Nike x Stranger Things “OG Collection”

A Duffer testvérek többszörös Emmy- és Golden Globe-díjra jelölt alkotása, a Stranger Things az utóbbi évek egyik leghypeoltabb Netflix-sorozata. Nem csoda, hogy Levi’s-es és H&M-es kollaboráció után ismét érkezik egy közös alkotás, méghozzá a Nike-val együtt megálmodott “OG Pack”. Részletekért kattints a továbbra!

A sorozatról

A 80-as évek hangulatát hűen tükröző, feszült, ám mégis élvezhető alkotás egy kitalált városban, Hawkinsban játszódik, ahol a 12 éves Will Byers rejtélyes eltűnése zavarja meg a nyugodt mindennapokat. A keresésben a fiú barátai és a helyi rendőrfönök is részt vesznek, de a kétségbeesett kutatás során egyre újabb és újabb megmagyarázhatatlan dolgokkal szembesülnek. (Spoilermentesen nagyjából csak ennyit lehet elmondani a cselekményről, ezért érdemesebb megnézni, ide kattintva.)

Stranger-Things-Goonies-artwork

Részlet a sorozatból és a sokak számára ismerős felirat

A Stranger Things sikere nem véletlenül keltette fel a legnagyobb cégek figyelmét, mivel nem is lehetne találni jobb alapot egy ilyen felkapott sorozatnál, valami ütős kollab készítésére. A pipás cég élt is a lehetőséggel, hiszen Nike-fanok táborát nagy részben alkotják old-school rajongók, akik miatt pedig van érdeklődés a retro sneakerek iránt. De nézzük inkább a közös munka gyümölcsét!

“OG Collection / Independence day”

A júniusban már bemutatott “Hawkins High Pack” folytatása az OG – azaz original, eredeti –  ami még névválasztásban is tökéletesen passzol a kor szelleméhez, mivel a 80-as, 90-es években elterjedt volt a termék vagy brand neve után írni a “the original” vagy hasonló eredetiségre utaló jelzőt. A széria másik neve pedig a Függetlenség napjára utal (nem a Will Smith-féle 550 km átmérőjű űrhajóról szóló akciófilmre), amit éppen a season 3 megjelenésének napján, július 4-én ünnepeltek.

Nike x Stranger Things "OG Collection"

Nike x Stranger Things “OG Collection”

A pack 3 darabból áll: a tűzpiros Cortez, a sötétkék Mid Blazer, és az amerikai zászló színeit viselő Tailwind alkotják a csapatot. Sajnos sem az óvatos kibontásra figyelmeztető feliratok, sem pedig a szakadt kukazsákok és kartondobozok nem járnak hozzájuk. Viszont legalább a nyelvrészen elhelyezett Stranger Things felirat tudatja a szembejövőkkel, hogy igazán különleges lépő van rajtunk.

Nike x Stranger Things "OG Collection"

Nike x Stranger Things Tailwind

Nike x Stranger Things "OG Collection"

Nike x Stranger Things Cortez

Nike x Stranger Things "OG Collection"

Nike x Stranger Things Blazer

Megjelenési infók

A hatalmas érdeklődés miatt a re-restock július 12-én lesz, a SNEAKRS appon keresztül. Forrásaink a nike.com, a sneakernews.com és a highsnobiety.com voltak.

 

dani

A focicsukák és a street futócipők az én világom. Bár a csapat legfiatalabb tagja vagyok, de inkább a klasszikus sneakerekért rajongok :) Kedvenceim az Adidas Originals modellek, de a Nike Air Max-ek is a favoritjaim közé tartoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×