OG színállásban tér vissza a Reebok Question Mid

Idén ünnepli 25. születésnapját a Reebok Question, a márka egyik legikonikusabb modellje. A 90-es évek sztárcipője pedig ennek apropóján tér vissza idén nyáron, ráadásul a legritkább, legkeresettebb CW-ben. Minden infó a modellről, és a megjelenésről itt, a tovább után!

A kezdetek: Allen Iverson

1996-ot írunk, Allen Iverson, a 21 éves újonc pedig első helyen kerül be a Philadelphia 76-ers csapatába. A fiatal Iverson pedig olyan erővel robbant az NBA-be, hogy szinte azonnal sztárjátékossá vált. Nem is csoda, hogy azonnal elhozta a szezon ‘rookie of the year’, azaz az év újonca címét.

Allen_iverson_sixers

Ma már 45 éves a Sixers egykori sztárja

Az pedig talán már nem is újdonság, hogy a márkák milyen Árgus szemekkel figyelik a sportligák új játékosait, hogy mielőbb lecsaphassanak egy-egy tehetséges fiatalra. Nos, nem volt ez másképp Iversonnál sem, őt pedig a Reebok kereste fel, ráadásul még 96-ban.

Ezzel kezdődött tehát a Reebok és Allen Iverson sokéves, gyümölcsöző együttműködése, melynek első, és legszebb, legklasszikusabb termése maga a Question.

 

Reebok Question Mid „Red Toe”

Reebok-Question-Mid-Red-Toe-25-2

Iverson még 96-ban pályára lépett a Reebok új, igazi nagypályás kosárlabdacipőjében. A Question névre keresztelt modell valódi különlegességnek számított, ráadásul technológiában is bőven tartotta a lépést a „nagykutyákkal”. Az igazi 90-es évek stílusában pompázó sneaker a „chunky” cipők iskolapéldája lehetne: a vastag talpból buborékszerűen ugranak ki a Hexalite párnák, a robosztus felsőrész pedig – a strapabíróság révén – klasszikusan bőrből készült, amit egy piros suede toebox tett teljessé, innen ered a CW elnevezése is.

Ráadásul mindezt az akkori fiatal sztár viselte, így nem is volt kérdés, hogy a modell instant siker lett, amint a Reebok polcaira került.

Viszont nem volt mindenki olyan szerencsés, hogy megkaparintsa az igazi OG színállást, ugyanis a gyártó úgy döntött, hogy a suede orr-részt sima bőrre cserélik, ami az első 5000 pár legyártása után meg is történt. Így az eredeti, piros, suede orrú Question Mid-ből mindössze 5000 darab készült el valaha. Ezidáig.

25 éve a pályán, 25 éve az utcán

A Question persze a maga idejében hatalmas újítás volt a pályán. Azonban ahogy ma is, úgy akkor is évről-évre fejlődött a technológia, a meccseken pedig szükség volt a legújabb, legjobb cipőkre. Így 1997-ben meg is született a Question utódja, az Answer.

Reebok-Question-Mid-Red-Toe-25-5

A pályán lecserélték, az utcán ikon maradt

Az modell viszont nem tűnt el, sőt, a mai napig, – főként a retro stílus visszatérésének köszönhetően – hatalmas hírnévnek, és rajongótábornak örvend. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy 25 éves pályafutása alatt számtalan színállásban került vissza a retailerek, majd onnan a vevők polcaira. Amiben aztán senki sem a kosárpályát taposta, sokkal inkább az aszfaltot. Mára pedig egy igazi klasszikusként számontartott darab.

Az egész egy lekoppintott Jordan 11?

Egyáltalán nem gondol rosszra az, aki párhuzamot vél felfedezni a 11-es Jordan és a Question között. Sőt, nem titok, hogy a Jordan bizony nagy inspiráció volt a Question megtervezésekor.

The-Reebok-Question-Allen-Iverson-White_Red-in-Alle-Iverson-The-Answer

A fiatal Iverson még a legnagyobbakat is meg tudta lepni. On feet: M.J.: Jordan 12 „Cherry”, A.I.: Reebok Question „Red Toe”

Ugyan mikor Iverson pályára lépett az NBA-ben, maga Michael Jordan már a 12-es szériát gyűrte, néhány évvel korábban viszont a Jordan 11 számított a kosárcipők csúcsának. Ezekben pedig maga Iverson is rengeteget játszott korábban, sőt, főiskolás évei alatt a kedvenc cipői voltak. Ezt vette tehát alapul a cipőt megtervező Scott Hewett, aki néhány részletet át is emelt a Jordan cipőből: az orr kialakítása, a fűzőlyukak, vagy éppen az áttetsző „icy” outsole.

Az évfordulós megjelenés: Az OG Red Toe

Reebok-Question-Mid-Red-Toe-25-1

A szülinapot méltón megünnepelvén, idén augusztusban újra megvásárolható lesz az eredeti, OG színállású Question Mid ‘Red Toe’. Fehér bőr felsőrésszel, piros suede (!) orral, úgy ahogy az legelőször a pályára került.

Érdemes odafigyelni az apró részletekre, ebben ugyanis a Reebok mindig is jó volt. Ilyen például a hímzett logó az oldalakon, és a nagy ‘Q’ a sarkon, nem beszélve a sarokra hímzett 3-mas számról, ami nevezetesen Allen Iverson mezszáma. A talp sem hétköznapi, az áttetsző outsole-on keresztül látjuk a talpon a nagy RBK logót, és persze hátul a Hexalite középtalpat.

Reebok-Question-Mid-Red-Toe-25-3 Reebok-Question-Mid-Red-Toe-25-4

A cipő a Reebok weboldalán augusztus 21.-től lesz elérhető, de érdemes más retailereket is figyelni. Az ár elméletileg $140, azaz 40-45 ezer forint lesz.

Hírekkel és képekkel a Reebok szolgált.

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×