New Balance 992 x Concept ’Low Hanging Fruit’

A New Balance mostanában izgalmasabbnál-izgalmasabb collabokkal jön, ilyen a Concept-el közös legújabb munkájuk is. És hogy mi a különleges New Balance 992 x Concept Low Hanging Fruit sneaker  inspirációja? Katt a továbbra és megtudhatod!

Ezt a cikket Bea még blogger padawanként írta, és ezzel a cikkel is gyűjtötte a kilométereket, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

New Balance 992 Low Hanging Fruit

New Balance 992 Low Hanging Fruit

A New Balance ismét egy izgalmas colabbal dobbant

A NB mostanában egyre több figyelmet kap a sneakerheadek körében, hiszen egyre több izgalmas megjelenéssel jön. Egyrészt ilyenek a frissebb modelljeik, mint az RC 1300, de emellett a régebbi darabokat is próbálják feltuningolni színállásokkal, vagy éppen collabokkal.

Pontosan ilyen a mostani Concept-el közös munkájuk, a ’Low Hanging Fruit’ is. Ezzel nagyon feldobták az eredeti 992-es modellt, hiszen egy nagyon vagány és eredeti dizájnt kapott a cipő. A Concept-el közösen egyébként nem is olyan rég, idén augusztusban volt legutóbb  együttműködés, az 57/40-es modellhez. Most egy kicsit merészebb és egyedibb sneakerrel droppoltak.

New Balance 992 Low Hanging Fruit

Honnan az inspiráció?

A ’Low Hanging Fruit’ inspirációja mögött egy igazán különleges sztori van. Maga a lépő kinézetét a kiwi, és kisebb mértékben az eper inspirálta – mint ahogy ez látszik is rajta. A barna-zöld színállás nagyon jól visszaadja a kiwi hatást, míg az eper a belső talp résznél jelenik meg. A cipő anyaga is a kiwi szőrős külső részére emlékeztet, tökéletes összhatást biztosítva. A neon zöld rész pedig a szokásos NB logó mellett a nyelvnél és a talp résznél is megjelenik.

New Balance 992 Low Hanging Fruit

De miért pont kiwi? Nos, az egész design háttérben Dr. Frieda Rapoport Caplan, másnéven a „Kiwi Királynő” nő áll. A lépő tisztelgés előtte, és a popkultúrára kifejtett munkássága előtt. Frida Caplan volt az, aki anno a ’60-as években az Egyesült Államokban a kiwit és más egzotikus gyümölcsöket köztudatba hozta. Hatására terjedtek el, és lettek közkedveltek ezek a gyümölcsök, és ezáltal megreformálta az egész gyümölcsipart és azoknak fogyasztásét.

Érdekesség, hogy maga a cipő doboza is erre utal, ami úgy néz ki, mint egy gyümölcsös kosár, barna színével és kialakításával. Meglepetésként, pedig a dobozban találunk még egy plusz fűzőt is. A New Balance most valóban kitett magáért ezzel a collabbal, zseniális az, hogy mniden részletre figyeltek és még a doboza is nagyon extra.

A New Balance 992 x Concept Low Hanging Fruit cipősdoboza

A New Balance 992 x Concept Low Hanging Fruit cipősdoboza

Mikor és hol?

Ez az extra sneaker november 20-án droppolt a Concepts weboldalán, 240 dolláros árban. Ami még különlegesebbé teszi ezt a collabot, az, hogy pár ruhadarabbal is kiegészül az együttműködés, ugyanis a Concepts Instagram oldalán bejelentette a ’Nothing Is Real’ néven érkező kollekciót. A sneak-peakek alapján tökéletes harmóniában lesznek ezek a darabok az új NB lépővel.

Outfit a New Balance 992 Low Hanging Fruit sneakerekhez

Outfit a New Balance 992 Low Hanging Fruit sneakerekhez

A ’Low Hanging Fruit’ egy igazi ínyencség a nevéhez hűen, és valószínűleg hamar elkapkodják a sneaker piacon. Talán egyedül a neon-zöld szín az, ami kevésbé népszerűvé teheti a cipőt, de remélhetőleg egy másik színállás is érkezni fog majd belőle. Például egy sötétbarna-piros kombó, epresebb hangulatban, szintén nagyot robbantana.

Szerinted?

Neked mi a véleményed erről a lépőről, hordanád? Milyen színállásban tudnád még elképzelni?

Kép- és hírforrásunk a Sneaker Freaker és a Highsnobiety voltak.

New Balance 992 Low Hanging Fruit

BKilyén

Számomra a cipő nem csak lábbeli, hanem szenvedély.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×