Air Jordan 1 Low SE „Laser Blue” – alacsonyban támad a favorit

Ha picit is szemmel tartottátok a sneaker világot az elmúlt években, láthattátok, hogy az ugróemberes brand bizony nem fogta vissza magát. Ez különösen igaz, ha az ikonikus Jordan 1 – ról beszélünk. És bár a világban az előző hetekben minden lelassult, róluk ez nem mondható el. Be is köszöntek egy új, alacsonyszárú, azaz low kiadással, csekkoljátok le a cikkben!

Air Jordan 1 low „laser blue”

Újabb Jordan

Ahogy már fentebb is írtam, a Jordan 1 sneakerek végtelen sorát ezúttal egy Low modellel erősítik. Bár a Low sziluett általánosságban sokkal kevésbé kedvelt, ezt szerintem most szépen eltalálták. Szép kontraszt, colorblicking, az anyaghasználat minősége, mint olyan (persze csak képek alapján), lehet, hogy hagyhat némi kívánnivalót maga után. De ez már az általános, „GR” megjelenéseknél szinte megszokott. Viszont azt veszem észre, hogy erősen jönnek vissza a skater, deszkás lépők, ez pedig tökéletesen passzol a stílushoz.

Air Jordan 1 low „laser blue”

Színhasználat

A cipő a nevét (nem igazán nagy meglepetés persze) a cipő hátulján lévő suede színének köszönheti, ami megjelenik a talpán, a nyelvén és a fűzőkön is egyaránt. Az anyaghasználatra azért is tértem ki, mert nem túl gyakori ennél a modellnél a hátsó elemen. De összességében a kék nagyon szépen harmonizál a többi fekete – fehér elemmel, sikerült eltalálniuk azt a pontot, amikor még nem túl sok a kék.

Air Jordan 1 low „laser blue”

Inspiráció

A cipő mögött több inspiráció is rejtőzhet, habár egyikkel sem egyezik meg teljes egészében. Az egyik ilyen a 2006-ban megjelent „Send Help” néven szereplő Nike SB Dunk (mivel erre hasonlít inkább, innen vettem a deszkás vonal jelenlétét is). A másik ilyen pedig a Jordan 1 Phat Low „Laser Blue”. Vele névben megegyezik, de külsőre sokkal inkább hajaz az elsőre.

Ha megtetszett a lépő, még várnotok sem kell rá, a Nike oldalán már megtalálhatjátok. Ráadásul pénztárcabarátabb, mint a magasabb testvére, érte csupán 120 dollárnak megfelelő összeget kell kifizetnetek.

heni

Lassan 10 éve masszív sneaker rajongó vagyok, ami egy a most ismét reneszánszát élő, Vans Sk8-hi cipővel indult.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×