Hátborzongató Halloween az adidas-nál

Az adidas szinte minden idők legjobb Halloween-i cipőkollekciójával rukkol elő idén. A gyűjteményben a Forum Low és a Superstar modelleken három klasszikus halloween-i ikon: a gyilkos bohóc, a fekete macska és a múmia kaptak helyet. A tovább után mutatjuk a rémisztő sneakereket.

Forum Low „Killer Clown”

A „Killer Clown” ihletét abszolút Stephen King és AZ adták. King monumentális művében ugyanis Pennywise, azaz Krajcáros a „táncoló bohóc” mindenki legnagyobb félelmét kelti életre. A horror királyának semmi oka szerénykedésre, hiszen a  fő gonoszai egytől-egyig hátborzongatóak, de AZ a leghatalmasabb gonosz erő mind közül, így egy ilyen Halloween-i kollekcióban kétség kívül ott a helye. Az pedig csak hab a tortán, hogy az adidas Forum Low-ja minden elemében megidézi Pennywise-t. A felsőrészen a fehér és piros elemek váltják egymást, a három csík helyett az oldalsó rész pedig egy gonosz szempárt ábrázoló áttetsző panelt kapott. A vörös sminkvonal, a fűzőt takaró véres fodor a szintén vér fröcskölte középtalpat egészíti ki. A borzongásnak itt még nincs vége, hiszen az orrészen AZ millió éves fogsora, a sarokpanelen pedig a bohócjelmezének pom-pomjait és hajszínét megigéző narancs színű díszítést kapott.

"Creepy Clown" Forum Low - "akarsz lebegni?"

„Creepy Clown” Forum Low – „akarsz lebegni?”

Forum Low „Dark Witch”

A fekete macskához számos legenda és babona kapcsolódik. Például IX. György pápa a Vox in Rama nevű 1233-as pápai bullában a sátán inkarnaciójának kiáltotta ki. Kétszáz évvel később VIII. Ince pápa hivatalosan is pogány állattá minősítette és a boszorkányság jelképévé váltak. A sötét középkorral persze ez sem ért véget és napjainkban is többek rettegnek a fekete macskáktól. Így az 1943-ban Edgar Allan Poe által írt „A fekete macska” című novella főszereplője is minden rossz okozójaként a sötét háziállatot okolja. Ebből a műből több adaptáció is készült a „Terror meséi” trilógiának a második részének, illetve a „Horror mesterei” sorozat egyik epizódjának is témát szolgáltatott. Az adidas most erre a félelemre épít és „Dark Wich” nevű Forum Low-ja minden részletében ijesztő lehet. A sneaker all black ugyan azonban ez a színválasztás korántsem jelenti, hogy egyszerű darabról kell beszélnünk. A bőr  felsőrészt oldalt és sarokrészen is szőrös panelok egészítik ki, sőt a tépőzáron egy levehető macska farok is helyet kapott. Ahogy azt tudjuk a fekete macska zöld szeme világít a sötétben, így a Forum Low talprésze is hasonlóan foszforeszkál.

"Dark Witch" Forum Low

„Dark Witch” Forum Low

Superstar „Mummy”

„A halál szárnya meglegyinti, azt aki megzavarja a fáraó álmát.”….Szólt az átok Tutanhamon fáraó sírkamrájának bejárata felett. Számos olyan történetet ismerünk, ahol az ókori egyiptomi uralkodók temetkezési helyeinek megzavarása bizony nem maradt bosszú nélkül. Az ugyan megkérdőjelezhető tények szerint csak Tutanhamon átkához huszonhat haláleset társul: vérmérgezés, arzénmérgezés, öngyilkosság, felgyulladt ágy és a többi. Tudományos magyarázat nyilván mindenre van, de így Halloween hetén maradjunk ezeknél a racionalitást olykor mellőző fél tényeknél. Utóbbit tették az adidas-nál is és kollekciójukban helyet kapott egy a múmiák ihlette darab is. A csontszínű Superstar felsőrészének textúrája a múmiákat takaró vászontekercseket idézi, melyekben az extra az, hogy a sötétben világítanak. A modell alapkoncepciója nem változott, kapott egy hieroglifákkal teli talpbetétet, illetve egy múmiával felturbózott márkajelzést.

"Mummy" Superstar - Te hiszel a múmia átkában?

„Mummy” Superstar – Te hiszel a múmia átkában?

A hátborzongató sneakerek október 30-án jelennek meg, egyelőre csak az ázsiai adidas shop-ban szerepelnek.

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.
×