J Balvin Jordan 1 sneaker review: ¡Muchos colores!

2020 december elejére vártuk J Balvin Jordan 1 sneakerét: a jelenleg leghíresebb latin zenei előadó hosszas tervezgetés után készítethette el kollab AJ1 cipőjét Michel Jordan márkájával. Az extravagáns sneaker pont olyan lett, mint J Balvin és a zenéje: extravagáns és vibrálóan színes, nézd meg a videót/olvasd el a cikket a tovább után!

Nézd meg a videót!

…vagy olvasd el a cikket!

J Balvin reggaeton énekes és rapper a kolumbiai Medellínből származik. Bár ez Egyesült Államokban lett híres, fontosnak tartja, hogy „közel a gyökereihez”, a szülővárosában éljen. Mára ő lett a leghíresebb latin zenei előadó, a legnagyobb zenei fesztiválokon headliner, 2019-ben a Balaton Sound első napján is fellépett, de késett a gépe, ezért csak pár számra „ugrott be”. Bad Bunny-val, Cardi B-vel és Beyoncé-val is volt már közös száma és 2020-ban a Spotify-on legtöbbet streamelt előadók között van, és mivel most már ez is a világhír része, hogy Halloweenkor fellépett a Fortnite-ban is 😀

J Balvin (Getty Images / Emma McIntyre)

J Balvin (Getty Images / Emma McIntyre)

J Balvin viszonya a divathoz

Balvin egyszer azt mondta, hogy a divatot „élete szenvedélyének” tartja, mely egy szinten van a zene szeretetével. Stílusa extravagáns, színes és sokszor teljesen eklektikus: streetwear cuccokat, sportcuccokat és a high fashion ruhákat egyszerre hord – na meg persze sneakereket.

A szettjei mindig energiát és optimizmus sugározzanak, és egyik céljának tartja, hogy a latinók jobban képviseltessék magukat a divat világában. Volt már a new yorki Fashion Week nagykövete, Colores albumához a Guess Jeans-szel készített egy színes kollab kollekciót.

J Balvin x Guess Jeans

J Balvin x Air Jordan 1

Az első latino művész, aki a Jordan márkával kollaborált. Balvin és Jordan az első alkalommal Párizsban találkoztak és hajnalig beszélgettek mindenféléről, persze a collab Jordan sneakerről is. Balvin elmesélte, hogy mikor befejezték a beszélgetést, Jordan felhívott valakit, hogy „akkor megcsináljuk ezt a cipőt”. Azért is volt ez nagy szó, mert Balvin már három éve tervezte, hogy lesz saját Jordane. Nem is volt kérdés, hogy Jordan 1-es collab sneaker születik majd, hiszen a modell és Balvin egyidősek, mind a ketten 1985-ösek 🙂

A cipőt először 2020 februárjában pillanthattuk meg Balvin lábán a Super Bowl félidei showjában, a drop pedig december 8-án volt, 190 dolláros retail áron és természetesen azonnal sold out lett, 2020 december végén 500-700 euró között mozgott a resell ára mérettől függően.

J Balvin Jordan 1 - megjelent 2020. december 8-án

J Balvin Jordan 1 – megjelent 2020. december 8-án

Az első benyomások

Ha kiveszed a dobozból a cipőt, a szivárvány minden színében vibráló színek, azonnal az arcodba robbannak – pont mint legújabb albumai, amik a Vibras és a Colores címet kapták.

A felsőrész

Vidám, őrült színek, a vászonból készült felsőrész-panelek körvonalait mintha csak egy gyerekollóval lennének körbevágva: cikk-cakkosak, „cápafogasak” és „felhő alakúak”. A szár legteteje kivétel: ez fekete fedett bőrből készült.

Mostanában nagy divat, hogy a nyelv nincsen levarrva, ezen oldalt sincs, sőt, még belülre is csak egy szinte láthatatlan réteg van varrva, kábé olyan mint egy nyers szivacs lenne benne. Erre van varrva két eléggé „acidos” stílusú címke: az egyik páron a villámló szemű smiley, a másikon a Jumpman logo van rajta. A sarkon lévő kis foltok tépőzárasak, így cserélgetheted rajta a smileyt, a villámot, a Jumpmant vagy a kosárlabdát.

J Balvin Air Jordan 1

J Balvin Air Jordan 1

A cipő talpa

A cipő talpa egy egészen halvány rózsaszín színt kapott, ez élőben sokkal jobban néz ki, mint a képeken! Van egy teljesen színben hozzáillő rózsaszín cipőfűző, de ezen felül még egy fehér és egy neonzöld fűző is lóg a cipőn. Ez a sneaker szinte kéri, hogy eltérő színnel legyen befűzve 😀

J Balvin Jordan 1: összegzés

Balvin nagyon örült neki, hogy ezzel a sneakerrel reprezentálhatja Kolumbiát és a latino közösséget, de mivel magát is világpolgárnak tartja, szeretné ha ezek a cipők az egész világon sugároznák az optimizmust. Neked hogy tetszik? Hordanád? Sikerült behúzni, vagy tervezed?

A Balvin AJ1 talpa

A Balvin AJ1 talpa

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×