Nike Zoom Pegasus 35 „BRS”- múlt és jelen

Közel 40 év telt el a mára már örökzölddé vált Cortez megjelenése óta, de a retro sneakerek népszerűsége inkább nő, mint csökken. Bár a Nike Zoom Pegasus azonban jóindulattal sem illik a vintage kategóriába, mégis a beavertoni cég alapítása előttre kell visszanyúlni, hogy megértsük a különleges modellt. Részletek, a BRS-sztori, és megjelenési infók a tovább után!

Egy kis Nike-töri

Aki kicsit otthonosan mozog a sneakerek történelemben, tudhatja, hogy a Nike nem volt mindig Nike. A mostani néven 1971 óta ismerhetjük a vállalatot, hiszen ekkor állt össze Phil Knight és Bill Bowerman, hogy megalapítsanak egy közös céget. Az előd a Santa Monicai székhelyű Blue Ribbon Sports (röviden: BRS) volt, ami főleg Onitsuka Tigereket és egyéb japán gyártók által importált futócipőket forgalmazott. De jött az áttörő ötlet, és a bolt polcaira kerültek a saját gyártású cipők, melyeknek logója egy pipa volt (aminek tervrajzait a társalapító, Phil Knight egyik volt diákja készítette el 35 dollárért).

blue-ribbon-sports

A volt székhely, Santa Monicában

nike-classic-cortez

A híres „Classic Cortez”

Múltból jelenbe

A Beavertonba költözött brand első sikeres futócipője volt a legendás kék-fehér-piros Cortez. Talán azóta is a legismertebb és legnépszerűbb retro sneaker, közel 40 év után. Oldalakon át lehetne írni róla, de ezt már előttem páran megtették, ezért inkább legyen szó az egyszerre vinatge és modern, Nike Zoom Pegasus 35 Turbo „Blue Ribbon Sports”-ról.

nike-zoom-pegasus-35-turbo-blue-ribbon-sports-01

Nike Zoom Pegasus „Blue Ribbon Sports”

A 72-es Cortez színei

A lépő nem csak arról híres, hogy a legnehezebben megjegyezhető neve van a jelenlegi felhozatalból, hanem, hogy a 72′-es Cortezéhez hasonló színek tarkítják, és persze mindenhol a BRS logó díszíti. Az árnyalatok név szerint: White, Blue Void, Racer Blue és University Red. 

nike-zoom-pegasus-35-turbo-blue-ribbon-sports-02

Nike Zoom Pegasus „Blue Ribbon Sports”

Kényelem

A kényelemről nem kell lemondanunk, hiszen a megszokott háló mesh felsőrész és a Peegasus-talp fogad minket. A sötétben is jól látható, a cipő nyelvétől orráig húzódó csík pedig figyelmeztet minket, hogy nem egy mezei Pegasus-szal a lábunkon feszítünk a sok Ultra Boost és Epic React között.

nike-zoom-pegasus-35-turbo-blue-ribbon-sports-03

A sőtétben is világít, nehogy elfeljetsük, hogy egy special edition van a lábunkon

Release infók

Az „old school” Pegasus június 10-én lesz elérhető a Nike.com-on. Az ára 180 dollár (~52 000 Ft) lesz.

dani

A focicsukák és a street futócipők az én világom. Bár a csapat legfiatalabb tagja vagyok, de inkább a klasszikus sneakerekért rajongok :) Kedvenceim az Adidas Originals modellek, de a Nike Air Max-ek is a favoritjaim közé tartoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×