Justin Bieber stílus és fejlődés – miből lesz a cserebogár?

Ha nem egy barlangban élsz, kizárt, hogy ne hallottál volna Justin Bieberről vagy legalább pár képe ne jött volna szembe az Instán. Korai zűrös évek, érdekes Supra lépők, megkérdőjelezhető outfitek: ez volt a tipikus Justin Bieber stílus a korai években. Most elsősorban az öltözködésén keresztül érzékeltetném felnőtté válását, hisz nem kicsit komolyodott meg! Katt a továbbra és maradj velem, ha egy igazi stílusfejlődést látnál!

Londonból Beverly Hills-be

Bizony-bizony a látszat néha csal! Sokszor mindenki csak a felszínt hajlamos figyelembe venni, és ez így van Justin Bieber esetében is. Valószínűleg senkinek sem kell bemutatnom, ezért nem is tervezek hosszú töriórát. A 26 éves pop-sztár Londonban született, szülei még csecsemő korában szakítottak (nem voltak házasok) és a kis Justin édesanyjával maradt. Anyagi helyzetük nem volt fenékig tejfel, hiszen anyukája több műszakban dolgozott, hogy el tudja tartani magukat.

Justin fiatal korát meghazudtoló előadói készséggel rendelkezett már tiniként is. 2007-ben töltötte fel édesanyja az első performanszát a YouTubera, NE-YO So sick nevű slágerét a család és a barátok számára. Ezután a Stratford Festival’s Avon Theatre lépcsőjén zenélve 3000 dollárt keresett. Ezt követően vette kezdetét a felemelkedése, Scooter Braun lett a managere – mind a mai napig ő az – és a többi történelem. Akit érdekel bővebben a története, itt az erről szóló Youtube special sorozat, melynek címe: Seasons.

Justin kedvenc színében a lilában

Justin kedvenc színében a lilában

Justin Bieber stílus – Supra időszak

Ez a neves korszak egészen cirka 4-5 évig tartott 2010-től kezdődően. Ebben a korszakban keletkezett a mémek nagy része és a klasszikus „hAhA DzSáSzTÍn eGgY bú…zzi” megítélés. És vannak, akik még nem tudták túltenni magukat ezen. Na, de lényeg a lényegben: Többnyire tényleg nagyon polgárpukkasztóan öltözködött, melyhez szemtelen megnyilvánulásai csak a hab voltak a tortán. De hogyan is jelent meg ekkoriban? A válasz szavakkal nehezen leírható… rengeteg alkalommal kedvenc színét viselte, a lilát. Olykor piros, műbőr, férfiasságot meghazudtoló csőnaciban. Máskor meglehetősen szokatlan lila, ülepes párducmintás joggerben. Azt hiszem jogosan mondhatjuk, hogy „jót tett stílusának az idő”. Lényeg, hogy a Supra cipő a lábán mindig ott volt!

Az emlegetett párducnanci

Az emlegetett párducnanci

„Az elegancia nem a torkodig sliccelt koktélruhád”

Habár a popsztár sosem elegáns megjelenéséről volt híres, azonban vannak alkalmak, amikor meg kell jelenni. Justin akkoriban ezt az idézetet kissé félreértelmezte. A díjátadókon és a neves eseményeken is furcsán definiálta öltözködésével a hanyag elegancia” fogalmát. Ezt egy képpel segítek is érzékeltetni, de előtte felhívnám a figyelmet az egyik korábbi mondatomra, miszerint: „a Supra mindig ott volt!”. Nem tudom ki mit gondol, szerintem egy fokkal illett volna egy elegánsabban megjelenni egy holmi Grammy-n 😀

Justin és Rihanna a 2011-es Grammy-n

Justin és Rihanna a 2011-es Grammy-n..na meg a jó öreg Supra

Korai fellépései

Koncertjei nem csak ikonikus koreiról és zenéiről voltak híresek, hanem a megjelenéseiről is. Természetesen az ottani ‘fitjei is stylistja, illetve swagger manager-e által (Ryan Good) lettek összetéve. Ezzel csak azt szeretném jelezni, hogy ez eltért mindennapi öltözködésétől sok esetben…. jó persze nem minden esetben 😀 Elhoztam nektek 2012-ből a „kedvencem” ezek közül. A Justin Bieber stílus ekkoriban egészen biztosan nem a visszafogottság szinonímája volt 😀

-Justin's on-stage outfit-

Justin ‘fitje az American Music Awards-on

Egyszer fel kell nőni

És eljött a már emlegetett stílusfejlődés… Eljöttek azok az évek, amikor egyre kevesebb botránytól volt hangos a sztár élete és ennek megfelelően stílusa is jobb vizekre kezdett evezni. Egyre többet láthattuk lábán (mai napig) kedvenc sziluettjét – ami nem a YEEZY – a Vans slip-on-t. Én úgy gondolom a slip-on-ok hordásától kezdve kezdett kialakulni a ma ismert JB-style: oversized hoodiek, nadrágok és egyre kevesebb giccs, csillogás és még sorolhatnám. Egy 2015-ös képpel mutatnám is be nektek. Apropó Vans: érdemes csekkolni a sneakerbox.hu webshopot, hisz számos Vans lépőt kedvezményesen kaparinthatsz meg 😉

Amikor elkezdett változni a Justin Bieber stílus: bejött a Vans Slip-On

Amikor elkezdett változni a Justin Bieber stílus: bejött a Vans Slip-On

Azért a Yeezy is pörgött

Ahogy írtam, nem a Yeezy a kedvenc lépője, de a rajongói jelenséget jól mutatja, hogy mi történt, amikor a Justin-hype és a Yeezy-hype egyesültek: az énekes egy Cream White Yeezyt viselt egyik 2017-es koncertjén és úgy döntött hogy egy kis “szuvenírrel” örvendezteti meg a rajongóit, ezért a show végén mindkét pár cipőjét bedobta a tömegbe. A Jobb Pár és a Bal Pár ezután külön utat járt be az interneten: A jobb párat az eBayen 50 000 euróért talált új gazdit, a bal párnak pedig @theleftyeezy saját Insta profilja lett, bár akkora karriert nem csinált mint a híres tojás 🙂

Justin bedobja a Cream White Yeezy-t a tömegbe

Justin bedobja a Cream White Yeezy-t a tömegbe

Purpose x H&M

Egy évvel a Yeezy-s incidens előtt volt a bizonyos „Purpose” kollab az énekes és a H&M között. Valamilyen szinten nem volt nagy meglepetés a fast fashion-gyártótól, hogy kidobott egy ilyen kollabot, hiszen például minden év novemberében együtt működnek egy nevesebb márkával, lásd 2018-ban: Moschino.
Amennyiben még a képek is elkerültek téged a Purpose-ről, idedobok ehhez is egy linket, ha érdekel. Úgy gondolom azért is volt nagy sikere, hisz egy elérhető árú kollekciót kapott a nagyérdemű. Tehát a rajongóknak nem kellett súlyos tízezreket kicsengetni egy pulcsiért adott esetben.

Házasélet és a Drew House

A 2010-es évek végére már nagyon sokat változott az énekes jelleme és öltözködése – a jó irányba szerencsére. A Justin Bieber stílus immár véglegesen nem a gyerekes bling-bling szinonímája volt. Időközben összeházasodott a csodás modell Hailey Baldwinnal, kezelésekre jár, a családalapítást tette a fókuszba. Ezek mellett nem elhanyagolható, hogy megalapította saját brandjét a DREW HOUSE-t. Fun fact: Justin középső neve Drew, innen kapta nevét a márka. Szerintem JB mai stílusa nagyon passzol hozzá főleg így, hogy már van saját brandje. Én nagyon kedvelem a megjelenését és szerintem becsülendő, hogy sikerült felülkerekednie függőségén is. Így tovább!

A Justin Bieber stílus ma: DREW és Hailey

A Justin Bieber stílus ma: DREW és Hailey (cipő!)

Ha már a mai öltözködést vesszük górcső alá, dobok még egy pár képet, mert megér egy misét 😀

DREW House és a jó öreg DC

DREW House és a jó öreg DC

Bizony-bizony az ott egy 'és' cipellő a DREW kíséretében

Bizony-bizony az ott egy ‘és’ cipellő a DREW kíséretében

„Ásó, kapa, nagyharang”

Ha már megemlítettem a csodás feleségét, Hailey-t, akkor szót kell ejtenem az esküvővel kapcsolatban egy érdekességről. A menyasszony ruhája korántsem volt átlagosnak mondható. De hogy miért? A válasz egy nevet takar: Virgil Abloh. Hailey azt nyilatkozta, hogy ő az első pillanattól Virgilt szerette volna ruhája tervezőjének. Amellett, hogy a ruha gyönyörű, egy-két jellegzetességet megfigyelhetünk rajta: gyöngyökkel megbújik egy „wedding dress felirat”, a karján szintén gyöngyökből felcsillan a jellegzetes trademark is. Ezek mellett a legkiemelkedőbb az a bizonyos „TILL DEATH DO US PART” felirat.

"Míg a halál el nem választ"

„Míg a halál el nem választ”

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×