Frida Kahlo x Vans – festői kollekció

Lássuk be, ha kreativitásról van szó kollabok terén, a Vans dizájnereinek nem kell a szomszédba menniük érte. Már a Van Gogh kollekciót is hihetetlenül eltalálták és bizony ez sem lett gyengébb annál. Csekkoljátok a lépőket a tovább után, Frida Kahlo rajongóknak egyenesen kötelező!

Frida Kahlo x Vans

Gyors történelem lecke: ki is az a Frida Kahlo? Az emlegetett hölgy egy mexikói festőművésznő volt, emellett közéleti szereplő, a 20. századi Mexikó egyik legemblematikusabb alakja, a feministák és a marxisták kedvelt személye. Az elmúlt pár évben újra a figyelem terébe került, így teljesen érthető a kollekció.

Frida sk8-hi

Frida x sk8-hi

Na de cipőkért jöttetek ide, térjünk is vissza rájuk. A kollekció három párból áll: Slip-on, Sk8-Hi és Authentic. Nem bízták a véletlenre,de egy old-skool még beleférhetetett volna. Mindhárom lépő Vans Vault LX kiadás, ami lényegében annyit tesz, hogy az átlagosnál magasabb minőségű anyaghasználattal készültek. A fentebb látható Sk8-hi például a zöld bőr mellett az 1939-ben festett Las Dos Fridas festménnyel díszeleg, ami a festőnő válását reprezentálja.

Frida x Authentic Lx

Frida x Authentic Lx

A fentebb látható Authentic már egy jóval későbbi, 1954-ben festett Viva la Vida című képét ábrázolja, amit csupán pár nappal halála előtt festett. Nem csalás, nem ámítás, eme surranót felvágott dinnyék díszítik.  Ez a lépő a festőnő színes, vibráló életét hivatott ábrázolni.

Frida Kahlo slip-on

Frida x slip-on

És végül, de nem utolsó sorban a legelsőként látható Slip-on, ami a Self-Portrait with Thorn Necklace and Hummingbird nevezetű képét ábrázolja. A cipők külön kis extrája, hogy a Vans cimke mindegyik cipőn a Mexikói zászló előtt tiszteleg színvilágában.

Tömör de velős kis kollekció ez tehát, a tavalyi Van-Gogh méltó utódja. A cipők június végén jöttek ki, így ha siettek, még elcsíphettek néhány párat, hajrá!

heni

Lassan 10 éve masszív sneaker rajongó vagyok, ami egy a most ismét reneszánszát élő, Vans Sk8-hi cipővel indult.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×