128 millió forint egy pár cipőért?

Bizony, Miles Nadal rekordnak számító 437.500 zöldhasút pengetett le a Sotheby’s aukcióján mindössze egyetlen pár cipőért! Ez átszámítva 128 millió magyar forint! Nike Mag-re, Yeezy-re, esetleg valamelyik Off-White modellre gyanakodtok? Nagyon sötétben tapogatóztok! Hogy mi ért meg ennyit a kanadai milliárdosnak a tovább után kiderül!

worlds_most_expensive_shoe

A világ legdrágább cipője

Ultimate sneaker collection

Nem csak a világ legdrágább cipője, de további 99 rendkívül ritka pár is kalapács alá került a világhírű aukciós ház, a Sothesby’s és a Stadium Goods együttműködésében létrejött „Ultimate sneaker collection” árverésen. Hogy mikre lehetett licitálni?

És még sok más grálra, lehet nyálat csorgatni az alábbi videóra:

Közel 1.3 millió dollár 100 pár cipőért

A fenti gyűjteményből első körben 99-et a beharangozóban már említett Miles Nadal szerzett meg potom 850.000 dollárért – 248 millió forint. Az utolsó darab egy 1972-es Nike Waffle Racing Flat, becenevén Moon Shoe volt. A Nike történelmének alapkövét Nadal úr a korábbi 99 pár cipő árának majdnem a feléért, 437.500 dollárért kaparintotta meg. Összesen tehát közel 1.3 millió dollárért – kb. 376 millió forint – elég gyorsan a világ egyik legkomolyabb cipőgyűjteményére tett szert.

A mindössze csupán egy tucatos szériában készült modellt nem csak hogy kézzel készítette a Nike egyik első alkalmazottja, Geoff Hollister, de a legendák szerint a talpát – a Bowerman család minden bizonnyal nagy örömére – az alapító otthoni gofrisütőjével állították elő. Az akkori csúcstechnológiás cipők az Egyesült Államok müncheni olimpiára kvalifikáló atlétikai országos bajnokságára készültek. Leghíresebb viselője talán a középtávfutás rock sztárja, Steve Prefontaine volt, akinek életéről két filmet – Prefontaine és Without limits – is készítettek. A Nadal úr által megvásárolt az egyetlen DS-ként ismert a rendkívül ritka modellből.

nike_waffle_racing_flat_moonshoe

Nike Waffle Racing Flat – „Moon Shoe”

Miles Nadal

Miles Nadalról meglehetősen keveset lehet tudni. Mindenesetre jó filantrópként nem a saját vitrinjében akarja nézegetni új gyűjteményét. Az Ultimate sneaker collection saját múzeumában, a Dare to Dream Automobil Museum-ban lesz látható Torontóban. Itt két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen Nadal úr gépjárműparkja is hasonlóan egyedi saját kategóriájában – Karl Benz Motorwagen (az első motorizált autó 1886-ból), Mercedes Benz 300 SL Gullwing (1955), James Bond Aston Martin és természetesen rengeteg sportautó.

miles_nadal

Miles Nadal

A hír még a magyar Forbes ingerküszöbét is elérte, itt olvashatjátok cikküket a témában. Meglepő, hogy a nívós gazdasági lapnak pont a valuta átváltás nem jött össze.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×