Lookback: Nike sneakerek Halloweenre

A Halloween az utóbbi években itthon is teret nyert, olyan más, hozzánk meglehetősen kommercializált formában elérő „ünnepekkel” együtt, mint a Valentin nap vagy a Black Friday (bár a Hálaadás napi pulykát egyelőre nem akarják még ránktukmálni a kereskedők 😉 A Halloween minden esetre egy nagyszerű alkalom arra, hogy tematikus sneakerek jelenjenek meg. Sokszor kifejezetten a Halloween motívumok jelennek meg a cipőkön, van amikor inkább csak az érett tök és színek emlékeztetnek rá, a tovább után Halloween sneaker szemlénkben mind a kétfélére akad majd példa 🙂

Ezt a cikket Ricsi még blogger padawanként írta, és ezzel a cikkel is gyűjtötte a kilométereket, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

 Jordan 1 Shattered Backboard 3.0

Az első rögtön egy olyan, ami inkább csak a színei és a release időzítése miatt került bele ebbe a szemlébe. A Shattered Backboard Jordan 1 sneakert nyilván senkinek sem kell bemutatni, de ha esetleg nem ismernéd a háttérsztorit, íme:

1985. augusztus 25.-én Michael Jordan Triesztben játszott csapatával a Nike által szervezett meccsen, melyen 30 pontot szerzett. Egyik támadásánál zsákolt egy nagyot, méghozzá olyan nagyot, hogy a palánk összetört és a Michael mögött rohanó ellenfelekre potyogott a ripityára tört palánk összes szilánkja. A Nike az első kettő SBB AJ1-nél a talpbetéten is megjeleníti ezt.

Személy szerint úgy gondolom, a sztori az ami annyira megfogta az embereket ebben a cipőben, hogy a Nike már a harmadik. változatát adja ki ennek a cipőnek. Az összes közül ez a legvadabb, legmarkánsabb colorway az összes közül (talán épp a Halloween miatt?) Ez a sneaker igazán egyedi színekben jelent meg, ha ránézünk a cipőre, nekem egyből ez jutott eszembe. Különös megjelenést kölcsönöz a cipő a fényes, csillogós bevonata ami egyáltalán nem megszokott az AJ1-nél. Ez amúgy nem mindenkinek nyerte el a tetszését és már nyilvánosságot is láttak olyan módszerek, hogyan lehet ezt eltávolítani róla.

Air Jordan 1 Shattered Backboard 3.0

Air Jordan 1 Shattered Backboard 3.0

Nike Dunk Low Pro Night Of Mischief

Idén a deszkás stílus sem maradtak halloweeni cipő nélkül – a Nike róluk is gondoskodott. Vad megjelenés, színtiszta minőség, legjobban így tudnám jellemezni ezt a cipőt. Minden megvan rajta ami a Halloween ismertetőjele, oldalán lila pókháló jelenik meg melynek nagyrészét a Nike megszokott pipája narancssárga színével fedi le. Zöld színű, gumis talp, amely sötétben világít. Na meg a lila fűző az, ami igazán “rémisztővé” teszi a cipőt. Nem is kérdés, hogy milyen alkalomra állt elő ezzel a cipővel a Nike.

Nike SB Dunk Low Night Of Mischief

Nike SB Dunk Low Night Of Mischief

Air Force 1 Skeleton

Ennek a lépőnek sem ez az első változata, melyet lábunkra húzhatunk, mert korábban már megjelent egy fehér színállásban is. Ez szintén nagy sikereket ért el az oldalán lévő egyedi mintázatával, ami egy röntgenkép a lábról, ahogy a cipőben van. Az alap AF1 Blacken alapuló sneaker különlegessége, hogy a talpa ennek is foszforeszkál sötétben, ami még a nem sneakerheadek tekintetéz is magára vonzza!

Nike Air Force 1 "Skeleton" - a fekerte színállás

Nike Air Force 1 „Skeleton” – a fekerte színállás

Nike Kyrie 4 Halloween

A Kyrie Irving és Nike sem hagyta ki anno a Halloween nyújtotta lehetőségek megjelenítését a szerintem egyik legjobb kosaras cipőn. A Kyrie modellek mindegyikét vastag, puha talp jellemzi, amely ebben a változatban élénkzöld színben pompázik. A swoosh felemás színben jelenik meg és szintén zöld az alja – úgy tűnik, mintha éppen szétfolyna. A pipa teteje fekete ami viszont teljesen megszokott külsővel található meg a cipőn.

Nike Kyrie 4 Halloween

Nike Kyrie 4 Halloween

Nike x Off-White Spooky Pack Blazers

A hatalmas hypeot generáló, a Nike és és az Off-White által összehozott „THE TEN” kollekció egyik folytatásában jelent meg ez a két halloweeni színállás is, egész pontossan a „Blazer Grim” Reaper, avagy a „Nagy Kaszás” és az „All Hallows” vagyis a „minden szent”. Ez utóbbi hamar megkapta a Pumpkin becenevet 🙂 Mindkét cipőben az fő egyediség, hogy a swoosh egy része rálóg a középtalpra, aminek a mérete is bőven, el van túlozva, na és persze az egyéb Virgil-es jegyek 🙂

Nike x Off-White "Spooky Pack" Blazer (Pumpkin)

Nike x Off-White „Spooky Pack” Blazer (Pumpkin) Kép: Instagram

Nike x Off-White "Spooky Pack" Blazer (Pumpkin)

Nike x Off-White „Spooky Pack” Blazer (Pumpkin)

Stance zoknik Halloween alkalmából

A Stance, mint a színes zoknik első számú szállítója sem maradhat ki a jóból! Hozza a megszokott minőséget a témához illő mintákkal, motívumokkal. Tavaly például ezzel denevéres, Jason fejes, Freddy Krueger, a Rémálom az Elm utcában főszereplőjének mintázatával ellátott zoknikkal. Akik szerényebb díszítésű zoknit szeretnének, nekik sem kell csüggedniük, mert a Stance róluk is gondoskodik a „The Nightmare Before Christmas” című alkotás hősének mintáival.

Stance Halloween zoknik 2018-ból

Stance Halloween zoknik 2018-ból

Képek: Complex, Highsnobiety, Sneaker News, Instagram

ricsi

Engem a pénz nem boldogít, de egy újabb sneaker igen!
×