Vans x Harry Potter – Egy igazán varázslatos kollab!

Szinte minden hónapban el vagyunk árasztva jobbnál-jobb közös munkákkal: sneaker brandek és művészek, zenészek, sorozatok inspirálta lépőkkel. De ez most valami más (büszke Potter-head, jelen!), ugyanis június elején megjelenik a Vans közös mesterműve. És ha a cím nem lett volna árulkodó, bizony minden egyes darabját a Harry Potter univerzum inspirálta. Ha jobban vártad már ezt a kollabot, mint a következő Kviddics Világkupát, akkor kattints!

Ezt a cikket Heni és nojaasd közösen írták!

 

Lépők a Vans x Harry Potter kollekcióban

Mind a 4 ház inspirálta lépő egy képen

Mind a 4 ház inspirálta lépő egy képen

A kollekció két fő részre bontható igazából, Roxforti házak cipői és minden más. Kezdjük a házak „signature” lépőinek bemutatásával, lessünk is bele, miből válogathatunk!

Griffendél / Gryffindor Sk8-Hi

Griffendél Sk8-hi

Griffendél Sk8-hi

Hát mit is mondjak. Csak rá kell nézni. Gyönyörű varrott címer és a ház színei társulnak a már megszokott sziluetthez. Szemfüleseknek pedig az is feltűnhet, hogy a főhős tiszteletére a midsole-on egy kis villám díszeleg. Szerintem az egész kollekció egyik legszebb darabja, Harry Potter is büszkén a lábára húzhatja, akár a Roxfortban, akár Londonban van dolga.

Mardekár / Slytherin Authentic

Mardekár authentic

Mardekár authentic

A Mardekár előtt hogyan is tiszteleghettek volna másként (bár nekem egy kis ezüst hiányzik) mint zöld színnel és kigyópikkellyel. Igazán ütős lépő lehet a merészebbeknek, és ez a cipő még a tó alatti klubbhelyiségben sem ázik be, az tuti!

Hugrabug / Hufflepuff Slip-On

Hugrabug slip-on

Hugrabug slip-on

A kollekció két slip-on-nal (spoiler!) is büszkélkedhet, egyik jobb, mint a másik. Egyszerű és letisztult, mégis sokatmondó lépő lett. Viselője büszkén adhatja a sneaker világ tudomására, melyik házba is tartozik.

Hollóhát / Ravenclaw Authentic

Hollóhát authentic

Hollóhát authentic

Ez a kollekció egyetlen lépője, ami bár nagyon jól néz ki, egy kicsit történetileg bele fogok kötni. Ugyanis a könyv szerint a Hollóhát színe a bronz/kék, amit a filmekben ÉS sajnos itt sem vettek figyelembe. És bár a kollekcióban ez már a második authentic, annyit elárulhatok, van még ott, ahonnan ez jött!

A Tekergők büszkén bemutatják…

Elsőként személyes kedvencemmel kezdeném a sort. Ezt a Slip-on-t Az azkabani fogolyból jól ismert mágikus térképről, a Tekergők Térképéről mintázták. A kedvenc részem a cipő a sarkán látható Mischief Managed (csíny letudva) felirat.

rsz_harry_potter_vans_marauders_map_tekergok_terkepe

Tekergők Térképe Slip-on

A fekete mágia kedvelőinek

A kollab ezen (SK8-HI Platform) tagját a fekete mágia és a Sötét Nagyúr hívei, a Halálfalók ihlették. A lépők oldalán a Morsmordre szó olvasható. Ezzel a varázsigével lehet megidézni a Sötét Jegyet, amelyet a sneaker nyelvén láthatunk. Nekem erről a zöld-fekete színösszeállításról rögtön a Mardekár ugrik be, de ez sem véletlen, hiszen tudjuk, hogy a legtöbb sötét varázsló ebből a házból került ki.

rsz_1harry_potter_vans_death_eater_dark_arts

Halálfalók Sk8-Hi

Rita Vitrol tollából

A Reggeli Prófétás Era szintén a kedvenceim közé tartozik. Egyszerű, de nagyszerű. Kár, hogy az újságnak ebben a verziójában nem mozognak a képek… 🙂 A látványvilághoz egy ComfyCush talp társul, így a cipő egyszerre stílusos és kényelmes.

rsz_harry_potter_vans_daily_prophet

Reggeli Próféta ComfyCush Era

 

Fogóknak kötelező

Ez a kollab a kviddics rajongóinak is tartogat egy kis meglepetést, egy aranycikeszes Old Skool formájában. A kollab ezen tagja szerintem a legmerészebb, ugyanakkor az egyik legszebb is.

rsz_harry_potter_vans_golden_snitch

Aranycikesz Old Skool

A Halál ura, stílusosan

Mint tudjuk, aki mindhárom ereklyét birtokolja, az legyőzheti a Halált. Miért ne tehetné ezt stílusosan? A Peverell fivérek ereklyéi ihlette Old Skool-ról első ránézésre nehéz megmondani, hogy a Harry Potter kollab része. Azonban ha kicsit közelebbről megnézzük, a lace lockon rögtön kiszúrhatjuk a HP sorozat egyik legismertebb szimbólumát, a Halál ereklyéinek jelét.

rsz_harry_potter_vans_deathly_hallows

Halál ereklyéi Old Skool

Fiatal boszorkány-/varázslótanoncoknak

Vans a fiatal varázslókra és boszorkányokra is gondolt, így a kollaboráció egy csak baba/gyerek méretben kapható Authenticet is tartalmaz. Ezen a cipőn a könyvekből/filmekből ismert jelképek jellenek meg, például a Teszlek Süveg és társai. A jövő Potterhead generációja szerencsésnek mondhatja magát, szerintem sokan örülnének, ha ez a lépő nagyobb méretben is elérhető lenne.

Erről a cipőről képek hamarosan.

Árak és elérhetőség

Az alábbiakban megtalálod a Harry Potter Vans cipők minden itthon kapható darabjának árát és elérhetőségét.

Csak felnőtt méretben kapható modellek:

Griffendél SK8-Hi: 25 990.-

Mardekár Era: 21 990.-

Hugrabug Slip-On: 19 990.-

Hollóhát Authentic: 19 990.-

Halálfaló SK8-Hi Platform: 28 990.-

Reggeli Próféta ComfyCush Era: 23 990.-

Transfiguration (?) ComfyCush Sk8-Hi: 27 990.-

Felnőtt, gyerek és baba méretben is elérhetőek:

Tekergők Térképe Slip-On: felnőtt: 19 900.- ; gyerek: 12 990.- ; baba: 9900.-

Aranycikesz Old Skool: felnőtt: 24 990.- ; gyerek: 15 990.- ; baba: 12 990.-

Halál ereklyéi Old Skool: felnőtt: 24 990.- ; gyerek: 15 990.- ; baba: 12 990.-

Gyerek/baba cipők:

Icons Authentic: gyerek: 12 990.- ; baba: 9900.-

A felnőtt, gyerek és babaméretek egyaránt megtalálhatóak az Árkád és a Mammut Vans márkaüzleteiben, az andrássy úti és a hercegprímás utcai Pig Shoes-ban, valamint a Sneakerz boltjaiban. Ezeken kívül a cipők a Westend Vans boltjában is elérhetőek, viszont itt csak felnőtt méretben kaphatók.

heni

Lassan 10 éve masszív sneaker rajongó vagyok, ami egy a most ismét reneszánszát élő, Vans Sk8-hi cipővel indult.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×