Itt a True to Sole SMILE merch kollekció!

Január közepén jelent meg a True to Sole SMILE merch kollekció. Ez most valóban egy „különleges” időszak mindannyiunknak: a járvány és a korlátozások sötétebbre festik a kedvünket – de ez a kollekció azt üzeni, hogy egy mosoly jó válasz, ha a világ sötétnek tűnik. Ezért lett a kollekció központi eleme a smiley. Részletek és képek a tovább után!

A TTS csapata azért választott egy újragondolt smiley-t a kollekció fő elemének, mert a 20. század egyik legismertebb popkulturális szimbóluma és mert a streetwear márkák is előszeretettel használták a múltban.

De hogy ment ekkorát ez a kis mosolygós arc?

Az eredeti smiley-t a hatvanas években Harvey Ball grafikus készítette egy biztosítócég számára (amúgy 45 dollárért). A logót a munkakedv javítására, és a jobb hangulatú munka elősegítésére találták ki, először posztereken és kitűzőkön jelent meg.

Mivel nem védették le, ezért mások is elkezdték tömegesen használni, a “Have a Nice Day” jelmondat a hetvenes években „csapódott” hozzá. Matricáktól, bögréken át számtalan helyen jelent meg: hippitüntetésektől kezdve a Nirvana lemezborítójáig. A Forrest Gump készítői is “feldolgozták” a smiley kialakulását: mindannyiunk kedvenc filmjében Forest beletörli sáros arcát a pólóba, elfuttában odavetett egy „Have a Nice Day” mondatot és kész is volt a világsiker 😀

A streetwear márkák is nagyon szívesen nyúltak ehhez a szimbólumhoz: Justin Bieber márkája, a Drew, a Chinatown Market, a KITH, a BAPE, Supreme, sőt még Takashi Murakami és J Balvin ruháin is megjelent.

Smiley a streetwear kultúrában

Smiley a streetwear kultúrában

True to Sole SMILE Merch kollekció

Most pedig a True to Sole választotta a 2021-es SMILE merch kollekciójának fő szimbólumának, az alábbi szlogen kíséretében: SMILE IS A GOOD ANSWER TO THE DARK WORLD. És hogyan gondolták újra? A minták a fekete táblára fehér krétafilccel írás hangulatát idézik, amik annyira jellemzőek Budapest bulinegyedére. Magát a smiley logót line art stílusban gondolták tovább.

True to Sole SMILE merch

True to Sole SMILE merch

A kollekció része több oversized póló, a most nagyon divatos fekete (nyilván ez mikor nem az 🙂 és homokszínben. A kapucnis pulcsi fekete színben és regular fittel jelenik meg. Mind a pólókon mind a pulcsin elöl hímzett smiley logó, a szlogen krétarajz stílusban nagyban jobb oldalon, hátul. Beanie és vintage hatású baseball sapka is a kollekció részei feketében, homokszínben, világoskék és lazacszínben. Egy különleges kiegészítő is készült: ezüstnyaklánc, nemesfém bevonatos medállal, ezüst, arany és rozéarany színekben a Chainz by Korvin csapatával együttműködésben. Itt megtalálod az összes

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)
×