Yeezy 700 v3 ‘Azael’ – ALIEN SNEAKER!

Ha új Yeezy sneaker érkezik, akkor azt mindig érdeklődés kíséri. Főleg ha nem a hetvenkettedik Yeezy 350 v2 színállásról van szó 😉 2019. december 23-án droppolt a budapesti Footshopban az első Yeezy 700 v3 színállás, mely az Azael névre hallgat. Úgy tűnik, hogy Yeezuska és Fortuna kollaboráltak, mert azon kevesek egyike voltam, akiket kihúztak a Footshop raffle-ön és így én is behúzhattam ezt a sneakert. A tovább után mindent megtudhattok a cipőről, videó is van!

Nézd meg a Yeezy 700 v3 Azael videót!

Az Azael Sztori

A decemberi release calendarunkban is beharangozott 2019. december 23-i drop egészen gyorsan megtörtént azután, hogy az első képek napvilágot láttak. Az színállás ‘Azael’ neve egyébként héber eredetű és az jelenti „Isten által készített” és a névválasztás tuti nem független attól, hogy Mr. West és Isten egyre nagyobb haverok. Elég csak a művész úr új nevére gondolni: Christian Genius Billionaire Kanye West. Vagy arra, hogy Kanye-t mostanában legnagyobb eséllyel templomban lehet fellelni: kora ősszel került sor arra a Sunday Service eseményre is, ahol először fotózták ezt a legújabb 700-as cipőt Kanye lábán.

Azután akkor láthattunk újabb jó közeli képeket, mikor a Keresztény Millárdos Géniusz egyenesen a lábáról ajándékozta oda Dj Khalednek az új Hétszázasait és aztán zokniban sétált vissza a magángépéhez. Természetesen a social médiában eléggé megment a sztori, és nagyban hozzájárult a sneaker körül felizzó hypehoz.

Kanye a saját lábáról adta oda az egyik első Yeezy 700 v3-ast Dj Khalednek

Kanye a saját lábáról adta oda az egyik első Yeezy 700 v3-ast Dj Khalednek

Első benyomás: mintha egy teljesen új modell lenne

A harmadik generációs Yeezy 700-as nem egy kis ráncfelvarrást kapott, mint a v2-es verzió, gyakorlatilag egy új sziluettről beszélhetünk. Még mindig hozza az apa-cipős összbenyomást, de már kevésbé buflák: a vonalai dinamikusabbak és jóval letisztultabbak – futurisztikusabb az összkép.

Yeezy 700 v3 'Azael' (Fotó: Instagram @hanzuying)

Yeezy 700 v3 ‘Azael’ (Fotó: Instagram @hanzuying)

Felsőrész: az Alien lájkolná

A felsőrészt a rugalmas műanyagból készült, organikus Alien vázra emlékeztető, a cipő orrától a sarkáig végighúzódó cage uralja – ami nem mellesleg világít a sötétben! Ez rá van forrasztva/ragasztva a v2 Analog cw-re emlékeztető mintájú szintetikus anyagra. A cipő közepénél a belső és külső felén is egy erős hálószerű anyag van, ahol jól tud szellőzni a cipő – emiatt valószínűleg hideg időben akár túl szellős is lehet…

adidas Yeezy v3 felsőrész és talp

adidas Yeezy v3 felsőrész és talp

A sarokrész kapott egy alapos be- és levágást, ami még egy félcipőhöz képest is alacsony – amúgy még ezzel együtt sem könnyű belebújni, mert mert a Yeezy 700-as egy egybecipő – vastag neoprén nyelve teljesen össze van varrva a felsőrész többi elemével és nem kis kihívás beletuszkolni magadat. Az sem nagyon segít, ha a hurkafűzőket meglazítod – nagyjából dekorációs szerepük van. A sneaker orr-részére egy ránézésre elég strapabíró és durva felületű, már-már ipari hatást keltő gumiborítás került. Nekem ez tetszik a cipőn a legkevésbé és ráadásul a kivitelezés is ezen a környéken a leggyengébb. Legalábbis az én példányomon nem lett túl gusztusos a ragasztás.

Yeezy 700 v3 Azael elölről

Yeezy 700 v3 Azael elölről

V3-as talp: letisztultabb lett

A talpban történt a legtöbb változás: először a Boost helyett EVA anyaggal oldották meg a középtalp ütődéscsillapítását – ettől amúgy nincs drámai különbség a v1-hez vagy a v2-höz képest járásélményben, de érezhető azért, hogy keményebb benne járni. A talp kívülről is sokat módosult: bár nagyon vastag maradt, de teljesen eltűnt róla az a sok bordázás és díszítés, ami a korábbi 700-as generációk összképének nagy részét adta. A sarokrésznél egy lekerekítéssel hatalmasat „vágtak” a talpból, ez amúgy az új Yeezy 380-ason is megfigyelhető. A Yeezy 700 v3 Ortholite talpbetétet kapott, gondolom, hogy a Boost hiányában puhább legyen a járásélmény.

Ez a Yeezy is világít a sötétben!

Ez a Yeezy is világít a sötétben!

Viselési és outfit tippek

A cipő „hurkafűzőit” a felsőrész alatti kis pántokon kell átbújtatni, emiatt gyakorlatilag egyféleképpen lehet befűzni, és mivel a fűzőket betűrni sem nagyon van hová, ezért a nem bekötés nem igazán opció, a jó öreg masnival lehet rögzíteni.

Outfitek tekintetében, mivel eléggé futurisztikus a cipő, ezért szerintem a technikai, „műanyagos”, techwear stílusú ruhák passzolnak hozzá jobban: inkább egy  techwear oldalzsebes nadrág, mint egy szövetnadrág, inkább egy „fényesebb” kapucnis felső, mint egy kötött pulcsi 😀 A cipő fekete és krém színei miatt black and white outfitekhez jól passzol, de „nem veszik össze” azzal sem, ha tovább színek is vannak a szettedben 🙂

Yeezy 700 v3 – vélemény

Összességében szinte egy új cipőt kaptunk – egy „future dad shoes” sneakert. Amit nem értek, hogy mi volt az oka a Boost kihagyásának… Az anyagit nehezen tudom elképzelni, hiszen az összeg amit „megspóroltak” vele, nem igazán számít a magas resell árak miatt. Apropó resell árak: a „baráti” 200 dolláros retail ár mellett elég gyorsan a legdrágább 700-asokkal (ezek a v1 Wave Runner és a v2 Analog) egy szintre, 500 dollár fölé emelkedett a kereslet diktálta „reszel ár”.

Yeezy 700 v3 'Azael' drop @ Footshop 2019.12.23. (Fotó: Farkas Christian)

Yeezy 700 v3 ‘Azael’ drop @ Footshop 2019.12.23. (Fotó: Farkas Christian)

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×