Civilist x Nike SB Dunk release és a Dunk hype

Az már nem kétséges, hogy a Nike 2020-at a Dunkok, azon belül is az SB Dunkok évévé tette: egyre másra jönnek ki a különleges és extravagáns kinézetű kollabok. Ezt a sort gyarapítja most a különleges Civilist x Nike SB Dunk Low sneaker, mely hő (legyen az heat vagy tűz 😉 hatására színt vált. A tovább után nem csak a cipőt magát ismerheted meg, de néhány gondolatot is a Dunkok körül felizzó hyperól.

Dunks everywhere

A Nike (SB) Dunk sneakerek között a korábbi években is számos grál volt, de ez inkább csak a sneakerhead kemény mag érdeklődését keltette fel. Egészen mostanáig, amikor is a Dunkok is teljesen bekerültek a hype reflektorfényébe. Ahogy ilyenkor az lenni szokott, a resell piac teljes erővel rászabadult a Dunkokra és a „just want (to skateboard in) my pair” arcok most már csak igen kis eséllyel tudják release alkalmával behúzni ezeket a sneakereket.

Túl drága ahhoz, hogy azt csináljuk benne, amire szánták

A magas resell árak miatt a Chunky Dunky, a Grateful Dead vagy éppen a Medicom kollab Dunkokban a hivatalos promó videókon kívül valószínűleg nagyon-nagyon kevesen fognak deszkázni, bár utcára talán még többen felveszik őket. Nemrég egy Insta Storynkban feltettük nektek a kérdést, hogy hordanátok-e deszkázáshoz és/vagy utcára ezeket a Dunk sneakereket és a válaszok nagy többségében azt mondtátok, hogy igen, mindkettőre – persze, ha nem lenne ilyen drága 😀 Amúgy az utcára viselni szándékozók arra is figyeljenek, hogy ezekhez a bevállalós cw-khez tudni kell megfelelően felöltözni is 😀

Nike Dunk Hype - megkérdeztünk titeket az Instánkon

Nike Dunk Hype – megkérdeztünk titeket az Instánkon

Vajon a deszkások mit szólnak a hypehoz?

A Nike egyszer már megégette magát anno a múlt században, amikor a deszkások piacára próbált betörni. Az underground gördeszkások nem nézték jó szemmel, hogy a Nagy Pipás Testvér a deszkás cipők piacán is megjelent, de aztán idővel a Nike SB vonallal és a Janoski, P-Rod cipőkkel és globális szponzorált deszkás csapatukkal a Nike megvetette a lábát.

Nekem van egy erős tippem, hogy hiába lehet például a Civilist Dunkot is skateshopokban megvásárolni majd, illetve készült deszkás promó videó a sneakernek, a történet vége megint az lesz, hogy több párat fogunk StockX-en látni, mint smirgli által megkoptatva. És az underground gyökereire büszke deszkások valószínűleg nincsenek annyira oda attól, hogy a hypevonat a skateshopokba és skateparkokba is befutott.

Civilist x Nike SB Dunk - hőre színt vált!

Civilist x Nike SB Dunk – hőre színt vált!

A Civilist x Nike SB Dunk

Na de lássuk végre a sneakert ezután a kis bevezető elmélkedés után 😀 Ha valaki nem tudná, hogy mivel van dolga, első ránézésre csak egy fekete gördeszkás cipőt láthat benne, na de ha hő éri! Ekkor egy acid party színeibe öltözik a cipő – és ez nem véletlen, ugyanis pontosan a 90-es évek Berlin-Mitte negyedében virágzó underground raver bulikultúrát akarja szimbolizálni: azaz kiszakadni a (sötét)szürke hétköznapokból és végigveretni az éjszakákat. A Civilist deszkás üzlet (mely az egyik, de nem az egyetlen beszerzési forrása lesz a cipőnek) ennek tiszteleg ezzel a hőre trip-színűvé váltó cipővel (a F&F pakknak a doboza is színváltós).

A rave bulikat és a 90-es éveket idézi a cipő talpbetétén látható smiley is, ami akkortájt nemcsak a pólókon, de rave bulik „üzemanyagaként” szolgáló ecstasy tabikon is gyakran visszaköszönt…

Ha ennyi kilencvenes évek még nem lenne elég, akkor a Nike pipa a cipő nyelvén is figyelemre méltóan pixeles, gondolom ezzel meg az internet hőskorát akarták megidézni 🙂

Civilist x Nike SB Dunk Low release adatok

Színállás neve: Black/Multi-Color-White

Nike termékkód: CZ5123-001

Relase dátum: 2020. augusztus 29.

Retail ár: 100 USD

Beszerzési hely: Civilist és néhány más skateshop

Nike SB Dunk (BLACK/MULTI-COLOR-WHITE)

Nike SB Dunk (BLACK/MULTI-COLOR-WHITE)

Civilist x Nike SB Dunk - hő hatására heat!

Civilist x Nike SB Dunk – hő hatására heat!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×