Converse x Keith Haring pop-art kollekció

Az amerikai pop-art és graffiti művész, Keith Haring alkotásai és a Converse ikonikus dizájnja egyesülnek egy egyszerű, de annál merészebb kollekcióban. A cipőkön Haring sajátos stílusa fekete-fehér grafikákon keresztül elevenedik meg. Részletek a tovább után!

A művész

Ha Keith Haring neve először nem is cseng ismerősen, valószínű, hogy jellegzetes műalkotásaival már mindenki találkozott. Az amerikai művész 1958-1990 között élt, és az 1980-as évek pop-artjának egyik legnagyobb képviselője volt. Különleges stílusára tiszta vonalak jellemzőek, motívumai a modern vizuális nyelvezet alapjait jelentik napjainkban is, de Haring művei esztétikai értékük mellett mélyebb jelentést is hordoznak: stílusa azt a meggyőződést testesítette meg, hogy az emberek a kreativitásukkal képesek lehetnek megváltoztatni a világot. Aktivista munkásságának fontos része volt az is, hogy műveit a lehető legszélesebb közönség számára tegye elérhetővé, és ez mára valósággá is vált.

Converse x Keith Haring Chuck 70 High Top

Converse x Keith Haring Chuck 70 High Top

A kollekció darabjai

A kollekció különlegességét adja, hogy most először társul a megkülönböztető stílus és progresszív művészet: Haring ikonikus rajzai a Converse cipőin és ruhadarabjain is megjelennek, így olyan klasszikusokon találkozhatunk a művész alkotásaival, mint a Run Star Hike, Chuck 70 és a Pro Leather modellek. Ezek a darabok mind az ikonikus művész azon rajzai előtt tisztelegnek, amelyek korábban a New York-i metróállomások falain található hirdetőtáblákat is díszítették.

Converse x Keith Haring Pro Leather Low Top

Converse x Keith Haring Pro Leather Low Top

Mintázat

A Run Star Hike sneakerek fekete vászon felső részén fehér alakok és piros elemek elevenítik meg a művész munkásságát, ráadásul a cipő ikonikus talpán is ugyanez a színskála köszön vissza. A Converse Pro Leather teljes felső részét Haring már jól ismert mintái borítják, aláírása pedig piros színnel jelenik meg, a cipő sarkán kialakított klasszikus fekete színű Pro Leather részleteken, ezzel abszolút figyelemfelkeltővé téve a megjelenést. A Chuck 70 organikus fehér vászonrészén valósággal megelevenednek a hímzett fekete-fehér grafikák, melyeket a visszatérő vörös motívumok és a nyelv teljes hosszában futó Haring aláírás tesznek még izgalmasabbá.

​Converse x Keith Haring Run Star Hike Unisex High Top

​Converse x Keith Haring Run Star Hike Unisex High Top

A Converse x Keith Haring kollekció már elérhető a Converse márkaboltokban.

alexpeeee

Love is in the AIR.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×