Bemutatták Neymar új, egyedi Air Max sneakereit!

A múlt hét folyamán megjelent Neymar és a Nike kollabja, melynek alapjául az Air Max 2090 szolgált. A PSG sztárja már nem első kollabját készítette el egy utcai cipőből. Részletesebb infókat a nem mindennapi sneakerről a továbbra kattintva érhetsz el!

Neymar da Silva Santos Júnior neve még azoknak is ismerősen csenghet, akiket a foci világa teljesen hidegen hagy. A 28 éves brazilt rekordösszegért (222 200 000 euró) igazolták le Párizsba, ahonnan most épp távozni készül. A BL-győztes játékos a pályán és azon kívül is egyaránt megosztó jelenség: nem kerüli a feltűnést autók, ruházat, vagy éppen házak terén.

Neymar sosem fogta vissza magát, ha stílusról van szó

Neymar életében mindig fontos szerepet játszott a múlt: a fiatalkori lakókörnyezete ihlette meg a sneakerek tervezésénél is. 2003-tól Sao Paulo Sao Vicente nevű negyedében élt családjával együtt. A városrész a mai napig Brazília elmaradottabb régiói közé tartozik, Neymar azonban több interjúban kifejtette, hogy mégis boldogan gondol vissza az ott töltött időszakra. Talán azért, mivel akkoriban kezdődött el igazán a sportolói pályafutása, amely kissé háttérbe szorult az elmúlt időszakban (botrányairól lassan többet hallunk, mint az eredményeiről 😬).

Új színekben

Az Air Max 90 már önmagában egy különleges sneaker, de Neymarék még felturbózták hét különböző színnel a “tan” fantázianevű cipőt. A másik lépő elnevezésénél a választás a -nagyon informatív- “black”-re esett, itt a tervezők jóval visszafogottabb árnyalatokat használtak, mint az előző esetében. Szerintem a brazil sztár stílusához képest még kicsit “túl diszkrét” is lett. A megszokott, hálós anyag mellett mindkét változaton hasított bőr részekkel is találkozhatunk (a cipő orrán és hátsó részén).

neymar-air-max

“Tan”

neymar-air-max

“Tan”

neymar-air-max

“Tan”

neymar-air-max

“Tan”

Még egy érdekesség: ha fel akarnád dobni valamivel a 2090-es Air Max-ed, van rá lehetőség, ugyanis a cipő hátulján két zseb található, amelyekbe színes Neymar Jr. logóval ellátott tageket tehetsz. A sziluett különlegessége még, hogy a fűzők mellett feliratok kaptak helyet, úgy mint: “Jardim Gloria” – Neymar alapítványának székhelye, “Praia Grande” és “Sao Vicente” – gyerekkori lakóhelyei, “Nautica III” – a kerület, ahol régebben élt.

neymar-air-max

“Black”

neymar-air-max

“Black”

neymar-air-max

“Black”

Megjelenési infók

Az első release június másodikán volt, viszont csak Ázsiában volt elérhető a két modell. Egyelőre nem tisztázott, hogy mikor érkezik a kollab Amerikába és Európába, de érdemes sűrűn figyelni a Nike hivatalos oldalát. ✌️

Forrásaink a nickicks.com és a hypebeast.com voltak.

dani

A focicsukák és a street futócipők az én világom. Bár a csapat legfiatalabb tagja vagyok, de inkább a klasszikus sneakerekért rajongok :) Kedvenceim az Adidas Originals modellek, de a Nike Air Max-ek is a favoritjaim közé tartoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×