Nike Air Max 90 „St. Patrick’s Day”

Közeleg az írek nemzeti ünnepe, a Szent Patrik nap. Az ünneplés azonban közel sem áll meg Írország határainál, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő esemény világszerte vonza az alkohol és a bárok szerelmeseit, azaz vonzotta, amíg be nem ütött a pandémia. Idén elmaradnak az ereszd el a hajam bulik, viszont jön egy csodálatos Air Max 90-es cipő a Nike csapatától, amivel kicsit visszazökkenhetünk a régi életünkbe.

Miről is szól a Szent Patrik nap?

Szent Patrik, Írország egyik védőszentje tiszteletére, március 17-én tartják. Azon a napon, amelyen a hagyomány szerint Patrik meghalt. A színválasztás mégsem ilyen morbid, a legenda szerint Szent Patrik a Szentháromság tanát egy háromlevelű lóherével magyarázta az íreknek, így illusztrálva a keresztény tanításban a három isteni személy egységét. A lóhere zöld színe és alakja sokak számára az újjászületést és az örök életet, három levele pedig az ősi, pogány vallás szent számát, a hármast, valamint az ősi hármas istenségeket szimbolizálta.

Nike Air Max 90 "St. Patrick's Day"

Nike Air Max 90 „St. Patrick’s Day”

Nike Air Max 90 „St. Patrick’s Day”

A Nike csapata idén sem aprózta el a zöld felhozatalt, kezdve azt a néhány hete bemutatott Pine Green Air Force 1-el. A legújabb Nike Air Max 90-es „St. Patrick’s Day” színállása majdnem minden elemében zöld és a lóhere minta is visszaköszön az ünnep szellemében. Utóbbi ráadásul dombornyomottan, a prémium bőr elemekből felépülő oldalpanelekről nem is szólva. A fenyőzöld, világos zöld és fehér kombinációjával zseniális egyensúlyt teremtettek a tervezők. A cipő 130 dolláros áron, március 12-től lesz elérhető az Egyesült Államokban, a hazai megjelenésről egyelőre nincsnek infomációink.

Nike Air Max 90 "St. Patrick's Day"

Side

Nike Air Max 90 "St. Patrick's Day"

Up

ármin

Don’t count your shoes, make your shoes count.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×