Átneveznek egy csomó Yeezy modellt

Lassan egy éve vannak használatban a Yeezy vonal bibliai ihletésű nevei, de az adidas most megváltoztatja számos, már bejelentett színállás nevét. 350 v2, 700 v3, QNTM cw-ket is érint az átnevezés. Olvasd el, hogy mi lehet ennek az oka és hogy konkrétan melyik modelleket érinti?

Yeezy átnevezések 2020 őszén

Yeezy átnevezések 2020 őszén

Miért nevezték át a Yeezy modelleket?

2019 végén kezdhettünk megbarátkozni a modellek bibliai ihletésű neveivel, olyanokkal mint 350 ‘Yecheil’ vagy ‘Yeezreel’ vagy a 700-as ‘Azael’. Sokan néztek utána, hogy melyik mit is jelent. Az átlagembernek általában csak okozott gondot, hogyan kell őket kibetűzni vagy rákeresni, de többen is támadták Kanye-t és magát az adidas márkát is, hogy talán nem kéne cipőket elnevezni bibilai fogalmakról vagy személyekről. Mert azt ugye mind tudjuk, hogy Kanye egy hatalmas keresztyény átalakuláson ment keresztül (Christian Genius Billionaire, Sunday Services, stb.) – de nem mindenki tudta ezt hitelesnek elfogadni.

A legutóbbi, nagyobb port felkavaró eset az volt, amikor 2020 augusztusának végén számos muzulmán szólalt fel, hogy ezzel az iszlámot is megszentségteleníti (mint tudjuk, ők azért jóval érzékenyebbek az ilyen sztorikra). És hogy mi köze ennek az iszlámhoz? Hát hogy az is ábrahámi vallás, tehát a zsidó, a keresztény és iszlám vallásnak közös gyökerei vannak, így közös alakjai is. Ilyen Israfil, aki majd kürtjét megfújja majd az Utolsó Ítélet napján, vagy Asriel, a Halál angyala.

Nos, nem tudni, hogy van-e direkt összefüggés, de időbeli egybeesés biztos: az adidas átnevezi számos, már bejelentett modelljét jóval semlegesebb nevekre, ezzel visszatérve a rendszerhez, hogy a nevek leginkább a színhasználatra utalnak. Az alábbi modelleket érint az átnevezés:

YEEZY QNTM ‘Teal Blue’

A Yeezy vonal (inkább utcai használatra szánt) magas szárú kosaras sneakere, a QNTM ‘Ophanim’, mely világos olívazöld és kékes színű Primeknit felsőrészt kapott, ‘Teal Blue’ néven fut mostantól.

Yeezy QNTM 'Teal Blue' (korábban: Ophanim)

Yeezy QNTM ‘Teal Blue’ (korábban: Ophanim)

Yeezy 700 v3 ‘Safflower’

A következő a sorban a 700 V3 ‘Srphym’ mely további színt hoz a 700 v3 palettára élénk és meleg sárga színével mostantól ‘Safflower’ néven keressétek.

Yeezy 700 v3 'Safflower' (korábban: Srphym)

Yeezy 700 v3 ‘Safflower’ (korábban: Srphym)

Yeezy Boost 350 v2 ‘Sand Taupe’

A 350 v2 ‘Eliada’ színállásnak, mely világos, földszínű és homokszínű felsőrésszel és pink/narancs kiegészítéssel érkezik, ezentúl ‘Sand Taupe’ lesz a neve.

Yeezy 350 V2 'Sand Taupe' (korábban: Eliada)

Yeezy 350 V2 ‘Sand Taupe’ (korábban: Eliada)

Yeezy Boost 350 v2 ‘Natural’

A 350 v2 ‘Abez’ cw-je, mely világos fehér/krém és alapszínnel és sárgás részletekkel érkezik, az átkeresztelés után a ‘Natural’ nevet kapta.

Yeezy 350 v2 'Natural' (korábban Abez)

Yeezy 350 v2 ‘Natural’ (korábban Abez)

Yeezy Boost 350 v2 ‘Fade’

A 350 v2 ‘Yecher’ alapszíne a sötétbarna és az attól meglehetősen elütő kék csíkkal. Ennek a neve is megváltozik, méghozzá erre: ‘Fade’.

Yeezy 350 v2 'Fade' (korábban: Yecher)

Yeezy 350 v2 ‘Fade’ (korábban: Yecher)

Yeezy 700 V3 ‘Clay Brown’

Végül a Yeezy 700 V3 ‘Eremiel’ (ez a fekete-barna), amit átneveznek, mostantól inkább ‘Clay Brown’ néven érdemes keresni.

Yeezy 700 v3 'Eremiel' (korábban: Clay Brown)

Yeezy 700 v3 ‘Eremiel’ (korábban: Clay Brown)

Hírforrásunk a Yeezymafia cikke volt.

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×