Az ikonikus együttműködés idén folytatódik: Jeremy Scott x adidas

Lehet imádni, lehet utálni. Egy biztos, a Jeremy Scott x adidas cipők mindenkiből maradandó érzelmeket váltottak ki. Az ikonikus JS modellek kétség kívül a korai 2010-es évek egyik legmeghatározóbb sneakerei voltak. Most pedig, 2021-ben a csapat újra összeáll, Scott 6 év után visszatér az adidas tervezőasztalai mögé: idén újra Jeremy Scott x adidas!

Egy rövid összefoglaló: miért fontos a Jeremy Scott x adidas együttműködés?

Egy új fejezet a sneaker-történelemben

2003-mat írtunk, amikor Jeremy Scott csatlakozott az adidas csapatához. Ez volt egy olyan együttműködés kezdete, amiről talán még maguk a szerződő felek sem tudták, hogy ekkora erővel robban majd be a popkulturális köztudatba, vagy, hogy az elkövetkező évek legextrémebb sneakereit dobják majd piacra.

A JS cipőkről ugyanis sok minden elmondható, egyet kivéve: hogy visszafogott. Scott a saját stílusát öntötte sneakerek formájába, de oly módon, ahogy előtte senki: teljesen újraértelmezte a sneaker fogalmát és határait. Így születtek meg az adidas-, sőt talán a sneaker történelem legkülönlegesebb, legextravagánsabb cipői.

Szemezgessünk is, itt van néhány a leghíresebb Jeremy Scott x adidas modellekből:

Jeremy-Scott-adidas-JS-Wings-1

A híres „szárnyas” JS, ráadásul az ikonikus „money print” színállásban. Az egész cipőt borító bankjegyeken pedig ki más, mint Jeremy Scott

Jeremy-Scott-adidas-JS-Roundhouse

Persze nem mindegyik modell volt sikeres, ahogy ez a Roundhouse sem. A megjelenésekor hatalmas botrány robbant ki a cipők körül, ugyanis sokan a rabszolgaságra való utalásként értelmezték a cipő „bilincseit”.

Jeremy-Scott-adidas-JS-Poodle

Igen, ez egy cipő. Igen, az emberek imádták. Igen, napszemüvege is van.

Jeremy-Scott-adidas-JS-Bear

Ezért mondják, hogy Scott maximálisan kitolta a játékszabályokat. A plüssmackós JS annyira más, hogy még ma sem lehet elmenni mellette. Hát még akkor!

 

Na de kik hordták ezeket?

Kik? Mindenki. Mindenki, aki számított. A JS cipők ugyanis a 2000-es évek végét teljes mértékben uralták.

Jeremy-Scott-adidas-2

Kanye West, A$AP Rocky, Lil Wayne, will.i.am, Nicki Minaj, Soulja Boy… csak, hogy néhányat említsünk.
Ezek a cipők ugyanis teljes mértékben passzoltak, sőt, koronaékszerei voltak az éra színes, extravagáns divatjának.
Mivel pedig minden celeb JS-t hordott, mindenkinek (is) kellett egy Jeremy Scott féle adidas sneaker. Maga volt a nagybetűs Hype, még azelőtt, mielőtt a hype hype lett volna. (Értitek, ugye?)

Szóval a plüssmackós és szárnyas cipők gyorsan belopták magukat az sneakerhead-ek polcaira, vitrinjeibe, néhány limitáltabb darab pedig extrém árnövekedéssel cserélt gazdát.

Az együttműködés vége

A JS cipők tehát a 2000-es évek végén élték az aranykorukat, Scott és az adidas együttműködése egészen 2015-ig tartott, amikor a gyümölcsöző kapcsolat véget ért. Habár a 2010-es évek elején is pörögtek a Jeremy Scott x adidas darabok, Scott lassan más felé vette az irányt, 2013-ban a Moschino-nál lett kreatív igazgató, ott pedig 2014-ben mutatta be első kollekcióját.

Szóval maga Jeremy Scott fókusza is megváltozott, a sneaker-iparban pedig új márkák, új nevek, új tervezők vették át az egykori JS cipők helyét. Így, 2015-ben véget ért a híres együttműködés.

De nem örökre.

Idén ugyanis újra Jeremy Scott x adidas!

https://www.instagram.com/p/CPnmIuqNUFh/?utm_source=ig_web_copy_link

Június 2-án az adidas Instagramon jelentette be, hogy Jeremy Scott 6 év után ismét visszatér, folytatódik a Jeremy Scott x adidas vonal.
Ugyan azt még nem tudjuk, hogy idén számíthatunk-e plüssökre vagy szárnyakra, hiszen a partnerek még semmit sem árultak el az ősszel érkező kollaboráció részleteiről. Egyvalamire viszont biztosan számíthatunk: a sneaker-világ újra kaphat egy falatnyit a Jeremy Scott féle harsány és extravagáns stílusból.

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×