Kerülj közelebb a természethez: Érkezik az atmos x New Balance 850

Most, hogy világszerte tombol a pandémia, és lassan már mindenki kezdi megunni a home office-t, tízszer kitakarította a lakást, és végignézte a Netflixet, kezd felértékelődni az ember szemében a szabad levegő. Legyen az túra, kirándulás, vagy csak egy gyors séta, a lényeg, hogy kiszabaduljunk az otthon börtönéből. Na, erre a helyzetre dobbantott egyet a tokiói márka: a New Balance-szal karöltve igazi túracipő köntösbe öltöztették a 850-es modellt. Minden infó az érkező atmos x New Balance kollabról itt!

atmos x New Balance

A már 20 éve működő atmos meglehetősen nagy nevet szerzett magának az elmúlt évek során. A kis japán sneaker üzlet olyannyira kinőtte magát, hogy manapság már a legnagyobb márkákkal kollaborál. Mondanom sem kell, nagy sikerrel. Lassan már nincs az a sneakermárka, amivel még ne dolgoztak volna együtt, és ez alól New Balance sem kivétel.

Tavaly nyáron már volt egy 6 darabból álló, közös 996 kollekciójuk, ami sajnos akkor nem ment akkorát – bár én ezt szeretném annak betudni, hogy a 996 alapból nem a legfelkapottabb NB modell. (Pedig szerintem voltak jó ötleteik, van köztük pár jó darab.)

atmos-new-balance-996-kollekcio-1

atmos x New Balance 996 kollekció, tavaly júliusban mutatkozott be

Most azonban itt az új szezon, és az atmos is gőzerővel dolgozik az új kollaborációin. Köztük pedig nevezetesen a New Balance 850-en.

New Balance 850: a nagy visszatérő

new-balance-850-og-reissue

A 850-es modell, OG színállásban

Talán elsőre látszik, hogy a forma már nem a mai kor szülötte, ugyanis a sziluett 1996-ban látta meg a napvilágot, Stephanie Howard (a New Balance legfiatalabb, akkor 21 éves tervezője) kezei alól. Merész húzás volt ez a tervezőtől, hiszen akkor először eltűnt a nagy „N” a cipő oldaláról, a branding a cipő sarkához került. Az összkép pedig valami igazán különleges, és modern lett, köszönhetően a nem megszokott felsőrésznek.

Mai szemmel pedig tökéletesen tükrözi a 90-es évek sneaker dizájnját: igazi klasszikus forma, ami máig megállja a helyét. A New Balance végül tavaly nyáron kapott észbe, hogy a retro „dad shoe”-k valódi reneszánszukat élik, nekik pedig van is egy kész receptjük, amit csak újra kell melegíteni, és tálalható is. Így került vissza a polcokra a 20 éve elfeledett 850-es széria.

atmos x New Balance 850: íme a kollab

Szóval a tavalyi évvel a szóban forgó modell visszakerült a palettára, atmos-ék pedig nem is haboztak sokat, gyorsan meglátták a lehetőséget a régi-új formában.

atmos-new-balance-850-1

A sneaker színeit egyértelműen a természet inspirálta. A zöldes-barnás árnyalatú, főleg suede felsőrészt fűszerezték meg élénk, sárga és lila részletekkel, mint például a talp, a bélés, a fűző, vagy a hímzett New Balance logó, ami ahogy már említettem, a cipő külső sarkán kapott helyet.

atmos-new-balance-850-3

Ez a színvilág abszolút túracipő feelinget kölcsönöz a modellnek, teljesen más vonalra terelve azt az eredeti fehér-kék színálláshoz képest. Ez pedig egyáltalán nem véletlen, a japán márka saját szavaival élve:

A cipő olyan színeket öltött magára, amitől érezni fogod a természetet, és olyan dolgok inspirálták mint sátrak, erdők, és a föld olyan változatos színei, melyek a kempingezésre emlékeztettek minket.

…és ez most kivételesen nem az a „camping”, amit a Váci utcai FootLocker előtt szoktunk látni. Az pedig már a sors (vagy az atmos) fintora, hogy pont akkor kapjuk meg az ultimate utcai-, és túra sneakert, amikor mindannyian otthon fekvésre vagyunk ítélve.

De persze tudjuk, ami késik nem múlik, addig is az új atmos x New Balance darab beszerezhető április 11.-től a New Balance és az atmos webshop-ján, 14 000 Jen-es, azaz kb. 42 000 Ft-os áron.

  atmos-new-balance-850-5

Képek és infók: atmos

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×