4000 embernyi tapasztalat a talpad alatt – adidas 4D Run 1.0

Lassan, de biztosan terjed a 3D nyomtatott talp a performance vonalon. A technológia fejlődése szerencsére az árazásra is jó hatással van. A tovább gombra kattintva mindent megtudhattok az adidas 4D Run 1.0 futócipőről!

adidas_4D_run_1_0_1

adidas 4D Run 1.0

3-, vagyis 4D

Az adidas 4D technológiája immáron 3 éves, a speciális középtalppal felszerelt paletta folyamatosan bővül. Az AlphaEdge és a Futurecraft 4D már kóstolgatta a performance vonalat, azonban a 4D Run 1.0 az első deklaráltan futócipő a sorozatban. Az elnevezés inkább marketing bullshit-nek tűnik, de magyarázzuk meg azzal, hogy a középtalp kifejlesztéséhez 17 év alatt több, mint 4 ezer ember futási mechanizmusából származó adatot használtak fel! Ennek köszönhetően a digitális fény szintézissel készülő középtalp a szükséges részeken merev, rugalmas stb. – amire, ahol a futónak épp szüksége van (legalábbis a nagy átlag alapján). Az általánosnak mondható, 9.5mm-es lejtéssel rendelkező középtalpat továbbfejlesztett talpszerkezet borítja.

adidas_4D_run_1_0_2

A megújult talpszerkezet

adidas 4D Run 1.0

Az adidas 4D Run 1.0 a talpat leszámítva klasszikus formát ölt. A Primeknit felsőrész a szükséges helyeken szintetikus rétegekkel van megerősítve. A sarokmerevítőt vizuálisan szokni-, míg működésében kipróbálni kell. Hosszú távon valószínűleg mindkettő rendben van. Az alap színösszeállítás nekem kicsit semmilyen, de szerencsére már most 7 változatból választhatunk az olyan klasszikus megjelenésűtől kezdve, mint a cloud white/core black/gold metallic az olyan egyedibb megjelenésűig, mint a cloud white/cloud white/signal coral.

adidas_4D_run_1_0_3

A cloud white/core black/gold metallic színösszeállítás nem csak klasszikus, de rendkívül ütős is

Árazás, elérhetőség

Ahogy a bevezetőben említettem a technológia fejlődése és terjedése jó hatással van az árazásra. A 4D Run 1.0 csupán 200 USD. A csupán persze csak az előd modellekkel szembe állítva állja meg a helyét, mindenesetre erőteljesen közelíti a „sima” futócipők felső kategóriáját. A gyártó-, de akár a Footshop honlapjáról is beszerezhetitek. Utóbbin 73 847 forint – a cikk írásakor.

adidas_4D_run_1_0_4

Egyre elérhetőbb a 4D középtalp

Hír-, és képforrásunk a SneakerNews és az adidas volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×