeinket blogger padawanjaink írják - ők cikkről-cikkre közelebb jutnak ahhoz, hogy sneakerbox bloggerek legyenek :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×