Bemutatták Neymar új, egyedi Air Max sneakereit!

A múlt hét folyamán megjelent Neymar és a Nike kollabja, melynek alapjául az Air Max 2090 szolgált. A PSG sztárja már nem első kollabját készítette el egy utcai cipőből. Részletesebb infókat a nem mindennapi sneakerről a továbbra kattintva érhetsz el!

Neymar da Silva Santos Júnior neve még azoknak is ismerősen csenghet, akiket a foci világa teljesen hidegen hagy. A 28 éves brazilt rekordösszegért (222 200 000 euró) igazolták le Párizsba, ahonnan most épp távozni készül. A BL-győztes játékos a pályán és azon kívül is egyaránt megosztó jelenség: nem kerüli a feltűnést autók, ruházat, vagy éppen házak terén.

Neymar sosem fogta vissza magát, ha stílusról van szó

Neymar életében mindig fontos szerepet játszott a múlt: a fiatalkori lakókörnyezete ihlette meg a sneakerek tervezésénél is. 2003-tól Sao Paulo Sao Vicente nevű negyedében élt családjával együtt. A városrész a mai napig Brazília elmaradottabb régiói közé tartozik, Neymar azonban több interjúban kifejtette, hogy mégis boldogan gondol vissza az ott töltött időszakra. Talán azért, mivel akkoriban kezdődött el igazán a sportolói pályafutása, amely kissé háttérbe szorult az elmúlt időszakban (botrányairól lassan többet hallunk, mint az eredményeiről ?).

Új színekben

Az Air Max 90 már önmagában egy különleges sneaker, de Neymarék még felturbózták hét különböző színnel a „tan” fantázianevű cipőt. A másik lépő elnevezésénél a választás a -nagyon informatív- „black”-re esett, itt a tervezők jóval visszafogottabb árnyalatokat használtak, mint az előző esetében. Szerintem a brazil sztár stílusához képest még kicsit „túl diszkrét” is lett. A megszokott, hálós anyag mellett mindkét változaton hasított bőr részekkel is találkozhatunk (a cipő orrán és hátsó részén).

neymar-air-max

„Tan”

neymar-air-max

„Tan”

neymar-air-max

„Tan”

neymar-air-max

„Tan”

Még egy érdekesség: ha fel akarnád dobni valamivel a 2090-es Air Max-ed, van rá lehetőség, ugyanis a cipő hátulján két zseb található, amelyekbe színes Neymar Jr. logóval ellátott tageket tehetsz. A sziluett különlegessége még, hogy a fűzők mellett feliratok kaptak helyet, úgy mint: „Jardim Gloria” – Neymar alapítványának székhelye, „Praia Grande” és „Sao Vicente” – gyerekkori lakóhelyei, „Nautica III” – a kerület, ahol régebben élt.

neymar-air-max

„Black”

neymar-air-max

„Black”

neymar-air-max

„Black”

Megjelenési infók

Az első release június másodikán volt, viszont csak Ázsiában volt elérhető a két modell. Egyelőre nem tisztázott, hogy mikor érkezik a kollab Amerikába és Európába, de érdemes sűrűn figyelni a Nike hivatalos oldalát. ✌️

Forrásaink a nickicks.com és a hypebeast.com voltak.

dani

A focicsukák és a street futócipők az én világom. Bár a csapat legfiatalabb tagja vagyok, de inkább a klasszikus sneakerekért rajongok :) Kedvenceim az Adidas Originals modellek, de a Nike Air Max-ek is a favoritjaim közé tartoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×