A két lábon járó technológia – Nike x 3M

A Nike ezúttal a nagy múltra visszatekintő 3M innovációs vállalattal közösen készített kollekcióját mutatja be. A kollaboráció darabjai olyan népszerű modellek, mint az Air Force, az Air Max 95 és a Blazer. A tovább után rátérünk  a részletekre!

3M

A 3M egy amerikai multinacionális ipari konglomerátum, melyet több mint egy évszázada, 1902-ben alapítottak. A cég akkor eredetileg köszörűkorongokat készített, majd az idő előrehaladtával portfóliójuk egyre növekedett. A 3M mára 55 000 féle terméket gyárt, köztük ragasztóanyagokat, csiszolóanyagokat, tűzvédő és tűzálló anyagokat, fogászati segédeszközöket, logisztikai szoftvereket, elektromos berendezéseket és filmnyersanyagot is. Az ipari óriás mivoltát pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy huszonkilenc országban rendelkezik gyárakkal, illetve harmincötben kutatóintézetekkel, ahol alkalmazottjainak száma meghaladja a 88 000 főt.

Nike x 3M

A Nike és a 3M kollaborációja a 2019-es Milánói Design Hetet követően kezdődött, ahol a 3M „A Pinnacle of Reflection” művészeti installációját mutatták be. A kollekció három olyan népszerű Nike modellt tartalmaz, mint az Air Force 1, az Air Max 95 és a Blazer. Ezek a sneakerek mind a 3M Scotchlite fényvisszaverő anyagával és a 3M Thinsulate szigetelésével készültek. Utóbbiak nemcsak  emelik a kollab esztétikus megjelenését, hanem a hő bent tartását is biztosítják viselőjüknek.

A két technológia közül a fényvisszaverő anyagot egyébként korábban az adidas 2019-ben megjelent Nite Jogger modelljén használta. A most megjelenő sneakerek praktikussága azonban itt még korántsem ér véget, hiszen a 3M a szigetelőtechnológia környezetbarát előállításáról is gondoskodott. A 3M Thinsulate újrahasznosított műanyagpalackokból készül, ezzel is igazolva a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét.

Nike x 3M

Nike x 3M

A kollekcióról

A kollaborációban többek közt három népszerű Nike modell, az Air Force, a Blazer és a Nike Air Max 95 kaptak új környezetbarát külsőt. A kollekcióban található sneakerek színeiben teljes harmónia mutatkozik, a most megjelent darabok a bordó és kék árnyalataiban kerültek a boltok polcaira.

A gyűjtemény két Air Force modellt tartalmaz, egyet bordó, illetve egyet kék színben. Az AF1 modellek természetesen a 3M által kifejlesztett technológiát jelenítik meg, ez a felsőrész borításán egyfajta párnázott hatást kelt, a „foszforeszkáló” részletek pedig  a középtalpon és a pipán köszönnek vissza. Az Air Max 95 fő színe szintén a már burgundiba hajló bordó, azonban itt a kollekció másik főárnyalata is megjelennek a sneaker részleteiben. Alább mutatjuk a képeket.

Nike x 3M - Air Max 95

Nike x 3M – Air Max 95

Nike x 3M Air Force 1

Nike x 3M Air Force 1

Az Air Force 1 modellt akár te magad is testre szabhatod a Nike weboldalán.

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×