Szülinapos szuperhős – Converse x Batman

Születésnapi ajándékként Batman kapott külön kapszulakollekciót a Converse-től. Bár a 2019-es év eddig vitathatatlanul ősellenségéről, azaz Jokerről szólt, de mégis a szülinapos szuperhős  a nyolcadik iksz betöltése apropóján kapta a Chuck Taylor darabokból álló kollekciót. A tovább után mutatjuk az ünnepi darabokat.

80 ÉVE GOTHAM CITY FELETT

A DC képregényeiből Bob Kane és Bill Finger alkotóknak köszönhetően több generáció ismerhette meg Batmant. Azonban ennek tükrében is szinte hihetetlen hogy a hős már 80 éve őrködik Gotham City felett. A DC egyik ikonikus figurája ugyanis 1939-ben szerepelt először a kiadó képregényeiben. A „sötét lovag” születésnapját 1939 május 1-re datáljuk és már 1940-ben saját részt kapott a DC univerzumából, sőt egyre több szerepet kapott más füzetekben is. Sikerét még az olyan társadalmilag mindenre kiható történések, mint a második világháború sem tudták derékba törni. Batman mindig képes volt megújulni így népszerűsége a mai napig töretlen, akárcsak a Converse időtálló modelljei.

A POP-ART

Természetesen nem csupán a szuperhős hanem annak ábrázolásmódja is nagyban hozzájárult sikeréhez. A pop-art az 1950-es évektől egészen a ’70-es évek végéig meghatározó irányzat volt a képzőművészetben. A popkultúrából merítő irányzat kölcsönhatásban volt a képregények ábrázolásmódjával, így természetesen a Batman sztorikra is.

CONVERSE x BATMAN

Imént említett két elemnek köszönhetően jött létre a „Batman x Converse” kapszulakollekció. Természetesen ez nem a márka első ilyen irányú törekvése, hiszen korábban több márkával egyetemben már ők is szenteltek kollabokat a DC hőseinek, de egy ilyen ünnepi alkalmat nyilván nem hagyhattak ki. A november 14-től elérhető darabok mindegyike Batman emlékezetes történeteit mutatják be a DC képregényeire jellemző stílusban. A Chuck 70 és Chuck Taylor All Star modellek pop-artos nyomatokat kaptak, melyen a „sötét lovag” mellett néhol helyet kapott segítője, Robin vagy éppen esküdt ellensége, Joker alakja is. A brandra jellemző sajátos stílusjegyek tökéletes elegyet alkotnak a cipőket díszítő grafikákkal, melyekre a koronát az olyan apró részletek, mint  nyelv részen található „Batman” logó vagy a tematikus talpbetét teszik fel.

A szülinapi modellek IDE kattintva már elérhetőek a Converse oldalán.

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×