Környezettudatos cipő: Converse Renew Canvas

Már rég véget ért a „Plastic Free July”, vagyis a „Műanyagmentes Július”, de fontos, hogy ne csak hype programokban, hanem az év 365 napján gondoljunk a környezettudatosságra. Szerencsére egyre több gyártó teszi ezt meg és egyre több „zöld” lépő van, elég ha csak az adidas és a Parley közös szerelemgyerekeire gondolunk. Most a Converse is beszállt a Renew Canvas-szal. Kattints a továbbra, hogy megtudd mit villant a csillagos brand.

Hódít a környezettudatosság

Hódít a környezettudatosság

Első pillantásra régi ismerősök

Elsőre úgy tűnhet hogy a Converse tervezői fogták a már jól ismert Chuck Taylor és Chuck 70 lépőket és kitaláltak pár új színállást. Ehhez még egy ütős feliratot is kaptak a cipők – és kész is a Renew Canvas kollekció. De ennél többről van szó!

Converse Renew Canvas: a külső ugyanaz - az újdonság az anyagban rejlik

Converse Renew Canvas: a külső ugyanaz – az újdonság az anyagban rejlik

A Converse új stratégiája – zöldebb jövő

A cipő anyagában kell keresni az újdonságot, ugyanis az eddigi vászon helyett az új vászon rPET-ből készült. A PET-ről már valószínűleg mindenki hallott, ez nem más mint a polietilén-tereftalát, ebből az anyagból készül a legtöbb műanyag üdítős és vizes palack. Sajnos nem csak a boltok polcain lehet vele tömegesen találkozni, hanem szemétként a földön és a vizekben is.

A kis ‘r’ a PET  előtt arra utal, hogy ez recycled, vagyis újrahasznosított PET. Szóval összességében használt műanyag palackokból készített a Converse csapata fonalat, ami eléggé hasonlít a régi pamutvászon fonal tulajdonságaihoz és ebből a fonalból már könnyű volt összedobni az új „vászon” felsőrészt. Na meg persze a cipőfűzőket.

Rövid az élet ahhoz, hogy pazaroljunk

Rövid az élet ahhoz, hogy pazaroljunk

Converse Renew Canvas: vissza a gyökerekhez

A külső sem random színállásokból áll. Az új színek mind a természetközeliséget hangsúlyozzák, így lett a zöld ‘Moss Green, a kék meg ‘Ozone Blue’. És hogy feltegyék az i-re a pontot egy ütős „Life’s too short to waste” szlogent dobtak a lépők nyelvére. Végignézve a színállásokat, a Converse ezekkel már gondolt az őszre is.

Converse Renew Canvas: új - temészetközeli - színállások

Converse Renew Canvas: új – temészetközeli – színállások

Σ

Összességében tiszteletre méltó, hogy a jó ügy érdekében új technológiákkal kisérletezik a Converse és szerintem egész jól sikerült! Az ugyanis nagyon király dolog, ha úgy tudjunk környezettudatosabb megoldásokra váltani, hogy attól nem változik a viselési érzés. Max. annyit, hogy fejben jobb, hogy tudjuk: környezettudatos lépőkben járkálunk. Remélem egyre több hasonló drop lesz a közeljövőben más gyártóknál is.

RLND

Az vagy, amit viselsz és azt viselsz, ami vagy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×