adidas Torsion X – Welcome back 90’s!

A két színállásban elérhető, adidas Torsion X -szel a márka a Torsion System 30. születésnapját ünnepli. Ennek megfelelően a lépő egyszerre tartalmaz old school vonásokat, és modernebb eljárásokat. Mint sok retro stílusú cipő, ez a modell is a megosztó darabok közé tartozik. Neked mi a véleményed róla? Részletek a tovább után. 😉

Torsion System gyorstalpaló

Az adidas Torsion System már nem mai gyerek, a márka már több mint 30 éve, 1988-ban fejlesztette ki ezt az eljárást. Az egész technika alapja egy termoplasztikus boltív a talpközépen. Egy pehelykönnyű híd húzódik a talp elülső része és a sarok között, ezzel alátámasztva a középtalpat. A Torsion System rugalmasságot és stabilitást biztosít, emellett lehetővé teszi, hogy a láb első és hátsó része külön mozoghasson.

adidas Torsion System

adidas Torsion System

A retro és a modernség tökéletes elegye

A cipő nagyon jó példája annak, hogyan is lehet ízlésesen keverni a retro stílust a legújabb technikákkal. A sneaker midsole része termoplasztikus poliuretán, ismertebb nevén BOOST.

adidas Torsion X BOOST talp

adidas Torsion X Boost talp

Az old school stílusú lépők sokszor robosztusak, ez alól a Torsion X sem kivétel. A velúr nyelv és az oldalsó velúr elemek is hozzájárulnak a rertro feelinghez, ezek egyébként engem a márka Yeezy 500 modelljére emlékeztetnek. Ha már hasonlóságoknál tartunk, cipőfűző mellett futó műanyag cső pedig egy kis Ozweego-s beütést kölcsönöz a lépőnek.

Torsion X fekete színállás

A két colorway közül ez volt, amelyik hamarabb megjelent, napra pontosan szeptember 14-én. Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy a cipő nagyon tetszik, vagy nagyon nem, de végül meggyőzött a sziluett.

adidas Torsion X Core Black

adidas Torsion X Core Black

Meg kell hagyni, ez a sneaker a merészebb darabok közé tartozik. Kezdve például az előbb már említett, robosztus felépítésével, vagy vessünk egy pillantást a cipő talpára, ahol nem kevesebb, mint 5 különféle színű gumiréteg fedi a BOOST talpat.

Torsion X fehér színállás

Ez a cw egy héttel később, szeptember 21-én került az üzletek polcaira. Ennél a színnél nem voltam hasonló dilemmában, az első és a sokadik ránézés után is ugyanaz a véleményem: nem tetszik.

adidas Torsion X White/Orange

adidsa Torsion X fehér colorway

Alapból nagyon szeretem a fehér cipőket, de a narancssárgának ez az árnyalata szerintem nem igazán passzol a fehérhez. Ennek ellenére nem mondanám a lépőre, hogy csúnya, egy jól választott szettel kombinálva valószínűleg sok mindent ki lehet hozni belőle.

nojaasd

Ha valaha a cipősszekrényem közelébe kerülsz, ne lepődj meg; több sneakert és focicipőt rejt, mint magassarkút.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×